Bilgi mobil platforma taşınıyor
ISI, sunduğu bilgi akışının kapsamını mobil çözümlerle genişletiyor. _x000D_
ISI sunduğu pazarlara yönelik bilgi veritabanı hizmetleriyle şirketlerin rekabetçi ortamda farklılaşmalarını sağlıyor. Şirket şimdi mobil çözümleriyle bu bilgi akışının kapsamını genişletiyor.
Şirketlere değer yaratan profesyonel verileri etkin şekilde sunmayı amaçlayan ISI, 90’ların ortasından bu yana elektronik ortam tabanlı bilgi veritabanı hizmeti sunuyor. Kapsamlı hizmet anlayışıyla mobil dünyanın nimetlerini çözümleriyle buluşturan şirtket, mobil araçlar sunmaya başladı. Bu kapsamda çalışmaları hakkında bilgi veren ISI Türkiye Genel Müdürü Kerim Alain Bertrand, sancak gemisi olarak adlandırdığı ana bilgi veritabanlarının bir mobil sürümünün söz konusu olduğunu söyledi. Şirket kısa sürede sahip olduğu farklı veritabanlarını da mobil ortama taşımayı planlıyor. Burada veritabanının kullanımı ve bilgilerin aktarımı anlamında mutlaka farklılaştırmaya gittiklerini kaydeden Bertrand, şunları aktardı: “Haber ve verilere odaklı mobil çözümler geliştirmeye başladık. Yerel kullanıcılarımıza mobil tarafta yeni çözümler sunmaya başlayacağız. Türkiye’de beta kullanıcı listemiz var. Bu kullanıcılarımız çözümlerimizi kullanıyor. Test süreci tamamlandı.”
Bu uygulama platformuna geçişlerini iki nedene bağlayan Bertrand, “Birincisi; mobil olan insanların, ihtiyaç duyabileceği verilere, çok hızlı bir şekilde sağlıklı bir arayüzle ulaşmalarına olanak sağlamak. İkinci nedeni ise veritabanlarımıza olan bağımlılığı artırmak” dedi.
Mobil uygulama dünyasının zenginliğine işaret eden Bertrand, yeni ve ilginç uygulamaları devreye almayı planladıklarını söyleyerek; “Bu konuda yerel ofis olarak Türkiye’de de yeni bir çalışma başlatıyoruz. Birtakım paylaşımları kolaylaştırabilecek yeni çözümler yolda” şeklinde konuştu.
Farklı araçlarla veri aktarımı
ISI, Türkiye’de 200’ü aşkın kurumsal kullanıcıya sahip. Dünya çapında ise 3026 kurumsal kullanıcısı olduğunu belirten Bertrand, bu müşteri kitlesine gelişen teknolojiler paralelinde ihtiyaçlara yanıt veren etkin çözümler sunma hedeflerine dikkat çekti.
Kuruluş döneminde hizmet sunma platformu olarak maliyet ve etkinlik avantajı nedeniyle internet ortamını seçtiklerini belirten Bertrand, geliştirdikleri yeni araçlarla ilgili bir örnek verdi: “Araştırmaya yönelik veritabanları sunduğumuz için internet bizim için en uygun platformdu. İnternette son 15 yılda önemli değişimler yaşansa da bilginin aktarımı anlamında çok büyük farklılıklar olmadı. Farklı araçlar sunabilirsiniz ama sonuçta bir tarayıcı üzerinden siteye giriş
yapıp bilgiye ulaşıyorsunuz. Bu anlamda bizim tarafta bazı değişimler söz konusu. 2005 yılından bu yana sunduğumuz bir veritabanında, veri aktarımı için yine interneti kullanıyoruz. Ancak Excel’e eklenen bir program sayesinde bambaşka bir arayüzle bu verileri kullanma olanağı sunuyoruz. Bu araçla veriler üzerinden hesaplama yapılabiliyor, grafikler çıkarılabiliyor. İnterneti kullanan ve Excel üzerinden çalışan bir ortam sunuyoruz.”
Ülkeler bazında çözüm ortağı olan nam-ı diğer bilgi kaynağı olan şirketlerle çalışan ISI, Türkiye’de 100’ü aşkın kaynak şirketle ve bunların bünyesinde yer alan 500’ü aşkın yayınla çalışıyor. “Kaynaklarımız ağırlıklı olarak yerel kaynaklar. Ülkelerdeki farklı kuruluşlarla içerik
ortaklığı modeli ile çalışıyoruz. Bu kurumlar arasında araştırma ve medya şirketleri de yer alıyor. Diğer yandan uluslararası kaynakları da kullanıyoruz” diyen Bertrand, bunların genellikle çok uluslu OECD, IMF gibi kuruluşlar ve onların yayınları olduğunu söyledi.