Bilişim 500 Ödül Törenine Hükümetten katılan Konuşmacılara Öneriler
BThaber Şirketler Grubu, Türk bilişim sektörünün ciroları itibariyle en büyük 500 şirketini ve ilgili verilere dayalı ayrıntılı bir çalışmayı 20 yıldır gerçekleştirir. Bu yıl, ayrıca ilk kez, Bilişim 500’de ciro olarak yer alamayan, ancak kendi alanında veya bölgesinde güçlü konumda olan genç şirketler ve Anadolu firmaları PLUS değerleriyle çalışmada yer aldı (bilişim500.com). Bu önemli çalışma, 4 Temmuz günü gerçekleştirilecek bir törende “Bilişim 500 PLUS Araştırması” olarak, bir ödül töreniyle beraber kamuoyu ile paylaşılacak.
Ülkemizde bu tür bilişim etkinliklerine hükümetten veya bürokrasiden katılan karar vericiler yaptıkları açılış konuşmalarında genellikle üç konuyu vurgularlar: dijital teknolojilerin çok önemli olduğu, ülkemizin “yerli ve milli” teknolojiler geliştirmesi gereği ve güçlü hamleler yapma hedefiyle hükümetin yoğun çalışma içerisinde olduğu genel olarak, ayrıntı vermeden, paylaşılır.
Sektörün önemli isimlerinin dinleyici olacağı Bilişim 500 etkinliğinde, çağımızı şekillendiren dijital teknolojilerin önemi ve “yerli ve milli” üretimin gereği zaten çok iyi biliniyor. Konuşmacılar, somut icraatlar ve politikalar hakkında bilgi verip, sektörden beklentilerini yine somut olarak ifade ederse, çok daha yararlı ve verimli bir etkinlik gerçekleşmiş olur.
Programa göre, 4 Temmuz ödül töreninin açış konuşmacıları arasında hükümetten iki temsilci olacak. Birincisi, bilişim etkinliklerini hiç ihmal etmeyen, eski BTK başkanı, şimdi Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı ve Türk Telekom Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Fatih Sayan. İkincisi, Cumhurbaşkanlığı Ekonomi Politikaları Kurulu Üyesi ve Ekonomi İzleme ve Koordinasyon Başkanı Hakan Yurdakul. Yapacakları konuşmaların etkin, yararlı ve verimli olması için önerilerim var.