Bilişim Zirvesi’10 yeni dinamikleri gündeme taşıyacak
Bilişim Zirvesi’10 küresel bakış açıları ve sektörlerin değişen yüzünü ortaya koyarken, CeBIT Bilişim Eurasia da iş dünyasına yönelik organizasyonları ile _x000D_
uluslararası iş platformunun kapılarını aralayacak.
Finansta Bilişim Konferansı, bilişim teknolojileri ile değişen finans sektörünü ele alacak
Bilişim Zirvesi’10’un tema günlerinden biri de 5 Ekim’de Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı’nda gerçekleştirilecek olan Finansta Bilişim Konferansı olacak. Sektörü bir araya getirecek olan konferansta, yaşanan ekonomik krize rağmen güçlü bir yapı gösteren finans-bankacılık sektörünün bu noktada kalmasında altyapı ve otomasyon sistemlerine yatırım yapılmasının etkisine değinilecek. Bankalar Birliği Başkanı Ersin Özince ve Sermaye Piyasası Kurulu Başkanı Vedat Akgiray’ın açılış konuşmalarını yapacağı konferans, 21. yüzyılın ikinci on yılında kullanıcı gereksinimlerine uygun yeni finansal hizmetler, kanallar, araçlar ve finans sektöründe risk yönetimi ve BT denetimi konularında gerçekleşecek olan iki panele de ev sahipliği yapacak. Panel başkanlığını Danışman Şahin Tulga’nın yapacağı panelin konuşmacıları arasında da Akbank Bilgi Teknolojileri Genel Müdür Yardımcısı Alparslan Özlü, Yapı Kredi Bilgi Teknolojileri Yönetimi Başkanı Cahit Erdoğan, İş Bankası Bilgi İşlemden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Hakan Aran ve Garanti Bankası Teknoloji Genel Müdür Yardımcısı Hüsnü Erel yer alacak. “Finans sektöründe risk yönetimi ve BT denetimi” başlıklı ikinci panelde ise “Bireysel bankacılık ve ödeme teknolojilerinde bizi neler bekliyor?” sorusuna yanıt arayacak.
Savunmada Bilişim Konferansı, yeni gelişmeleri yansıtacak
Bilişim Zirvesi’10 bu yılda savunma başlıklı tema günü ile Savunmada Bilişim Konferansı’na ev sahipliği yapacak. TESİD ve SASAD’ın destekleriyle 7 Ekim’de Tüyap Fuar ve Kongre Merkezi Büyükçekmece İstanbul'da gerçekleşecek olan konferansta, “Savunma çözümlerinin kamu ve özel sektöre uyarlanması” ve “Ağ destekli yetenek; kritik tesis ve altyapıların güvenliği” başlıklı iki panel de yer alacak. Ülkelerin bilgi sistemleri ve stratejik kurumlarına yapılan sanal saldırıların, fiziksel hasarlardan çok daha büyük yıkımlar oluşturduğu günümüzde siber güvenlik politikaları ve bu alana yapılan yatırımlar önem kazanmaya başlıyor. Savunmada Bilişim Konferansı’nda da ülkemizin siber güvenlik alanında yaptığı çalışmalar, savunma sanayisinin ileri teknoloji projelerinin sivil ve kamu alanında kullanımı, bölge ülkeleriyle teknoloji ve proje alışverişi konuları tartışılacak. Kamu ve özel sektörden temsilcilerin katılımıyla gerçekleşecek olan konferansta ele alınacak diğer başlıklar; siber tehditler ve savunma stratejileri, kritik tesis ve altyapıların güvenliği, biyometrik güvenlik çözümleri, savunma sektörümüzün bölge coğrafyasında işbirliği olanakları, savunma çözümlerinin kamu ve özel sektöre uyarlanması, simülasyon çözümleri, kontrol ve izleme sistemleri, coğrafi konumlama sistemleri şeklinde sıralanacak.
Telekomünikasyondaki gelişimin iş dünyasına yansımaları zirvede konuşulacak
Bilişim Zirvesi’10’un ev sahipliği yapacağı bir diğer konferans da “Telekom Konferansı” olacak. 5 Ekim 2010 tarihinde Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı’nda yapılacak olan konferansta, geleceğe yön verecek olan telekomünikasyon teknolojilerinin iş dünyasına ve yaşama katkısı, uzman konukların katılımıyla ele alınacak. Ulaştırma Bakanlığı, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu Başkanı ve Tüm Telekomünikasyon İş Adamları Derneği’nin destekleriyle düzenlenecek olan konferans, telekomünikasyon sektörünün ve dördüncü nesil iletişiminin geleceğine dair ipuçlarını da gündeme taşıyacak. Konferansta fiber teknolojinin yaygınlaşması ve bant genişliğinin artmasının iş dünyasının genişlemesine katkısı ele alınacak. Aynı zamanda fiber teknolojinin ekonomilerin, ülkelerin ve toplumların dönüşümünde; sayısal uçurum, iklim değişikliği, yoksullukla mücadele gibi dünyanın sorunlarına çare bulmadaki etkileri uzmanlarla tartışılırken dördüncü nesil iletişim teknolojileri sayesinde bilgiye erişim ile hayatımızda gerçekleşecek olan değişiklikler de ele alınacak. Ayrıca “Acil durum ve kamu güvenliği haberleşmesi”, “Telekomda atılımcı düzenleme ve standardizasyon” başlıklı paneller, iş ve teknoloji sunumları ve “Genişbant teknolojileri dünya refahına nasıl katkı sağlayacak” başlıklı bir forum da yer alacak.
Bu yıl 6-10 Ekim 2010 tarihlerinde kapılarını 11’inci kez açacak olan CeBIT Bilişim Eurasia, yenilenen içeriği ve farklı organizasyonları ile iş dünyası ve teknoloji meraklıları için önemli bir platform sunacak. Bu yıl hem katılımcı hem de ziyaretçiler için yeni bölümlerin yer alacağı fuar, DTM desteğiyle dünyanın dört bir yanından getirilecek satın alma heyetleri ve Anadolu’dan getirilecek olan ziyaretçileri de ağırlayacak. Bu yıl, yeni bölümleri ve iş dünyasına yönelik aktiviteleri ile hedef büyütenlerin ortak adresi olacak fuar, ‘İş Dünyası’ ve ‘Dijital Yaşam’ ana bölümlerine eklenen ‘Kamu Sektörü’ ve ‘Medya & Özel Sunumlar’ adında iki ana bölüme daha ev sahipliği yapacak. ‘Özel Sunumlar’ bölümünde e-devlet, e-belediye, akıllı kentler, kamu, çevreci BT, akıllı ev teknolojileri, web teknolojileri, 3D teknolojiler, yeni görüntüleme ve baskı sistemlerine yönelik çözümler sunan şirketler, standlarında sergiledikleri ürün ve hizmetleri ile konferans, seminer ve paneller ile hedef kitleleri ile buluşturacak.
“b2fair Matchmaking” aktivitesi ile karar vericilerle buluşma
CeBIT Bilişim Eurasia’nın bu yıl ki en büyük yeniliklerinden biri de “b2fair Matchmaking” aktivitesi olacak. Bu etkinlik kapsamında hedef bölgelerinde işini büyütmek isteyen katılımcı şirketler, hedefledikleri sektörlerin karar vericileriyle randevulaşarak yüz yüze iş görüşmeleri gerçekleştirebilecekler. Program çerçevesinde aralarında ÇHC, Hindistan, Rusya, Kanada, Polonya, Brezilya, Arabistan, İran, Katar, Nijerya, Mısır, Cezayir, Libya, Ürdün, ABD G.A.C. Meksika, Şili, Peru, Güney Kore, Endonezya, Malezya, Vietnam, Pakistan, Umman, BAE, Ukrayna, Kazakistan, Türkmenistan, Gürcistan, Azerbaycan, Irak, Suriye, Tunus, Lübnan, İsveç, Hırvatistan, Kosova, Kenya, Gana, Senegal ve Tanzanya’nın da olduğu farklı ülkelerden satın almacılar, Fuar davetlisi olarak CeBIT Bilişim Eurasia’ya katılacaklar.