Bilgi Üniversitesi süreçlerini yeniliyor
Bilgi Üniversitesi, insan kaynakları sistemlerinde Oracle Kurumsal Kaynak Planlaması çözümleri ile köklü bir değişiklik kararı alıyor. Daha önce kullanılan sistemin teknolojik yetersizlikleri olduğu için başlangıçtaki sistemden uzaklaşma kararı alınıyor. Üniversite süreçlerinin çok dağınık yapılarda yönetilmesi ve bütünleşik olmaması Bilgi Üniversitesini ERP arayışına yöneltiyor. Verimliliği artırabilmek için süreçlerin çevrimiçi gerçekleştirilebileceği bir ortama da taşınması isteniyor. Bu kültürel değişim sürecine insan kaynakları ekibinin model olması gerekli görülüyor ve yeniden yapılandırmaya bu departmandan başlanıyor.
Bu ihtiyaçtan hareketle Natica IT Consulting danışmanlık ekibiyle ve Oracle e-Business Suite çözümü ile çalışma konusunda karar veriliyor.
Natica IT Consulting Satış ve Pazarlama Müdürü Göker Sarp bu çözümün nasıl uygulandığı konusunda şunları söylüyor:
“Bilgi Üniversitesi’nin insan kaynakları yönetimi projesi, iki aşamada hayata geçirilmesi planlanmıştı. Proje, Ocak ayında başladı, Mayıs ayında 1. Faz tamamlandı. Haziran’da 2. Faz’a ve işe alım sürecine de 1 Ağustos’ta başlandı. Buna göre, ilk etapta (1.Faz) proje eğitimleri verilerek proje ekibinin Oracle HR sistemlerinin özelliklerini öğrenmeleri sağlandı. Daha sonra, kavramsal tasarım yapılandı. Bu aşamada, şirketin tüm insan kaynakları süreç ve raporları analiz edildi. Oracle HR sistemlerinin nasıl uyarlanacağı belirlenecek ve süreç uyarlamaları, bir rapor haline getirildi. Detay tasarımda, kavramsal tasarıma bağlı kalınarak modelin uyarlanması gerçekleştirildi. Temel İnsan Kaynakları ve Bordro 1. Aşamanın konularıydı. İşe alım, izinler, üniversitelere özgü uygulamalar ve self servis uygulamaları 2. Aşamanın konularıydı. Canlı kullanım desteğinde ise kullanıcıların Oracle HR sistemine alışmaları sağlandı. 2012 yılında Performans Yönetim Sistemi devreye alınacak.”
Bilgi Üniversitesi yetkilileri konuyla ilgili olarak “Bu proje olmasaydı insan kaynaklarının yapı taşlarını oluşturmakta gecikecektik. Proje sayesinde organizasyon, pozisyon yapılarının temeli atılmış oldu” yorumunu yaptı.