Bilgisayarınız uzaktan çalışırken de güvende mi?
Uzaktan çalışma esnasında, bilgisayar filonuz gözden ırak olsa da uç nokta güvenliğiniz hep aklınızda ise, yalnız değilsiniz. Ankete katılan siber güvenlik uzmanlarının %94’ü, güvenlik konusunda pandemi öncesi döneme kıyasla daha endişeli olduklarını söylerken, %64’ü uzaktan çalışma esnasında güvenlik görünürlüğünün daha zor olduğundan bahsediyor. Endişe listelerinde ise uzaktan çalışma bağlantılı güvenlik riskleri başı çekiyor.
İş bilgisayarlarınız siber tehditlere karşı tamamen korunabilse, nasıl olurdu? Veya tüm çalışanlarınızın bilgisayarlarını uzaktan kolayca yönetebilseydiniz? Yahut uzaktaki bilgisayar filonuz kendi güvenliğini otomatik olarak sağlayabilseydi?
İş bilgisayarınızın güvenliği hakkında şu altı soruyu kendinize sormanızı tavsiye ederiz. HP ProBook 650 G8 laptoplar, bu sorulara net olarak yanıt veriyor.
1 – Bilgisayar güvenliğinizin sağlam temeller üzerine kurulduğundan emin misiniz?
Ya bilgisayar korsanları, kilit savunma sistemlerinizi hedef alırsa? Siber saldırganlar güvenliğinizin temelini ortadan kaldırabilirse, bilgisayarlarınızın kontrolünü tamamen ele alabilirler. Donanım tabanlı güvenlik, saldırılardan korunmanıza, tehditleri tespit etmenize ve saldırılardan sonra toparlanmanıza yardımcı olabilecek en iyi savunmadır. Kötü amaçlı yazılımların dokunamayacağı bir sığınakta temel savunma sistemlerinizi koruyabiliyor musunuz?
HP Endpoint Security Controller (Uç Nokta Güvenlik Denetleyicisi), HP ProBook 650 G8 bilgisayarları koruyan güvenlik mimarisinin temelidir. Bu fiziksel olarak yalıtılmış, kriptografik olarak korunan çip, HP Sure Start, HP Sure Run ve HP Sure Recover gibi donanım ile çalışan ve kendi kendini onarabilen güvenlik özellikleri barındırır. Bu özellikler size sağlam bir güvenlik temeli sunar.
2 – Bilgisayarlarınız tehditleri anında tespit edebiliyor mu?
Geleneksel virüs koruması, bilinen bir kötü amaçlı yazılım listesine karşı belirli kodları kontrol ederek ve eşleşen her şeyi durdurarak çalışır. Ancak günde 350 binden fazla yeni kötü amaçlı yazılım varyasyonu oluşturulurken ve bunların çoğu sürekli mutasyon yoluyla gizlenmek için yapay zekâ kullanırken, geleneksel savunmalarınız yeterli olabilir mi?
Yapay zekâyı kendi silahı ile vurun. HP ProBook 650 G8 bilgisayarlar, daha önce hiç karşılaşılmamış kötü amaçlı yazılımları tanımak ve yenmek için derin öğrenme sinir ağlarını kullanan HP Sure Sense tarafından korunmaktadır. Kötü amaçlı yazılımlar sızdığında ise, HP Sure Click bu yazılımı bir mikro-VM kapsayıcısında yalıtır ve kaçmasını önledikten sonra onu etkisiz hale getirir.
3 – Bilgisayarlarınız kendi kendilerini iyileştirebilir mi?
Yıkıcı cihaz yazılımı saldırıları BIOS düzeyinde saldırarak bilgisayarları bozabilir. İşletim sistemi düzeyinde bir saldırı sonrasında, sistemlerin geri yüklenmesi ve normal işleyişe dönüş günler sürebilir ve BT ekibinin yoğun çaba sarf etmesini gerektirir. Tespit edilemeyen bir saldırı ile karşılaşıldığında, bilgisayarlarınız kendilerini iyileştirebilir mi?
Kapsamlı bir çözüm, bir saldırının tespit edilememe ihtimalini göz önünde bulundurmalıdır. HP Sure Start ve HP Sure Recover sayesinde bir HP ProBook 650 G8 bilgisayar, BIOS’unu saldırı veya bozulmalara karşı otomatik olarak iyileştirebilir ve ağ bağlantısı olup olmadığına bakmaksızın, her yerden kendi işletim sistemini hızla kurtarabilir.
4 – Bilgisayarlarınız kimlik sorgusu gerektiriyor mu?
Şifre koruması iş bilgisayarları için yeterli değildir; bilgisayar korsanlığı ihlallerinin çoğu, güvenliği aşılmış kimlik bilgilerinden kaynaklanır. En büyük uç nokta güvenlik açığınızı, yani kullanıcılarınızı oturum açma bilgileri isteyen hedef odaklı kimlik avı saldırılarından veya zayıf, paylaşılan ve yeniden kullanılan şifreler gibi uygulamalardan nasıl koruyabilirsiniz?
Çok faktörlü kimlik doğrulama ile bilgisayarlarınızı ve ağınızı yetkisiz erişime karşı koruyun. HP ProBook 650 G8 bilgisayarları, isteğe bağlı bir parmak izi okuyucu ve yüz tanıma için IR kamera dâhil olmak üzere oturum açma için üç aşamaya kadar doğrulama gerektirecek şekilde yapılandırılabilir. Bu doğrulama verileri donanım düzeyinde saklanır.
5 – Bilgisayar güvenliğinizi her yerden yönetebilir misiniz?
Uzak cihazları yönetmek her koşulda komplike bir iştir. Kişisel veya iş cihazlarını kullanan karma iş gücüyle, aynı anda daha fazla uzak cihazı yönetmek zorunda olmak, BT yöneticileri için en büyük beş zorluktan biri olarak sıralanır. Karma cihaz kullanım politikalarınız bilgisayar korsanlarının ekmeğine yağ mı sürüyor?
Güvenlik ayarlarını her yerden yönetmenize izin veren bir platformla bilgisayar uç noktalarınızın kontrolünü ele alın. HP Sure Admin, BIOS ayarlarını ağ üzerinden uzaktan yönetmek için BT yöneticilerine güvenli bir dijital imza imkânı sunar.
6 – Bilgisayarlarınız meraklı gözlere karşı korunuyor mu?
Bilgisayar korsanları, sabit disklerinizi kurcalamaktan öte pek çok teknik kullanırlar. Kafelerde omzunuzun üstünden sizi izleyenlere veya gizli kameracılara kadar pek çok meraklı göz, çalışanlarınızı ve üzerinde çalıştıkları projeleri ekrandan izleyebilir. Bilgisayarlarınız çalışanlarınızı ve gizli verilerinizi koruyabilir mi?
Bu yerleşik gizlilik araçlarıyla bilgisayar korsanlarının gözetleme oyununa son verin:
HP Privacy Camera, ekranı yakındaki kişiler için tek dokunuşla okunamaz hale getiren gizlilik kalkanı HP Sure View, eller serbest olarak kimlik doğrulaması yapan ve bilgisayar kilidini açan HP Presence Aware gibi fiziksel örtücü özellikler kullanıcıları gözetlenmekten koruyor.
Sonuç
Günümüzde siber saldırı tehditleri epey korkutucu boyuta ulaştı, ancak bu saldırılara karşı kendini savunabilecek iş bilgisayarları seçmek de bir o kadar kolaylaştı. Intel® Core™ i7 işlemcili HP ProBook 650 G8 (3S8P1EA) Bilgisayarlar, siber saldırıları uzak iş gücünüzü ve işinizi kesintiye uğratmadan koruyan, algılayan ve kurtaran derin, donanıma gömülü güvenlik özellikleriyle tasarlanmıştır.
HP Güvenlik özellikleriyle ilgili detaylı bilgi almak için tıklayın.