Bilişim pazarı en yaratıcı çağına giriyor
Üretici firmaların, satış-dağıtım zincirinin ucundaki bir satış noktasını ve tüketiciyle ilişkisini yönetmesi kolay değil. Özellikle pandemi döneminde, firmalar fiziksel şartlar nedeniyle satış noktalarına istedikleri sıklıkta ulaşamadılar. Ayrıca, fiyatlar, indirimler, kampanyalar, iskontolar gibi yönetmeleri gereken çok fazla değişken var. Bu kadar değişkeni ve veriyi ancak merkezden, sistematik ve dijital yöntemlerle yönetmek mümkün. Örneğin yeni nesil dijital satış temsilcisi uygulamamız Geldibil işte bu ihtiyaçlara yanıt veren çözümlerimizden biri oldu.
Önümüzdeki dönemde, firmaların, satış noktalarına doğrudan tanıtım ve satış yapabilecekleri uygun maliyetli dijital iletişim kanalları ve pazarlama çözümleri öne çıkacak. Bizim de hedefimiz firmaların değişen pazar şartlarına daha hızlı uyum sağlamalarına yardımcı olmak, B2B pazarlamada, herhangi bir aracıya ihtiyaç duymayan, mobil ya da web tabanlı, çevrimiçi çözümleri sunmak.
Bilişim pazarının en yaratıcı çağına girdiğini düşünüyorum. Süreçlerin dijitalleşmesiyle katma değerli ve inovatif çözümlere yönelim artacak. Yapay zeka, doğal dil işleme (NLP), görüntü işleme gibi teknolojilerle insan ve mekandan bağımsız, süreçleri standardize eden ve hatasız sonuçlar üreten çözümlerle yazılım sektörünün bilişim pazarından aldığı pay artacak.
Bilişim 500 araştırması, firmaların sektördeki yerlerini görmesine ve gelişimini takip etmesine olanak sağlayan güçlü ve köklü bir araştırma. Bilişim sektöründe rekabetçiliği geliştiriyor, yeni aktörlerin katılmasını teşvik eden bir rol üstleniyor. Türkiye bilişim sektörünün en önemli referans kaynakları arasında yer alan Bilişim 500 araştırmasında emeği geçen herkese teşekkür ederiz.