Bilgileriniz sızmasın!
Brainloop veri aktarımında güvenli bir ortam sağlarken, sızıntılara karşı duruyor.
WikiLeaks belgelerinin yarattığı deprem üzerine bilgi güvenliği konusu yeniden gündeme geldi. e-Güven’de 7 Aralık tarihinde düzenlediği basın toplantısında veri sızıntılarına karşı duracak yeni güvenli paylaşım çözümü Brainloop’u duyurdu.
e-Güven Genel Müdürü Can Orhun’un da katıldığı toplantıda güvenliğin önce kurum içinde başladığının altı çizilerek Brainloop’un sağladığı avantajlar ele alındı.
e-Güven’in Brainloop şirketiyle yaptığı işbirliği sonucu Türkiye’ye gelen Brainloop, kurumların bilgi ve belgelerini güvenli bir şekilde paylaşmalarına olanak sağlayan bir portal. Web tabanlı bir uygulama olan Brainloop’a e-postadan bağımsız olarak e-imza ile giriş yapılıyor ve paylaşılacak belgeler e-imza ile korunmuş oluyor. Böylece hem kurum içinde hem kurum dışında paylaşılan belgelerin tüm kontrolü sizin elinizde oluyor. Paylaşılacak belgeler ve veriler Brainloop Secure Dataroom’da saklanıyor.
E-imza ile giriş yapılan uygulamaya cep telefonundan da erişim sağlanıyor. Kullanımı kolay olan uygulamada yer alan belgeler üzerindeki tüm yetki e-imzasıyla giriş yapan kişiye ait oluyor. Yani belgelerin kimlerle paylaşılacağı ve paylaşım kriterleri belirlenip, belgeyi alan kişinin yapacaklarını sınırlandırmak mümkün. Verileri kimin okuyabileceğini ya da kimin yazdırabileceğine e-imza ile giriş yapan kişi karar veriyor.
Brainloop nasıl kullanılıyor?
Brainloop Secure Dataroom Çözümü kullanılmak istendiği sürece kiralanıyor ve uygulamayı kullanmak için herhangi bir kurulum gerekmiyor. Belgeleri paylaşan kurumlar belgeleri e-imzalarıyla korurken, dosyaları açan kişilerin sisteme üye olmasına gerek kalmıyor. Dosyayı açmak isteyen kişilere sistem şifre yolluyor.
Islak imza gerektiren tüm işlemlerde kullanılan uygulama paylaşım için güvenli bir ortam sağlıyor.