Bilişim 500 “Hizmet İhracatı” kategorisinin lideri bu yıl da Teleperformance Türkiye oldu
Dijital iş hizmetlerinin küresel lideri Teleperformance, Türkiye’de yabancı dil müşteri hizmetleri alanındaki liderliğini bu yıl da sürdürdü. Çok dilli hizmet stratejisi ve yatırımlarıyla dikkat çeken Teleperformance Türkiye, bilişim sektörünün en prestijli araştırmalarından Bilişim 500 Ödülleri’nde bu yıl da “Hizmet İhracatı” kategorisinde ilk sırada yer alarak liderliğini pekiştirdi.
Teleperformance Türkiye yabancı dil hizmetleri alanında 2 binin üzerindeki etkileşim uzmanıyla teknolojiden e-ticarete, konaklamadan medya ve enerji gibi sektörlerde hem küresel hem de Türkiye’nin önde gelen firmalarına başta Almanca, Felemenkçe, İngilizce, Arapça, İspanyolca, İtalyanca, Portekizce dilleri olmak üzere 20’den fazla farklı dilde destek sunuyor. Benzersiz müşteri deneyimi için duygusal zeka ile desteklenen ve yapay zeka ile etkinleştirilen hizmetlerinin yanı sıra iş performansını artıracak ileri teknoloji danışmanlığı ve çözümlerini yetkin yazılım ekipleri ile geliştiriyor. Sunulan yabancı dil hizmetlerinde üretken yapay zeka yazılımlarından da yararlanan Teleperformance Türkiye, canlı chat kanalı üzerinde gerçekleşen çok dilli iletişimi anında çevirmeyi sağlayan çeviri motoru StoryfAI ile markaların maliyetlerini düşürmeye ve etkileşim uzmanlarının performansının artmasına destek oluyor. 100’den fazla dilde yazışma esnasında anlık çeviri imkânı sunan bu yapay zeka destekli uygulama, işlem süresinde %30 düşüş, imla hatalarında %95 ve yazım hatalarında %50 azalma, %25 verimlilik artışı ve %25 müşteri memnuniyeti artışı sağlıyor.
Teleperformance EMEA Gelişen Pazarlardan Sorumlu İş Geliştirme Başkanı Tolga Uçbağlar, “Teleperformance Türkiye olarak, 2012 yılından bu yana Türkiye’de sunduğumuz yabancı dil hizmetlerimizle Bilişim 500 şirketleri arasında bu yıl da “Hizmet İhracatı Kategorisinde” bir kez daha lider olarak bu alandaki iddiamızı kanıtladık. Bizi bu ödüle taşıyan en büyük faktörün müşteri deneyimine birlikte yön verdiğimiz küresel ve yerli markalara doğru etkileşim stratejileri ile doğru bütünleşik kanal çeşitliliği, doğru teknoloji konumlaması ve en önemlisi yetkin etkileşim uzmanlarımız olduğu görüşündeyiz” dedi.
Uçbağlar, geçtiğimiz yıl hizmet ihracatı alanında Türkiye’nin de bir rekora imza attığına değinerek, “2023 yılında Türkiye, hizmet ihracatı alanında yaklaşık 100.8 milyar dolar gelirle Cumhuriyet tarihinin rekoruna imza attı. Kendi sektörümüzde ülkemizin bu hedeflerini gerçekleştirmenin bir parçası olduğumuz için mutluyuz. Yabancı dil alanında verdiğimiz hizmetlerle ekonomimize katkı sağlamaya ve hizmet ihracatı alanında sahip olduğumuz coğrafi konum, genç ve eğitimli nüfus avantajımızı kullanarak ülkemizi liderliğe taşımaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.