Arşivleme ve hukuki süreçlere teknoloji desteği
Türk Telekom’un teknoloji ile hukuk süreçlerini bir araya getirdiği Lega Hope, her sektörden her büyüklükteki şirketin, Türkiye genelindeki hukuki süreçlerini tek bir merkezden kolayca takip edebilmelerini sağlıyor. Şirketlerin gelir kalemlerinde önemli bir yer tutan mevcut hukuki işlem süreçlerinin otomasyonunu sağlayan Lega Hope sistemi sayesinde kurumlar hem oldukça masraflı olan bu işlemlerinden tasarruf ediyor hem de neredeyse hiç veri girişi yapmadan sistemde çok daha hızlı bir şekilde işlem sağlayabiliyorlar. Lega Hope, yüksek entegrasyon yeteneği ile kurumların kullandığı tahsilat, finans, CRM, e-fatura vb. farklı iş çözümleri ile de uyumlu bir şekilde çalışıyor. Lega Hope, UYAP’tan beslenen işlemler için anlık ve olay bazlı hatırlatma ile görevler üreterek şirket iş süreçlerine ait planları daha verimli hale getiriyor.
Türk Telekom Hukuk Genel Müdür Yardımcısı Yakup Öztunç, 1999 yılında Türk Telekom’un kendi personeli ve iç kaynakları ile geliştirdiği uygulamanın Türk Telekom iştiraki İnnova ortaklığında yeniden tasarlandığını söyledi. Yakup Öztunç, geliştirilen Lega Hope sistemini halihazırda Türk Telekom’un ana merkezlerinde ve şirketin iştiraklerinde kullandıklarını açıkladı.
5 farklı sektörde 11 şirket Lega Hope’la hukuki süreçlerini kolaylaştırdı
Lega Hope uygulaması, getirdiği avantajlar sayesinde bugün sadece Türk Telekom ve iştiraklerinde kullanılmakla kalmıyor. Lega Hope’un Türk Telekom dışında haberleşme, enerji, sigorta, ulaşım ve finans olmak üzere 5 farklı sektörde 11 farklı şirket tarafından da kullanılmaya başlandığını ifade eden Yakup Öztunç, özellikle bankacılık ve finans sektörünün Lega Hope sisteminden son derece verimli bir şekilde faydalanacağına inandıklarını vurguladı. Öztunç, “Türk Telekom olarak Lega Hope sistemi ile kurumların hukuki işlemlerinde hem zaman hem de maliyetler açısından önemli oranda verimlilik sağlıyoruz. Bu otomasyon süreci ile şirketler gelir kalemlerinde önemli bir yer tutan işlem bilgilerini çok daha hızlı ve sağlıklı bir şekilde sisteme dahil edebiliyorlar” dedi.
UYAP’la tam entegrasyona sahip ilk ve tek uygulama
Lega Hope, UYAP (Ulusal Yargı Ağı Projesi) ile tam entegrasyon halinde çalışan ilk ve tek uygulama olma özelliğini taşıyor. Böylece uygulama, girişleri manuel olarak gerçekleştirilen masraf belgeleri, onay süreçleri ve tahsilat işlemleri ile birlikte, dava ve icra işlemlerinin tamamının otomatik olarak işlenebilmesini sağlıyor. Sistem sayesinde, şirketlerin herhangi bir UYAP belgesine erişme ve belgeleri görüntüleme zorluğu tarihe karışıyor. UYAP’taki tüm dava ve icra dosyalarının UYAP bilgilerine anlık erişim sağlanabiliyor.
UYAP entegrasyonu, Türk Telekom’a yıllık 5,8 milyon adet masraf belgesinin yüzde 90’ın üzerinde oransal bir gerçekleşme ile onay, kontrol ve belge işlemlerini sonlandırma imkânı veriyor. Böylelikle Lega Hope’un, Türk Telekom’a yıllık 5,5 ton kâğıt ve 40 metreküp depo tasarrufu da sağlaması bekleniyor. Lega Hope sisteminin bir diğer avantajı da yıllık 72 Milyon TL değerinde 185 bin adetlik icra dairesi tahsilatının 24 saat içinde yasal takip sistemine aktarımını sağlaması. Lega Hope’un UYAP’ta aktarılmış dosyalara ilişkin tüm karar, kesinleşme ve duruşma gibi bilgilerin bildirimlerini ve işlemlerinin takibini kullanıcıdan bağımsız olarak UYAP’tan direk alarak sağlayabilmesi de kritik ve süreli hukuki işlemlerin sağlıklı ve doğru yürütülmesini yardımcı oluyor.
Yakup Öztunç, Lega Hope’un UYAP entegrasyonu ile sektördeki tek örnek olmasının, halihazırda yurt dışında da satışına başlanan sistemini çok daha özel bir konuma getirdiğini vurguladı.