Başkentte BTvizyon rüzgarı…
BTvizyon Anadolu Toplantıları’nın Bilişim Zirvesi 2018’den önceki son etkinliği Ankara’da gerçekleşti. 4 Ekim tarihinde Mövenpick Hotel Ankara’da gerçekleşen etkinlik hem kamudan hem de özel sektörden çok sayıda katılımcıyı ağırladı. Bilişim Zirvesi Şirketi Etkinlik Yönetmeni Tuğsen Fıstıkçı Bakır, Ankara’nın bilişim sektörü için ne denli önemli olduğuna vurgu yaptığı konuşma ile başlayan atkinliğin açılış konuşmasını Siber Güvenlik, E-Yönetişim ve E-Devlet Kıdemli Uzmanı Mustafa Afyonluoğlu yaptı.
Software Defined Datacenter’a Yolculuk isimli sunumu ile BTvizyon Ankara’daki yerini alan Suse Linux Kanal Uzmanı Emirhan Durmuş, Suse olarak stratejilerini; açık kaynak teknolojilerini güvenli bir şekilde, iş ortakları ve komitelerle geliştirmek, kurumsal düzeyde kullanılabilir hale getirip, günümüz kompleks BT altyapılarına çözüm olarak sunmak olarak vurguladı.
Dijital dönüşümün gündemi oluşturduğu BTvizyon Ankara’da iş süreçlerinin doğru yönetilmesinin dijital dönüşüme sağladığı katma değere değinilmeden geçilmedi. Bu alanda uzman Netoloji firmasından Proje Destek Ekip Lideri Uğur Yıldırım, BPM alanından uzmanlaşmış, dinamik ve inovaktif bir yazılım firması olarak nitelendirdiği Netoloji’nin gelişen teknolojileri hızla takip eden, her zaman müşteri memnuniyeti odaklı yaklaşımı ile faaliyetlerine devam etmekte olduğunu belirtti.
Dönüşümün finansal teknolojiler saç ayağına odaklana İnnova, “Bilişim Sektöründe Finansal Çözümler” isimli sunumu ile BTvizyon Ankara’da çözümlerini sahneye taşıdı. İnnova’yı temsilen etkinlikte konuşan Satış Öncesi Yöneticisi Ozan Ercan, PayFlex ürünleri sayesinde açık bankacılık yaklaşımı ile ödeme, tahsilat, sadakat ve e-dönüşüm noktasında yüksek verimlilik elde etmenin mümkün olduğuna vurgu yaptı.
Yaşar Holding bünyesinde 1983 yılından bu yana faaliyetlerine devam eden Yaşar Bilgi İşlem, Dijital.Şirket’i BTvizyon’da tanıttı. Satış Müdürü Hülya Çakır Yılmaz, Dijital.Şirket ile kurulumu ve kullanımı kolay bir yazılım eksikliği boşluğuna çözüm sunduklarını, bu kapsamda şirketlerin iş süreçlerini kapsayan fonksiyonilite eksiği ve mobil cihazlarla tam ve anlık entegrasyon zorluklarına çözüm sağladıkları söyledi.
Etkinliğin iletişim arasından sonraki ilk sunumu Bilişim112 Kurucu Ortağı Serkan Bilen tarafından gerçekleştirildi. Bilen sunumda, günümüzün siber saldırıları, veri sızıntıları ve çözüm yolarını anlattı ve ekledi:
“Günümüzün öne çıkan en büyük siber problemleri veri sızıntıları, sektörel siber saldırılar, devlet destekli siber saldırılar ve fidye saldırıları oluşturuyor desek yanlış olmaz. Bu saldırıların devletler eli ile gerçekleştiği durumda neler olabilir? Elektrikler kesilebilir, haberleşme, finans, sağlık vb. hizmetler çalışmaz hale gelebilir, bu ve benzer durumlar sebebiyle can ve mal kaybı yaşanabilir” dedi.
Dinamik ve akıllı doküman ve bilgi yönetimi alanında uzmanlaşan Mechsoft firması da BTvizyon sahnesinde yer alan firmalar arasındaydı. Mechsoft’u temsilen etkinlikte konuşan Mechsoft Türkiye İş Geliştirme Yöneticisi Kutlu Can Laçin, 2008’de kurulan Mechsoft’un son 5 yılda yüzde 1200’lük bir büyüme ile TOBB tarafından “En Hızlı Büyüyen BT Firması” olarak ödüllendirildiklerini belirtti. İçerik yönetiminin günden güne daha kritik bir öneme sahip olduğundan söz eden Laçin, karmaşık ağ ortamlarından, kopya dosyalara, e-posta eklerinden, harici kaynaklardan gelen verilere kadar çok sayıda farklı metodla veri aldığımızı ve bu verilerin hem güvenliği hem de organizasyonu için içerik yönetimi sistemlerinin zorunluluk haline geleceğine değindi.
Brother Türkiye ile baskı çözümleri de BTvizyon’da yer aldı. Brother Türkiye adına konuşan Satış Kanal Müdürü Turgay Tütüncü, yönetilebilir baskı çözümleri ile tasarruf, güvenlik ve verimlilik kriterlerinin optimize edilebileceğine değindi. Yeni uygulamaları ile mobil platformlarla uyumlu halde olan akıllı ve yönetilebilir çözümlerinin pazarın önünde bir fırsat olduğuna değindi.
Etkinlikte kablosuz ağ teknolojilerinin kapısı TP-Link ile aralandı. TP-Link Ülke Müdür Yardımcısı Ali Dinçer, yeni mash teknolojilerini katılımcılarla paylaştı. “Her zaman her yerde güçlü internet” sloganları doğrultusunda mesh ağ mimarisini geliştirdiklerini belirten Ali Dinçer, mesh’i gelecek nesil kablosuz ağ iletişimine daha iyi servis sağlamak amacıyla ortaya çıkan bir teknoloji olarak niteledi.
Kayıt zinciri, ülkemiz için önemli
Etkinliğin açılış konuşmasını gerçekleştiren Siber Güvenlik, E-Yönetişim ve E-Devlet Kıdemli Uzmanı Mustafa Afyonluoğlu, ülkemiz için dijital dönüşümün önemli konusu blok zincirine değindi. Kayıt zinciri teknolojisinin günümüzde 548 milyon dolarlık bir hacme sahip olduğunu ve bunu rakamın 2021 yılında 2.3 milyar doları bulmasının tahmin edildiğini belirten Afyonluoğlu, kayıt zincirinin güvenlik, devamlılık, eşitlik ve esneklik konularında büyük avantajlara sahip olduğunu sözlerine ekledi.