BGD’den bir yeni kitap daha
‘BGD Siber Güvenlik ve Savunma Kitap Serisi 2: Siber Güvenlik ve Savunma – Problem ve Çözümler’ kitabı Bilgi Güvenliği Derneği ( BGD ) tarafından yayımlandı. Kitaba açık kaynak olarak Bilgi Güvenliği Derneği internet sayfasından (www.bilgiguvenligi.org.tr) erişilebilir.
BGD’nin ülkemizin siber güvenliğine katkı sunmak amacıyla yayımladığı ‘Siber Güvenlik ve Savunma Kitapları Serisi’;
siber güvenliğin ulusal güvenlikle bütünleşmesine duyulan ihtiyaç sonucu basılmakta. Bilgi Güvenliği Derneği YK Başkanı Ahmet Hamdi Atalay konuyla ilgili şunları paylaştı: “Şubat 2019’da yeni bir yönetim kuruluyla göreve başlayan BGD Yönetimi, yapılan çalışmalara yenilerinin eklenmesi, açık kaynak olarak paylaşılacak olan çalışmaların artması ve ülkemizin bu alanda ihtiyaç duyduğu Türkçe kaynak ihtiyacına katkılar sağlanmasını desteklemekte. Bu çalışma; ‘Siber Güvenlik ve Savunma, Problemler ve Çözüm Önerileri’ konusunda ülkemize yazılı bir eser kazandırmak ve konuya ilgili duyanların farkındalık ve bilgi düzeylerini arttırmaya katkı sağlamak amacıyla hayata geçirildi. Kitap ücretsiz olup çoğaltılması ve kaynak gösterilmesi şartıyla alıntı yapılması serbesttir. Eser serisi açık kaynak olarak Bilgi Güvenliği Derneği internet sayfasında (www.bilgiguvenligi.org.tr) yayımlanmakta. Faydalı olmasını diliyorum.”
Siber güvenlik ve savunmaya kapsamlı bir bakış sunuluyor
Kitabın editörleri; BGD Kurucu Üyesi ve II. Başkanı, Gazi Üniversitesi MF Bilgisayar Mühendisliği Bölüm Başkanı ve FutureTech Genel Müdürü Prof. Dr. Şeref Sağıroğlu ve BGD Disiplin Kurulu Üyesi, HAVELSAN Yönetim Kurulu Başkan Vekili Mustafa Şenol, kitap serisinde, 100’e yakın konu başlığının irdelendiğini kaydederek “Siber tehdit ekosistemiyle kapsamlı bir mücadele için ulusal strateji ve eylem planlarına, araştırma merkezlerine, gelişmiş altyapı ve araçlara, lisans ve lisansüstü programlara, nitelikli insan kaynağına, yerli ve milli ürünlerin geliştirilmesine, siber güvenlik ve savunma ekosisteminin oluşturulmasına, ulusal siber olaylara müdahale ekiplerinin sayısının ve niteliğinin artırılmasına, Ulusal Siber Olaylara Müdahale Merkezinin (USOM) kapsamının büyütülmesine, Siber Güvenlik ve Savunma Kurumu (Ajansı) gibi yapıların kurulmasına ve siber güvenliğin ulusal güvenlikle bütünleşmesine ihtiyaç duyuluyor. Bu ihtiyacı bir nebze de olsa karşılamak için bu kitap serisi hazırlandı. Bu kitap serisinde sunulan konu başlıkları, ülkemizde bu alanda çalışan akademisyenler, uzmanlar ve çalışanlar ile paylaşıldı ve kitap serisine katkı sağlamaları istendi. Zamanı uygun olan, katkı vermek isteyen uzman veya akademisyenler belirlenen bir konuda bölüm yazarı olmaları için davet edildi. Belirlenen süre içerisinde bölümlerini tamamlayan yazarlarımızın eserleri ise uygun olan ciltlerde basılmakta. Bundan sonraki süreçte, belirlenen diğer konular belirli sürelerde tamamlanıp takip eden ciltlerde yayımlanacaktır. Siber güvenlik ve savunmaya çok kapsamlı bir bakış sunmayı amaçlayan ve farklı başlıkları bir araya getiren bu kapsamlı eserin, ülke siber güvenliğimiz ve savunmasına katkı sağlamasını bekliyoruz” açıklamasını yaptılar.