Bahçeşehir Üniversitesi Alcatel-Lucent İşbirliği
Bahçeşehir Üniversitesi, Alcatel-Lucent ile yeni bir işbirliğine imza attı. İşbirliği kapsamında, laboratuvar kurulması ve ortak araştırma geliştirme projeleri bulunuyor.
Alcatel-Lucent Teletaş, IP DSLAM ekipmanı sağlayarak Bahçeşehir Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü’nde bir DSL laboratuvarı kurulmasını, ilgili ekipman üzerinde deneyler hazırlanmasını ve üniversitedeki ilgili görevlilerin ve asistanların teknoloji ve ürünler konusunda eğitilmelerini de üstleniyor. Kurulmakta olan bu laboratuvar ortamından öğrencileri yararlandırarak bazı derslerin pratik hale getirilmesi hedefleniyor. İşbirliği çerçevesinde; IP, DSL, Optik, IPTV, gelecek nesil ağlar, kablosuz (FemToCell, 3G, NFC-Mobile Wallet) ve diğer haberleşme teknolojilerinde, Alcatel-Lucent Ar-Ge Merkezi uzmanları, Bahçeşehir Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği bölümü son sınıf öğrencilerine dönem projeleri ve bitirme tezleri için danışmanlık verecek. Öğrenciler, şirketteki ilgili laboratuvarların olanaklarından yararlanabilecek. Halihazırda, toplam 33 dönem projesi ve 13 bitirme tezi yürütülüyor.
İşbirliği kapsamında ayrıca Türkiye’deki Ar-Ge yatırımlarını ve yaratıcılığı destekleyen, özel sektör ve akademik birimlerin işbirliğini hedefleyen Sanayi Bakanlığı Ar-Ge Genel Müdürlüğünün finansal destek verdiği SAN-TEZ projeleri için ortak çalışmalar yürütülüyor. Sanayi Bakanlığı Ar-Ge Genel Müdürlüğü tarafından geçen ay açıklanan sonuçlara göre Bahçeşehir Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği bölümünden Doç.Dr. Taşkın Koçak ve Yrd.Doç.Dr. Çağrı Güngör, ciddi bütçeleri olan iki proje için destek aldılar. Bu projeler kapsamında dört lisansüstü öğrencisi desteklenecek ve proje boyunca Alcatel-Lucent Teletaş Ar-Ge Merkezi’nde çalışmalar yapacak.
Bahçeşehir Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölüm Başkanı Doç.Dr. Taşkın Koçak, yapılan işbirliği ile öğrencilerin
hem teorik hem de pratik olarak eğitim almalarına olanak sağlandığını söylerken, “Alcatel-Lucent ile gerçekleştirdiğimiz işbirliği sanayi-üniversite işbirlikleri için model oluşturabilecek nitelikte. Her kulvarda işbirliği yapıyoruz: laboratuvar kurulması, SAN-TEZ Ar-Ge projeleri, ders açılması, bitirme tez konuları”
dedi.