Bimser CEO’su Murat Atıcı: “HIZLI ADAPTASYON ÇOK ÖNEMLİ”
“Son 25 yıl boyunca Türkiye’deki dev şirketlerin dijitalleşme hikâyelerine öncülük eden Bimser olarak şirketlerin yapay zekaya geçiş süreçlerinde çözüm sağlamaya odaklanmış durumdayız. Türk mühendisler tarafından geliştirilen Bimser Synergy, eBA, QDMS, bEAM ve Ensemble yazılım ürünlerimizle fark yaratmaya devam ediyoruz. Şirketlerin ihtiyaçları doğrultusunda Synergy low-code platformunu oluşturmuş durumdayız.
Yeni nesil uygulama geliştirme imkanı sağlayan Bimser Synergy LowCode Platform, iki tip kullanıcıya hizmet sağlamaktadır. Synergy CSP, bir tarafta yazılım bilgisi olmayan kullanıcılara sürükle bırak yöntemi ile uygulama geliştirmeyi, diğer tarafta ise yazılımcılara hızlı geliştirmeye yönelik altyapı imkanlarını bir araya getiren bir platformdur. Bu platform, iş süreçlerini dijitalleştirerek işletmelerin daha verimli ve esnek olmalarını sağlar. Bimser olarak yeni low-code uygulamamızın atası diyebileceğimiz eBA platformunu yıllarca geliştiren ve önemli noktaya getiren bir şirketiz. Bugün eBA üzerinde 900 kadar müşterimiz ve bir milyon üzerinde kullanıcı yüzbinlerce iş sürecini kullanmaktalar. Bu yeni platformu geliştirirken, yirmi yılı aşan eBA deneyim ve bilgi birikiminden önemli derecede yararlanmış bulunuyoruz. ‘Rapid Application Development Platform’ olarak nitelendirdiğimiz platformumuz ile hızlı yatırım dönüşü (ROI) sağlayabilecek imkanları müşterimize, iş ve çözüm ortaklarımıza sunabilmeyi hedefliyoruz. ERP ya da CRM gibi uygulamaların çok temel süreçleri çözdüğünü ve şirketlere günlük operasyonları için bir noktaya kadar uyduğunu belirtmek isterim. Kalan boşluğu doldurmak için danışmanlıklar almak, kodlar yazmak gereği çıkıyor. Bunlar ise ekstra maliyet getiriyor. Oysaki, değişim ve dönüşüm baş döndürücü bir hızla ilerlerken bilişim sistemlerinin de ona adapte olması için sürekli olarak yenilenmesi gerekiyor. İşte bu noktada low-code, şirketlerin bu değişim ihtiyaçlarına yönelik önemli imkanlar sunabiliyor. Hızlı adaptasyon, değişimin gerisinde kalmadan, bilişim ve yönetim sistemlerinde oluşabilecek boşlukların hızlıca doldurulması low-code ile mümkün hale geliyor. Low-code platform üreticilere baktığınız zaman iki ekol öne çıkıyor; bir taraf geliştirici üretkenliğine (developer productivity) odaklanıyor. Bir diğer ekol ise Vatandaş Geliştirici (Citizen Developer) yönünde ilerliyor. Biz ikisinin ortasında bir yerdeyiz. Bimser ekolü ikisinin de eşit derecede desteklenmesi özeline dayanıyor.
Bimser olarak yatırımlarımızı aralıksız sürdürüyor ve her yıl ciromuzun yüzde 10-15’ini Ar-Ge’ye ayırıyoruz. Dünyada artık yapay zeka ekonomisi konuşuluyor. Bizim de 2024 yılında en büyük odağımız yapay zeka oldu. Bu odak önümüzdeki yıllarda da devam edecek. Low-code tabir yerindeyse bir beyaz sayfa aslında. Kullanıcıların platformu en etkin şekilde kullanmaları için yapay zeka destekli özellikler ve fonksiyonlar geliştiriyoruz. Bimser Synery platformu adım adım kullanıcıyı yönlendirecek ve uygulama geliştirmede yapay zeka destekli benzersiz deneyim imkanları sunacak. Platformumuz aynı zamanda şirket içinde kullanılan diğer uygulamalar ile kolay entegre olabilmekte ve böylelikle kullanıcılara bütünleşik bir deneyim sağlamaktadır. Önümüzdeki dönem dijitalleşmede yapay zeka temelli bir büyük dönüşümün gerçekleşeceğini öngörmekteyiz. Yapmış olduğumuz Ar-Ge çalışmalarımız sayesinde geliştirmeye devam ettiğimiz inovatif çözümlerimiz ile müşterilerimize bu dönüşüm kapsamında yol arkadaşı olmaya hazırız.”