Asisguard 2022’de sınır güvenliğine odaklanıyor
Asisguard Genel Müdürü M. Barış Düzgün, Ankara basınıyla 16 Mart tarihinde bir araya geldi. Düzgün, “Sistem mimarisinde kullanılan Asisguard ‘drone’ ve kamera sistemleri ile birlikte radar sistemleri, silah kuleleri, fiber optik akustik algılayıcı sistemlerden oluşan, Türkiye’deki önemli firmalarla ortak yürütülen çalışmalarımızla ihracata da katkı sunacağız” açıklamasını yaptı.
Türk savunma sanayisinin dinamik şirketi Asisguard sınır güvenliğinde yenilikçi ürünler geliştirmeye devam ediyor. Asisguard’ın Mehmetçiğin gözü olan AGGÖZ elektro optik görüş sistemleri, 360° farkındalık sistemiyle yaklaşık bin araç üzerinde hizmet vermekte. Asisguard, sınır güvenliği içerisinde; yol güvenliği, komuta kontrol merkezi, tesis koruma gibi faaliyet alanlarındaki çalışmalarını sürdürecek. Asisguard’ın güvenlik güçlerininin ihtiyaçlarını göz önünde bulundurarak alanında en iyi ürünleri maliyet etkin şekilde geliştirdiğinin altını çizen M. Barış Düzgün, “Gündemimizde sınır güvenliği baş sıralarda yer alıyor” ifadesini kullandı. Düzgün, sınır güvenliğinde önemli bir nokta olan gözetleme başarısında kameralar konusundaki uzmanlıklarını ileri seviyeye taşıdıklarının altını çizerek şu noktalara dikkat çekti: “Modernize edilen bin kara araçlarına entegre edilen AGGÖZ 360° Farkındalık Sistemleri ile alanımızda etkin bir konumdayız. Müşteri taleplerine bağlı olarak AGGÖZ Elektro Optik ürün ailemiz farklı kamera seçenekleriyle hem uzun hem orta menzilde makine öğrenmesi ve yapay zekâ algoritmaları sağlıyor ve büyük veri analizi yapabiliyor. Sayısal ve donanım tasarımı, elektro optik ve elektro mekanik tasarımı, bütün dalga boyları için görüntü işlemeye olanak veriyor. Bu uzmanlık, sınır ve yol güvenliği, tesis koruma gibi alanlar için kilometrelerce uzaklıkta cisim ve nesne tanınmasını sağlıyor.”
Sistem seviyesinde çözüm ortaklığına evrildik
Asisguard’ın sınır güvenliği sistem seviyesi çözüm ortaklığında ‘drone’ ve kameralardaki uzmanlığının da etkinliğini koruduğunu vurgulayan Düzgün, “Ülkemizin sınır güvenliği projelerinde edindiğimiz tecrübe ve sağladığımız güven bizi sistem seviyesinde çözüm ortaklığına evirdi. Sistem mimarisinde kullanılan Asisguard ‘drone’ ve kamera sistemleri ile birlikte radar sistemleri, silah kuleleri, fiber optik akustik algılayıcı sistemlerden oluşan, Türkiye’deki önemli firmalarla ortak yürütülen çalışmalarımızla ihracata da katkı sunacağız” dedi. Düzgün, müşteri menzil ihtiyaçlarına yönelik termal silah ve termal el dürbünü çalışmalarına geçen yıl başladıklarını belirterek “‘Drone’ ve kamera üzerindeki entelektüel sermayemizle gimbal kameralar üzerinde geliştirmelerimiz devam ediyor. Bulut altı irtifada İHA’lar için gimbal kameralar sağlıyoruz” şeklinde konuştu. M. Barış Düzgün, Songar hakkında da bilgi vererek Türkiye’nin ilk silahlı ‘drone’nu olarak geliştirilen Songar’ın kendini tüm dünyada kanıtladığının altını çizdi ve “Songar’ın ihtiyaç çerçevesinde entegrasyonuna devam edeceğiz. İhracat serüveni 2022 yılında da devam edecek. Afrika ve Kuzey Amerika sonrasında Güneydoğu Asya ve Doğu Asya’daki görüşmelerimiz olgunlaşmaya başladı. Bu ay içerisinde Afrika’ya teslimatlarımızı gerçekleştiriyoruz. Songar’ın Afrika’da sağladığı güven ve başarı Asisguard’a Afrika’nın kapılarını açtı” açıklamasını yaptı.
Bilgiyi paylaşarak büyütmeye çalışıyoruz
Düzgün, bir ülkeye bir Türk firmasının girmesinin diğer Türk firmalarının da güvenli bir şekilde girmesini sağladığına dikkat çekerek şu detayları aktardı: “Sadece ‘drone’ değil, farklı alanlarda da çalışıyoruz; koordinasyonlar, entegrasyonlar yapıyoruz. Yurt dışında da bizim verdiğimiz çözümler üzerine projeler şekilleniyor; onların ihtiyaçlarına uygun çözümler sunuyoruz. Bizzat ülkelere gidip projeler üretiyoruz. Afrika’daki tanınırlığımızdan sonra komple sistem çözümlerinde bizden bilgi almaya başladılar.” Savunma sanayisinde nitelikli insan kaynağının öneminin altını çizen M. Barış Düzgün, aday mühendisleri, ikinci üçüncü sınıftan alıp yetiştirdiklerine, Savunma Sanayi Akademi’de elektro optik konusunda eğitim verdiklerini vurgulayıp “Bilgiyi paylaşarak büyütmeye çalışıyoruz” ifadesini kullandı.