BANKALAR, BT ALANINDAKİ YENİLİKLERE HEP HAZIR
BT şirketlerinin desteği ile kendi iç yapısında ve müşterilerine sunumlarında önemli avantajlar yakalayan finans sektörü şirketleri, bu fayda yapısından memnun görünüyor. BT şirketleri ile işbirlikleri ve şirket içinde oluşturulup sürekli geliştirilen BT yapısı ile finans kuruluşları, daha birçok başlıkta yenilik için kolları sıvamış durumda.
“Ses teknolojilerinin yenilenmesi, büyüyen ve gelişen çağrı merkezleri, operasyonel verime ve ileri düzey müşteri ilişkilerine yönelik çalışmalara ilgi gösterilmekte. Ödeme otomasyonu çözümlerinde daha gelişmiş ‘sahtekârlık engelleme’ sistemleri ve yasal uyum sistemleri uygulanması söz konusu. Finansal kuruluşların başta e-devlet olmak üzere ödeme çözümlerini diğer kurum ve kanallara yaygınlaştırması planlanmakta. Avrupa Birliği (AB) ve yeni Basel normlarına uyumlu risk takibi ve yönetimi önemli bir uygulama alanı. İnternet teknolojilerini daha ileri düzeyde kullanan, ancak ana hedef olarak kullanıcıların daha fazla mobil kanal üzerinde finansal işlem yapmasını hedefleyen mobil bankacılık ve doğrulama çözümleri de başarı sağlayacak alanlar.”
BI Technology Yönetici Ortağı Muzaffer Yöntem, bankaların BT yatırımlarında ilgi ve önceliklerini şöyle anlattı:
“Tüm araştırma kuruluşları son yayınladıkları raporlarında özellikle QlikView’in yeni nesil iş zekâsına taşıdığı bellek içi yaklaşımının son kullanıcıda tatmin ve sahiplenmenin etkisi ile ‘Business Discovery Platform’ başlığı altında ayrı bir segmenti kabullenmek ve bunun faydalarını yaymanın gereğini vurgulamakta. Biz de bu yeni nesil yaklaşımla, son iki yılda sürekli ‘in-memory’ teknolojisi ve onun iş dünyasına getirdiklerini vurguladık. Finans ve bankacılık dünyasında küresel başarı öykülerine imza atılırken, kurumsal iç dengeleri ve teknoloji dinamikleri içinde bu yaklaşımdan yeteri kadar faydalanamayanların da yavaş yavaş bizleri çok daha iyi anladığına şahit oluyoruz. En az harcamak istenen ‘yatırım, zaman ve eğitim’ sürelerinin, en hızlı geri dönüş ile iş değeri haline getirilirken hiçbir performans kaygısı taşınmaması eskiden bir ütopya idi. Oysa şimdi bunlar, iş birimlerinin en basit tekniklerle, kendisinin hayata geçirebildiği platformlar olmakta.”