ASUS, CES 2020’de yapay zeka destekli akıllı toplantı odaları için AIoT çözümlerini tanıttı
ASUS bugün CES 2020’de akıllı toplantı odaları ve kurumsal uygulama alanları için tasarlanan AIoT çözümlerini tanıttı. Tanıtılan ürünler arasında son derece kompakt yapıdaki Mini PC PN61V, PE200U uç bilgisayarı ve gelişmiş Tinker Board S tek kartlı bilgisayar yer alıyor. ASUS’un akıllı toplantı odası senaryosunda her cihaz birbiriyle koordineli bir şekilde çalışarak yüz tanımayla giriş, otomatik aydınlatma, Intel Unite ile kablosuz sunum ve ortam kontrolü, arayüz üzerinden sürekli cihaz takibi gibi özelliklerin kullanılmasını sağlıyor.
AIoT için optimize edildi
ASUS Mini PC PN61V son derece kompakt ve hafif yapısıyla birçok farklı kullanım şekli için ideal çözüm sunuyor. Bu mini PC, üst düzey kurumsal ortak çalışma olanakları ve üretkenlik için Intel Unite ve vPro teknolojilerini bir araya getirerek kurumsal AIoT uygulamalarının merkezinde yer alabiliyor. Mini PC PN61V, 8. Nesil Intel Core işlemcilerin sağladığı harika performans sayesinde her ortamda kolayca kullanılabiliyor. Çift ekran desteğinin yanı sıra ön tarafta Battery Charging 1.2 destekli USB 3.1 Gen2 Type-C ve Thunderbolt 3 seçeneği de sunan yapılandırılabilir port gibi kapsamlı giriş çıkış seçenekleri sunan ürün bağlantı yuvaları, ekranlar ve depolama cihazları için yüksek hızlı ve çok yönlü bağlantı imkanı sunuyor. Depolama ve bellek değişimini iki adımda kolayca yapmayı mümkün kılan kaydırmalı kasa tasarımı da ürüne esneklik katıyor.
Yapay zeka destekli bir uç bilişim çözümü olan ASUS PE200U, bir IP kameraya bağlı Windows tabanlı AI motoruyla ziyaretçileri saymak ve diğer görsel ayrıntıları tespit etmek için kullanılabiliyor. Zorlu koşullarda yüksek performanslı ve sessiz çalışacak şekilde tasarlanan ASUS PE200U uç bilgisayarı, kapalı bir yapı içindeki fansız termal çözüm ile soğutuluyor ve işlemciyi tam kapasiteyle kullanabiliyor. Gelişmiş özellikler; en uygun performansın elde edilmesini, farklı ortamlara uyum sağlanabilmesini ve yapılandırmanın kolayca yapılabilmesini sağlıyor. Geniş güç giriş aralığı (12~24 V) ve çalışma sıcaklıkları (-20°~ 60°) ile birçok dikey pazar için PoE ve GPIO gibi çeşitli giriş çıkış arayüzü ve genişleme seçenekleri sunuluyor.
ASUS PE200U, 7/24 dayanıklılık ve güvenilirlik için üretildi. Ürünün çalışma ömrü boyunca birinci sınıf servis ve uzun dönem bulunabilirlik olanağı sunuluyor. PE200U’da AIoT uygulamalarına yönelik TCO için optimize edilmiş, yüksek kaliteli bir çözüm bulunuyor. PE200U ile birlikte bir paket halinde sunulan ASUS Intelligence Edge Console yazılımı, çeşitli ASUS donanımları için hizmet sağlıyor. Yazılımda aygıt yönetimi, uzaktan takip ve kontrol, veri görselleştirme gibi özellikler bulunuyor. Böylece her tür yapay zeka ve makine öğrenimi uygulamaları ve ortamları için ideal bir çözüm sunuluyor.
Geliştiriciler için IoT bağlantısı
Yeni ve gelişmiş ASUS Tinker Board S tamamen gömülü bir çözüm şeklinde sunuluyor. Kurumsal sınıf bir tek kartlı bilgisayar olan bu küçük ve sağlam ürün, dört çekirdekli ARM tabanlı işlemcisiyle üst düzey esneklik ve kullanışlı genişletme olanakları sağlıyor. En yeni Tinker Board S, dahili 16 GB eMMC depolaması ve microSD kart yuvasıyla gelişmiş özellikler, dayanıklılık ve esneklik sunuyor. Düşük güç tüketimiyle mükemmel performans elde eden ürün AIoT uygulamaları için ideal bir çözüm sağlıyor.
40 pim GPIO başlığı, bağımlı moda sahip gelişmiş I2S pimi ve daha iyi uyumluluk için gelişmiş API gibi özelliklere sahip olan Tinker Board S; düğmeler, anahtarlar, sensörler, LED’ler ve daha fazlasıyla arayüz oluşturabiliyor. Tinker Board S’te ayrıca monitörler ve dokunmatik ekranlarla bağlantı için bir adet DSI MIPI bağlantısı ve bilgisayar görüşü için kullanılan uyumlu kameralarla bağlantı için de ikincil bir CSI MIPI bağlantısı yer alıyor.
Tinker Board S, internet ve ağ bağlantısı için ise Gbit LAN özelliğine sahip. LAN girişi için ayrılan özel veri yolu kaynağı da tutarlı bir Ethernet performansı sağlıyor. Tinker Board S’teki entegre WiFi ve Bluetooth kontrolcüsü ise paraziti en aza indirip gelişmiş frekans performansı elde etmek için metal bir kaplamayla korunuyor. Entegre IPEX anten başlığı sayesinde anten yerleştirmek veye değiştirmek kolaylaşıyor. Tinker Board S’te tam boy HDMI çıkışı ve dört adet USB 2.0 bağlantı noktasıyla çevre birimleri ve aksesuarlar kullanılabiliyor.
AIoT’ye akıllı toplantı odasında hayat verin
ASUS, 6-9 Ocak 2020 tarihleri arasında Las Vegas’taki ASUS CES 2020 gösterim alanlarında Mini PC PN61V ve Tinker Board S kullanılarak kurulan yapay zeka destekli bir akıllı toplantı odasını tanıtacak. ASUS AIoT çözümlerini ve bu çözümlerin yapay zeka destekli yüz tanımayla giriş, giriş sonrası otomatik aydınlatma, kablosuz sunum, ortam kontrolü özellikleri ve tek bir arayüz üzerinden sürekli cihaz durumu takibi gibi işlevlere sahip akıllı bir toplantı odası kurmak için nasıl kullanıldığını öğrenebilirsiniz.