ASUS, SPEC.org’ta dünya rekoru kırdı
ASUS yoğun işlem gücü gerektiren iş yükleri için birçok farklı mimaride ve platformda 578 adet rekor kırdı.
Sunucu sistemleri, sunucu anakartları ve iş istasyonu anakartlarında lider olan ASUS, Standard Performance Evaluation Corporation (SPEC, www.spec.org) tarafından onaylanan testlerde 578 yeni rekor ile sunucu performansında rakiplerini geride bırakmaya devam ettiğini duyurdu. Diğer sunucu markalarından %30 daha fazla sayıda birinciliğe sahip olan ASUS, tek soket (1P) ve çift soket (2P) için SPEC CPU 2017 testlerinde en çok rekoru elinde tutuyor. Bu rekorlar aralarında Intel Xeon Scalable işlemciler, Intel Xeon E-2200 işlemciler ve AMD EPYC 7002 işlemcilerin yer aldığı Intel ve AMD platformlarında elde edildi. Testlerde kullanılan iş yükleri içinde genel şirket altyapısı, yazılım tanımlı kurulum, veri analitiği, yapay zeka ve yüksek performanslı bilgi işlem bulunuyor. Sonuçlar 4 Mart 2020 tarihinde doğrulandı.
AMD EPYC 7002 işlemcili ASUS RS500A-E10 ve RS700A-E9 V2 raf tipi sunucular
AMD EPYC 7002 işlemcilere sahip ASUS sunucular 102 gibi inanılmaz bir sayıda rekoru elinde tutuyor. Tam sayı oranı, kayar nokta oranı, tam sayı hızı ve kayar nokta hızı ölçümlerini içeren tüm SPEC CPU 2017 testlerinde elde edilen birinciliklerin 64 adedi tek soket, 38 adedi ise çift soket performansıyla kazanıldı.
Bu yeni rekorların tümü, bir önceki nesildeki 7001 modeline göre 2 kat daha yüksek performans ve 4 kat daha yüksek kayar nokta kapasitesi sunan EPYC 7002 işlemcilerle donatılmış ASUS RS500A-E10 ve RS700A-E9 V2 serisi sunucularla elde edildi. 64 çekirdek ve 128 iş parçacığına sahip olabilen bu işlemciler, 8 kanal DDR4 3200 ve 128 PCIe 4.0 veri yolu desteği sunarak yapay zeka arayüzü, sanallaştırma, VDI, analitik ve yazılım tanımlı kurulumlar için ideal bir çözüm sunuyor.
RS500A-E10 ve RS700A-E9 V2 tek ve çift soket raf tipi sunucular farklı iş yükleri ve uygulamalara uyacak şekilde eşsiz bir güç kaynağı, depolama kapasitesi ve ağ genişletme seçenekleriyle tasarlandı.
ASUS ESC8000 G4, Intel Xeon Platinum 8280L işlemciyle en yüksek puanları elde etti
1. ve 2. nesil Intel Xeon Scalable işlemcilere sahip, GPU yoğunluklu bir sunucu olan ASUS ESC8000 G4, SPEC CPU 2017 testlerinde 192 adet dünya rekorunu elinde tutuyor. En yüksek puanlara Intel Xeon Scalable Platinum 8280L işlemciyle ulaşan bu sunucu, 4,5 TB belleğe destek veriyor.
Yüksek kapasite, uygun maliyet ve dayanıklılık gibi özelliklerle veri merkezi iş yükleri için tasarlanan Intel Optane kalıcı belleklere destek veren ESC8000 G4, bellek içi analitik, veri tabanları, içerik dağıtım ağları ve HPC gibi yoğun veri kullanımı olan uygulamalarda yüksek performans sunuyor. Patentli uyarlanabilir topoloji tasarımı sayesinde, ASMB9-iKVM üzerinden tek veya çift köklü topolojiler arasında geçiş yapma imkanı sunan bu sunucu yapay zeka öğrenimi, yüksek performanslı bilgi işlem ve veri merkezi ortamları için ideal bir çözüm sunuyor.
RS300-E10 tüm rekorları Intel Xeon E-2200 işlemcilerle kırdı
Intel Xeon E-2200 işlemcilerle yeni birincilikler elde eden ASUS RS300-E10; giriş seviyesi sunucular, SMB sistemleri, sınır bilişim ve diğer uygulama alanları için kurumsal düzeyde güvenilirlik ve performans sunuyor. Intel’in Xeon E-2200 serisinde çıkardığı 12 işlemciyle donatılan ASUS sunucuların tümü rekor kırarak iş, araştırma ve akademi dünyasının artan ve değişen talepleri için her ölçekte teknik destek ve olağanüstü performans sunmaya devam ettiğini kanıtladı.
Ethernet LAN ve depolama genişletme olanağı gibi özelliklere sahip ASUS RS300-E10 serisi 1U tek soket sunucular, SPECint 2017 ve SPECfp 2017 gibi SPEC CPU 2017 testlerinde 96 dünya rekoru kırdı. RS300-E10’un fazla derin olmayan kasa tasarımı, küçük ve orta ölçekli işletmeler için alandan tasarruf sağlayan harika bir çözüm sunuyor. Intel Xeon E işlemci ailesine yer veren model; dosya sunucuları, müşteri hizmetleri sunucuları, ağ geçitleri ve diğer belirli uygulamalar için sağlam işlem gücü sağlıyor.
ASUS Performance Boost ayar teknolojisi
ASUS sunucuları özel Performance Boost ayar teknolojisi sayesinde en iyi performansa ve esnekliğe ulaşabiliyor. Sunucuyu iş yükünün gereksinimlerine göre ayarlayan bu teknoloji veri merkezleri üzerinde daha geniş kontrol sağlıyor. İşlemci frekansını ve güç artışını en yüksek seviyeye getiren bu teknoloji bu yolla iş yükü çıkışını da artırıyor. Finansal hizmetler veya veri merkezi operasyonları gibi zamanın önemli olduğu uygulamalar için ideal bir çözüm sunuyor.
Performance Boost şu iç temek teknolojiden meydana geliyor. Core Optimizer, birden fazla çekirdek gerektiren işlemlerde işlemci frekansını en üst seviyeye taşıyarak frekans kaymasından kaçınıp gecikmeleri azaltıyor. Engine Boost, yenilikçi voltaj tasarımına sahip otomatik güç hızlandırma özelliği sayesinde sunucunun toplam performansını artırıyor, %24,5’e kadar daha yüksek Tflop performansı sağlıyor. Workload Presets, önceden iş yüklerine ve testlere göre yapılandırılmış BIOS sunucu profilleriyle performansı ve verimi artırıyor. Bu sayede en yüksek frekansta %5,8 performans artışı elde ediliyor.
SPEC hakkında
Kâr amacı gütmeyen bir kuruluş olan Standard Performance Evaluation Corporation (SPEC), yeni nesil bilgi işlem sistemlerinin performansını ve enerji verimliliğini değerlendirecek standart test ve araçları geliştirmek ve desteklemek için kuruldu. SPEC, test yazılımları geliştirmenin yanı sıra üye kuruluşlar ve test lisansı alanlar tarafından elde edilen sonuçları da yayınlıyor.
SPEC CPU 2017 test paketinde SPEC’in sektör için standart hale getirilen, CPU odaklı, yeni nesil testleri yer alıyor. Bu testler; yoğun işlem gücü gerektiren uygulamalardaki performansı, sistem işlemcisine binen yükü, bellek alt sistemlerini ve derleyicileri değerlendirip karşılaştırıyor. SPEC bu testleri, olabilecek en fazla sayıda donanımın, gerçek kullanıcı uygulamalarından elde edilen iş yükleri kullanıldığında elde ettiği yoğun işlem performanslarını karşılaştırmak için tasarladı.