“Başarı için çok yönlü bir ekip gerekli”
Sistaş Yönetim Kurulu Başkanı Çadırcı, başarılı sistemlerin kurallarını dile getirdi. _x000D_
İş hayatına direkt etki edecek, müşteri memnuniyetini arttıran, maliyetleri düşüren, müşteri ilişkilerini düzenleyen, şirket içi iş akışlarına yardımcı olan çağrı merkezi, IVR,
müşteri ilişkileri yönetimi, Intelligent Workload Distribution (Akıllı işyükü dağıtımı), tümleşik iletişim ve türevlerine ilginin hızla yükselmekte olduğu bir döneme girdik. Bütün kuruluşlar rekabet şansını arttırmak için bu ürünlerin kullanılması zorunluluğunu artık açıkça görüyorlar ve bunu uygulama yoluna gidiyorlar.
Telekom sektörüyle ilgili görüşlerine başvurduğumuz Sistaş Yönetim Kurulu Başkanı Yiğit Çadırcı bu noktada bir sıkıntıya dikkat çekiyor. Çadırcı’ya göre, buradaki en büyük sıkıntı bu ürünlerin kuruluş için nasıl konumlandırılacağı konusunda yeterli bilgiye ulaşmanın zorluğu ve hatalı çözümlerin yaratacağı zararın maliyet ve iş kaybı olarak çok büyük olması. Tüm bu çözümler uzun süreli ve zahmetli bir proje süreci sonrasında devreye alınabilirken, bu durum da elbette kuruluşların konuya korkarak yaklaşmasına sebep oluyor.
Peki çözüm ne?
Çadırcı, bu konuda şunları söylüyor: “Çözüm, bu konularda servis verecek şirketlerin kendilerini yetiştirmesi, hem teknik yeterliliğe sahip olması, aynı zamanda da kuruluşa danışmanlık verecek seviyeye gelmesi. Sistemlerin başarısı için, çok yönlü bir bütünleştirme ekibinin olması, iş akışlarının analizinin ve müşterinin ihtiyaçlarının doğru tespit edilerek, çözüm için konumlandırılan ürünlerin başarılı bir şekilde kurularak devreye alınması gerekiyor.”
Çadırcı, Sistaş olarak bütün kadrolarını bu değişime bir an önce ayak uyduracak şekilde organize etmeye, eğitime ve projelere çok ciddi emek sarf ederek hepsini birer başarı hikayesine çevirmeye çalıştıklarını söylerken, son birkaç yılda gerçekleştirdikleri projeleri bu konudaki çabalarının somut bir örneği olarak gösterdi.