Bir bilgeden bin bilge
‘Bir Bilge Bin Bilge Projesi’, iş hayatını sonlandırmış, emekli olmuş ya da halen çalışmaya devam eden, işinin duayeni olmuş kişilerin bilgi birikimleri ve tecrübeleriyle genç çalışanları ve sanayicileri buluşturmayı planlıyor.
OSTİM Vakfı ve OSTİM Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü ortaklığında, Ankara Kalkınma Ajansı 2012 Sosyal Kalkınma Mali Destek Programı kapsamında başlatılan ‘Bir Bilge Bin Bilge Projesi’nin bilgilendirme ve istişare toplantısı 4 Mart’ta düzenlendi. OSTİM’deki toplantı; OSTİM Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Aydın, OSTİM Denetim Kurulu Üyesi Behzat Zeydan, OSTİM OSB Bölge Müdürü Adem Arıcı, OSTİM Vakfı Genel Sekreteri Gülnaz Karaosmanoğlu ve Gazi Üniversitesi OSTİM MYO Müdürü Prof.Dr. Ahmet Özdemir’in katılımıyla gerçekleştirildi. Proje kapsamında oluşturulan ‘Kıdemli Uzman Hizmet Sistemi’ aracılığıyla işletmelerin sorunlarına; deneyim sahibi, konusunda uzmanlaşmış belli bir bilgi birikimine sahip olan ve bu bilgisinin/uzmanlığının üretime dönüşmesini arzulayan kişiler tarafından ücretsiz olarak verilecek hizmetlerle çözüm üretilmesi amaçlanıyor.
Tecrübe genç kuşakla buluşuyor
‘Kıdemli Uzman Hizmet Sistemi’ ile aynı zamanda kişilerin çalışma hayatlarında kendi alanlarında edindikleri bilgi ve deneyimleri; unutulmaktan, bir kenara atılmaktan kurtarıp tekrar iş yaşantısının içine sokarak olması gereken değere ulaştırması hedefleniyor. Proje, iş hayatını sonlandırmış, emekli olmuş ya da halen çalışmaya devam eden, işinin duayeni olmuş kişilerin bilgi birikimleri ve tecrübeleriyle genç çalışanları ve sanayicileri buluşturmayı planlıyor. Bu çerçevede onların yollarına ışık tutmak için yepyeni bir imkân sunuyor. En güzeli ise “Bilgi paylaşıldıkça değerlidir” düşüncesinden hareketle yılların emeğiyle elde edilen kazanımları daha da değerli hale getiriyor. Hem toplumsal hem de ekonomik bir fayda yaratmayı hedefleyen ‘Bir Bilge Bin Bilge Projesi’ ile elde edilecek entelektüel sermaye, OSTİM ve sonrasında tüm ülke genelinde işletmelerin faydasına kullanılarak geçmişten günümüze sahip olunan birikimleri toplumsallaştırıp üretime dönüştürecek.