Bilişimin gerçek zirvesi 16’ıncı kez sektörü buluşturacak
Türkiye’de BT başlığında kamu ve özel sektörü, yerli ve yabancı deneyimli isimleri bir araya getiren Bilişim Zirvesi, “Dijital Evrim ile Endüstri 4.0” ana temasıyla 22-23 Kasım tarihlerinde İstanbul Haliç Kongre Merkezi’nde…
Bilişim Zirvesi’nde bu yıl “Dijital Evrim ile Endüstri 4.0” ana temasında, “No way out! (Kaçış yok)” mottosu işlenecek. Zirvede dijital evrimin yol haritası oluşturulurken, Endüstri 4.0 dalgasını yakalamanın ipuçları paylaşılacak. 16 farklı konu başlığında yerli ve yabancı katılımcılar zirve kapsamında bir araya gelecek. Tüm program detayları, etkinlik içeriği ve sponsorlar hakkında bilgiler www.bilisimzirvesi.com.tr adresinde en güncel haliyle yerini alıyor.
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) Başkanı Dr. Ömer Fatih Sayan’ın da davetli olduğu Bilişim Zirvesi’16’da “Dijital Evrim’in Organizasyonu” kitabının yazarı Sriram Narayan, Robert Bosch Engineering and Business Solutions Başkan Yardımcısı & İşletme Birimi Başkanı Gaur Dattatreya ve BSH Bosch & Siemens’in Global Dijital Dönüşüm Başkanı Mario Pieper sunumları merakla beklenen isimlerden sadece birkaçı…
Kariyere bakış açısı değişmek zorunda
Kitabında dijital evrim sürecinde CIO bakışı ile dijital dünyaya hazırlanırken öne çıkan fırsat ve engellerin neler olduğu, dijital transformasyonun hangi yöntemler ile mümkün olabileceği gibi soruların yanıtlarını okurla paylaşan Sriram Narayan, böylece dijitalleşme başlığında iş analizi konseptini de yeniden tanımlıyor. Gaur Dattatreya ise endüstri 4.0 bağlantısı ve entegrasyonu süreci, bunun sonrasında oluşacak dünya ve bu dünyanın güvenlik seviyesi, Endüstri 4.0’ın süreçleri gibi konularda katılımcıları bilgilendirecek. Mario Pieper de yeni bir rahat yaşam tarzının geleceğini, dünya trendini ve gelişmeleri 16. Bilişim Zirvesi’nde anlatacak, 2050 yılına dijital yolculuğu detayları ile paylaşacak.
Bilişim Zirvesi’nin ikinci günü olan 23 Kasım’da “Dijitalleşmede C Level” başlıklı program sektörde kariyer fırsatlarını, bu fırsatlardan yararlanmak için değişmesi gereken model algısını katılımcılara aktaracak. Platin Sponsoru Netaş, Altın Sponsorları Avnet ve NetApp olan bu temanın keynote’u, ekonomist, fütürist ve Dijital Ajans Başkanı Ufuk Tarhan olacak ve Tarhan, “T İnsan” başlıklı konuşması ile tasarımcı, teknolojik ve tedarikçi birey katmanlarında kendi dizaynı olan ve “T İnsan” olarak tescil ettirdiği, bir şeyin her şeyini, her şeyin bir şeyini bilene dönüşmek zorunda olan geleceğin insan modelini anlatacak. “Dijitalleşmede C Level” başlıklı program, Intel Corporation Global İş Geliştirme Direktörü Ege Ertem, BSH Bölgesel Digital Dönüşüm Direktörü Engin Çolakoğlu gibi daha birçok yetkin ismi de konuk edecek.
4’üncü devrim, ilkini de geliştiriyor
“Dijital Çağın Kadını” Platformu Açılış Konuşmacıları arasında TABİT Tarımsal Bilişim ve İletişim Kurucu Ortağı Tülin Akın, “Dijital Çağda Kadın Olmak ve Dijital Dönüşümü Yönetmek’’ başlıklı sunumu ile yer alacak. Akın; ‘çiftçi ne internet, ne de kredi kartı kullanır’ diyenlere karşılık, kurduğu ekiple önce Şekerbank desteği ile 12 binden fazla köyde çiftçinin sadece tarımsal girdi alabileceği Hasat Kart’ın tanıtımlarını ve doğru kredi kartı kullanım yöntemlerinin anlaşılmasını sağladı. Vodafone desteği ile 600 gündür köylerde dolaşan Eğitim TIR’ında çiftçiye teknoloji kullanarak neler elde edebileceklerini, ürünleri nasıl daha kaliteli hale getirerek kâr elde edilebileceğini anlatan ekibi ile Tülin Akın, yeni geliştirilen ve Intel’in desteklediği, okuma yazma bilen herkesin kullanabileceği ve bilgi, iletişim, pazarlama, ihtiyacı olan konularda uzmanlara soru sorabilmeyi sağlayan Çiftçi Bilgisayarı yazılımının üretilmesi ile bilgisayar alan herkesin ücretsiz olarak buna sahip olduğu hizmeti hayata geçirdi.
Zirvede bir de dijital hastane
Sisoft Sağlık Bilgi Sistemleri Ar-Ge Merkezi’nde sağlık bilişiminin güçlenmesi ve rekabet gücünün artırılması adına yürüttüğü bir çalışmayı daha TÜBİTAK desteği ile hayata geçirerek, yataklı tedavi hizmeti sunan kurumlara sundu. Sisoft ürün ailesine Sisopmi (Patient Monitor Interface – Hasta Gözlem/Eğlence Arayüzü) ismi ile katılan, ‘hasta başı uygulama platformu’ olarak geliştirilen Sisopmi; hasta, doktor, hemşire, hasta bakıcı ve temizlik görevlisi olmak üzere ilgili tüm kullanıcı gruplarına sesleniyor. Bu yönüyle dijital hastane dönüşümünde önemli bir rol oynayan bu sistem, sağlık kuruluşlarında bilgi akışını güçlendiren, bilgi kayıplarını ortadan kaldıran, iş akışını hızlandıran ve yönetilebilirliği etkinleştiren bir sistem. Sisoft ayrıca Dijital Tıp Devrimi isimli platformun da Platin Sponsoru oldu.
Başlıklara detaylı bakış
22 Kasım Salı günü Sadabat Salonu’nda açılış ve protokol konuşmalarının ardından, yine Sadabad Salonu’nda gerçekleştirilecek “Türkiye'nin Yeni Çıkış Yolu: Endüstri 4.0 ile Gelen Yeni Ar-Ge ve İnovasyon Anlayışı” isimli özel projenin sponsoru Siemens. Bu kapsamda Siemens Türkiye İcra Kurulu Üyesi & Dijital Fabrikalar Divizyon Direktörü Ali Rıza Ersoy’un “Sanayinin Dijitalleşmesi: Endüstri 4.0” konuşmasıyla başlayacak programda yine yetkin konuşmacılar, katılımcılarla buluşacak.
Zirvenin önemli temalarından birini oluşturan Mobil Dünyada Dijital İnovasyon platformunun Platin sponsoru Samsung, Altın Sponsoru ise Panasonic Business oldu.
CPM’in Gümüş sponsorluğu kapsamında gerçekleştirilecek olan ERP Çözüm Süreçleri platformunda, iş uygulamaları konusundaki gelişmeler masaya yatırılacak.
Esri Bilgi Sistemleri’nin Platin Sponsoru olduğu “CRM Operasyonlarında Endüstri 4.0” platformun açılış konuşmasını AvivaSA Dijital Dönüşüm Bölüm Yöneticisi & CRM Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Emek Akbal gerçekleştirecek. İki panelle devam edecek platform kapsamında CRM Türkiye işbirliği ile Hackathon da düzenlenecek.
Medyasoft’un Platin Sponsoru olduğu “Dijital Topluma Evrilmek” temasındaki salon, “Dijital Toplumun DNA'sı” başlıklı konuşmasıyla Neytiv Kurucusu ve Genel Müdürü Volkan Kırtok tarafından açılacak.
“Dijitalde Siber Güvenlik 4.0” platformunun Platin sponsorluğunu Intel Security, Gümüş sponsorluğu ise Adeo Security üstlendi. Temanın içeriğine destek sağlayan Adeo Bilişim Kurucu Ortağı Halil Öztürkçi, “Windows Sistemlerde Threat Hunting” konuşmasıyla açılışı yapacak. Halil Öztürkçi’in yöneteceği “Siber Defansta Ne Kadar İyiyiz?” panelinde ise Intel Security Kurumsal Müşteri Yöneticisi Alper Erbaşı, Turkcell Güvenlik Yönetim Müdürü Can Tarakçı, Taygün & Özmestik Hukuk Bürosu’ndan Avukat Fehmi Ünsal Özmestik ve Fordefence Adli Bilişim Lab Genel Müdürü Mustafa Sansar konuşmacı olarak yer alacak.