Barikat, siber güvenlik dünyasını iki büyük şehirde bir araya getirdi
Barikat 2019 Siber Güvenlik Zirvesi önce 10 Nisan Ankara’da, daha sonra 16 Nisan İstanbul’da tamamlandı. Etkinliği, mevcut ve aday iş ortakları, özel sektör temsilcileri, öğrenci, akademisyen gibi farklı mesleklerden katılımcılar izledi.
Batikat 2019 Siber Güvenlik Zirvesi’nde, siber güvenlik ekosistemi farklı bir şekilde ele alınarak ekosistemin geliştirilmesine yönelik hususlar, süreç ve sosyal boyutuyla bilişim ve iş dünyasının yöneticileriyle tartışıldı ve tüm katılımcılarda farkındalık yaratması amaçlandı.
Ankara ve İstanbul olmak üzere 2 şehirde, 30’dan fazla konuşmacı 15’e yakın sponsor firma ile gerçekleştirilen etkinliği mevcut ve aday iş ortakları, özel sektör temsilcileri, öğrenci, akademisyen gibi farklı mesleklerden 1000’den fazla katılımcı izledi.
Açılış konuşmasını yapan Barikat Siber Güvenlik Genel Müdürü Murat Hüseyin Candan, “Bilişim güvenliğini sağlamak ve artırmak için ihtiyaç duyulan unsurları araştırıp, geliştirip, üretip, gerekiyorsa mevcut ürünleri de kullanarak, doğru çözümler üretmek. Bunun ticareti ile de çalışanlarının yaşamlarını daha iyi seviyelere taşımalarına imkân tanıyacak olanakları kazanmak, vizyonumuz; Müşterilerinin bilişim güvenliği seviyelerini korumak ve artırmak için bildikleri veya bilmedikleri insan, süreç, teknoloji ihtiyaçlarını onlara anlatmak, önermek ve sağlamak, misyonumuzdur.” dedi.
Barikat Siber Güvenlik’in ne kadar hızlı ve istikrarlı büyüdüğünü vurgulayan Candan, “2019 yılı itibariyle, 242 iş ortağımız, 37 çözüm ortağımız; Barikat bünyesinde toplam 180’in üzerinde çalışanımız, 4 lokasyonda ofislerimiz var. İçinde Üçüncü Havalimanı’nın Ofansif Güvenliği’nin bulunduğu 316 projeye sahibiz. Barikat olarak nihai hedefimiz; mutlu bir çalışma ortamında, ekip bilinci ile çalışmak, ürünler geliştirerek bilişim güvenliğinde yazılım geliştiren firma rolünü de sürdürmek ve artırmak, çözümlerini Türkiye’de daha geniş bir yelpazade ve Türkiye dışındaki pazarlara da sunabilmek.” dedi.
2019’da Barikat için 4 önemli konunun üzerine eğildiklerini belirten Candan, siber güvenlik alanında iş gücü yetiştirmek için tasarlanan “Siber Kariyer Programı”, mavi takım güçlendirmek için geliştirilen “Bayrağı Savunmak” hizmeti, web arayüzü üzerinden yönetilen bir DDoS test platformu olan “LoDDos” ve Barikat’ın globalleşmesi için en hızlı yollardan biri olan market place “Offensify”’ı tanıttı.