BİTES ve MilSOFT iş birliğine imza attı
BİTES Savunma Havacılık ve Uzay Teknolojileri ile MilSOFT Yazılım Teknolojileri, Askeri Lojistik ve Destek Zirvesi’nde Entegre Ürün Destek Yönetim Yazılımı (Mil-ILS) kapsamında Artırılmış Gerçeklik Tabanlı Bakım Sistemi Entegrasyonu alanında iş birliği sözleşmesi imzaladı.
Ankara Sanayi Odası tarafından T.C. Milli Savunma Bakanlığı ve T.C. Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayi Başkanlığı’nın destekleriyle 4-5 Ekim tarihlerinde hayata geçirilen Askeri Lojistik ve Destek Zirvesi – DLSS iki gün boyunca birçok iş birliği anlaşmasına ev sahipliği yaptı. BİTES ve MilSOFT arasındaki imza törenine; MilSOFT Genel Müdürü Adnan Metin ile BİTES Savunma Genel Müdürü Uğur Coşkun katıldı.
Bu iş birliğiyle sanal gerçeklik, artırılmış gerçeklik ve bakım hizmetlerini uzaktan yapabileceğiz
Hususi bilgilerin korunması kapsamında gerçekleştirdikleri bu iş birliği anlaşmasıyla ilgili MilSOFT Genel Müdürü Adnan Metin şunları kaydetti: “Mil-ILS, MilSOFT’un uzun süredir yatırım yaptığı uluslararası kabul gören entegre lojistik yönetim sistemi. Hem ülkemizde hem yurt dışında bu ürüne ciddi ihtiyaç olduğunu gözlemliyoruz. Bu ihtiyacı bu ürünle karşılarken BİTES Savunma ile yapacağımız bu iş birliği de özellikle ürünün kullanımıyla ilgili olarak süreci taçlandıracak. Uzun vadeli bir hedef olarak; bu iş birliğiyle sanal gerçeklik, artırılmış gerçeklik ve özellikle 5G ile beraber bakım hizmetlerini uzaktan yapabileceğiz. Kısa vadede ise ürünümüzü tercih eden firmalar, BİTES iş ortaklığıyla dahil edeceğimiz artırılmış gerçeklik teknolojisini de kullanarak daha konforlu bir çözüm bulabilecek.”
Artırılmış gerçeklik teknolojisiyle kullanıcılar sahada daha aktif ve ILS sistemine daha entegre hale gelecek
BİTES Savunma Genel Müdürü Uğur Coşkun ise iş birliğiyle ilgili şu bilgileri paylaştı: “Artırılmış gerçeklikle ilgili BİTES’in yıllardan beri edindiği tecrübeyi, MilSOFT’un yazılım konusunda geliştirdiği ILS çözümüyle birleştirmek çok önemli bir adım. Bu iş birliği ile operasyon anlamında ILS kullanıcılarının ve teknik personelin verilerinin hızlı bir şekilde ILS sistemleriyle konuşur hale gelmesini sağlamayı ve daha etkin bir ölçümleme sistemi ile daha kontrollü bir ortam oluşturulmasını hedefliyoruz. Buna aracılık edecek artırılmış gerçeklik teknolojisiyle kullanıcıların da sahada daha aktif ve ILS sistemine daha entegre hale geleceğini düşünüyoruz. Kullanıcı arayüzü olarak gözlük teknolojilerinin kullanılmasını sağlamak için buluştuğumuz bu iş birliği ile ILS sistemine değer katmaktan çok mutluyuz. Dünyadaki muadillerinden farklılaşması ve daha rekabetçi bir teknoloji hale gelmesi için yaptığımız bu atılımın ülkemiz için hayırlı olmasını diliyorum. Kullanıma bir an önce geçerek daha büyük adımlar atmamıza vesile olacağına inanıyorum.”