ASUS Türkiye Sistem İş Birimi Ülke Müdürü Özge Kılıç Güler: “Paris İklim Anlaşması’yla kullandığımız teknoloji de karbon-nötr olmalı”
ASUS Türkiye Sistem İş Birimi Ülke Müdürü Özge Kılıç Güler, katıldığı Kamu BIB’24 ve BIMY’28 Bütünleşik Etkinliği’nde, 10 Kasım tarihinde yürürlüğe giren olan Paris İklim Anlaşması’nın teknoloji sektörü için önemi ve ASUS’un hedefleri hakkında açıklamalarda bulundu.
Dünyanın lider teknoloji firması ASUS, 20 yıl önce hayata geçirdiği GreenASUS projesi kapsamında doğa dostu ürün ve hizmetleriyle sürdürülebilir bir gelecek için çalışmalarını sürdürüyor. Çevre dostu tasarım, çevre dostu üretim, çevre dostu tedarik ve çevre dostu hizmetleriyle çevreye duyarlı, sürdürülebilir bilişiminin önde gelen firmalarından biri olan ASUS, daha istikrarlı ve sağlıklı bir gezegen, daha adil toplumlar ve canlı ekonomilerin olduğu bir dünya bırakmayı amaçlayan Paris İklim Anlaşması’nı imzalandığı günden bu yana yakından takip ediyor.
Türkiye Bilişim Derneği (TBD) tarafından, bu yıl dördüncüsü düzenlenen Kamu BIB’24 ve BIMY’28 Bütünleşik Etkinliği’nde doğa dostu ürünlerini kamuya tanıtan ASUS Türkiye Sistem İş Birimi Ülke Müdürü Özge Kılıç Güler, Paris İklim Anlaşması’nın önemine dair şu açıklamalarda bulundu: “Ülkemizde yürürlüğe giren anlaşma, doğa dostu üretim ve karbon salınımını azaltması açısından teknoloji sektörü için oldukça önemli bir gelişme. Türkiye’nin bu anlaşmaya onay vermesi ASUS olarak bizi çok mutlu etti. Her zaman satış baskısıyla giriş seviye ürünler üretmekten kaçındık ve doğa dostu teknoloji odaklı üretim yapmayı hedefledik. 2000 yılından bu yana GreenASUS komitesinin ilkeleri doğrultusunda çalışıyoruz. Bu komite vesilesiyle çevreci ve enerji verimliliğine sahip ürünler yaratarak ve ürünlerin karbon ayak izini azaltarak ekolojik etkilerinin hafifletilmesini sağladık. 2018 yılından bu yana her yıl 50 ile 60 bin adet ekolojik etiket kazandık. 2004 yılından beri, ürettiğimiz anakartlarımızda kurşun kullanmıyoruz. Ve 2009 yılından bu yana hiçbir şekilde notebook ve tabletlerde halojen kullanmıyoruz. Doğa dostu ürünlerimizi, enerji tasarrufu yapmak için özel olarak tasarlıyoruz; birçok farklı ürün gamımızda kullanılan bu sistemler, yüzde 30 ile yüzde 70 arasında aylık tasarruf sağlıyor. Türkiye’nin şu an en büyük hedefi bu anlaşmayla birlikte 2053 yılında karbon salınımını nötr hale getirmek. ASUS’un 2011 yılında ürettiği karbon nötr ürünleri mevcut. Bu ürünler ile Greenpeace’den “Çevreye En Duyarlı Teknoloji Firması” ödülü aldı. ASUS olarak kamu ve özel sektör çalışanlarının, fiyat odaklı alımlar yapmamalarını, gerçekten doğa dostu olan, çalışırken hem konfor sağlayan hem de çevreyi kirletmeyen ürünler tercih etmelerini talep ediyoruz.”
ASUS Hakkında: ASUS, dünyanın en iyi anakartları, dizüstü bilgisayarları, monitörleri, grafik kartları ve yönlendiricileri ile tanınan çok uluslu bir şirkettir. Genişleyen üstün oyun, içerik oluşturma ve AIoT çözümleri yelpazesinin yanı sıra ASUS, herkes için en yaygın, akıllı, içten ve eğlenceli akıllı yaşamı yaratmak için yapılan son teknoloji tasarım ve yeniliklerle sektöre liderlik etmektedir. İş sahipleri, girişimciler, içerik üreticileri ve öğrenciler için işlerinin gelişimini desteklemek ve verimliliklerini artırmak için geniş yelpazede çözümler sunmaktadır. Hızla gelişen iş hayatının teknoloji odaklı ihtiyaçlarının da hızla arttığının farkındalığıyla ASUS Business Serileriyle iş dünyasının ihtiyaçlarına rekabette öne çıkabilecekleri inovatif ürünlerle destek vermektedir. 5.000’den fazla Ar-Ge uzmanını içeren küresel bir işgücüyle ASUS, dünyanın en beğenilen yenilikçi lider teknoloji kuruluşu olmaya kararlıdır. In Search of Incredible marka ruhundan esinlenen ASUS, 2019’da her gün 11’den fazla ödül kazandı ve Forbes’un Dünyasının En Beğenilen Şirketleri ve Fortune’un Dünyanın En Beğenilen Şirketlerinden biri olarak yer aldı.