Blog yazarları ödüllerini aldı
Hürriyet' in düzenlediği Bumerang 3. Blog Ödülleri sahiplerini buldu.
1700’ün üzerinde başvuru alan ve 45 bini aşkın SMS’in gönderildiği yarışma, alanında uzman 24 jüri üyesinin ilk 10’a kalan blogları tek tek değerlendirmesiyle finale ulaştı.
3. Bumerang Ödülleri’nin kazananlar:
En Tarz Blog kategorisinin birincisi www.kafkaokur.com ödülünü Hürriyet Sosyal Medya Editörü Şermin Terzi’den aldı. En Çalışkan Blog kategorisinde kategori birincisi www.bencetatil.com ödülünü Hürriyet Web Koordinatörü Bülent Mumay’dan aldı. En Bilge Forum kategorisinde kategori birincisi www.maxigame.org/forum ödülünü Hürriyet Reklam Direktörü Gönül Birkiye ‘den aldı. En İyi Yerel Site kategorisinde kategori birincisi www.29saat.com ödülünü Hürriyet Gazetesi Yayın Direktörü Fikret Ercan’dan aldı. iGaranti En Sosyal Blog kategorisinde birincisi www.aristolog.com ödülünü Garanti Direkt Bankacılık Yöneticisi Işık İlhan’dan aldı. En Uzman Blog kategorisinde kategori birincisi www.sirtcantalilar.com ödülünü Hürriyet Dijital Pazarlama Çözümleri Koordinatörü Haymi Behar’dan aldı. Jüri Özel Ödülü kategorisinde www.dijitalcanavar.com ödülünü Hürriyet İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Ahmet Dalman’dan aldı. Türkiye’nin en iyi bloglarının seçildiği gecede katılımcılar Amariszi ve Bedük konserleriyle devam etti.
Vatandaş yazarlar destekleniyor
İnternet yayıncılığında yükselen bir eğilim olan “vatandaş yazar” kavramının geliştirilmesi için blog yazarlarına farklı mecralardan destek veriliyor. İnternet içeriğinin zenginleştiren blog yazarlarına destek vermek amacıyla düzenlenen organizasyonlardan biri de Hürriyet Bumerang Ödülleri. Gezi organizasyonları, ürün denemeleri gibi alanlarda amatör bakış açılarının da internet içeriği sunması adına sağlanan motivasyonlar blog yazarları için önemli.
Fenomen değil profesyonel olmak istiyorlar, peki ya güvenilir içerik?
Zira blog yazarlarının istikrarlılığını sağlamak mümkün değil. İstikrarlı blog yazarları da; sosyal medya fenomeni değil, profesyonel olmak istiyor. Uzmanlık alanlarında güvenirlik ya da yanıltıcı içerik sağlama ihtimalleri olsa da bloglar, farklı insanların gözlerinden bakabilmek için pratik ve eğlenceli içerikler sunuyor. Kimileri için hobi, kimileri içinse kişisel halkla ilişkiler çalışmaları olarak değerlendirilen blogların; internet mecrasını zenginleştirdiği bir gerçek. İnternet içeriğiyle ilgili üzerinde durulması gereken nokta verimli bir kazanç modeli geliştirilememesi yani kazanç pastasının (özellikle Google, Facebook gibi dev şirketlerden arta kalan payın) küçük olmasıysa da, kullanıcılar açısından güvenilir ve zengin içerik daha önemli. Dolayısıyla blog yazarları internet alemine renk katmaya devam etmeli ancak kullanıcılar, onları yetkili içerik sağlayıcı olarak değerlendirmemeli. Dünya çapında blog yazarlarının takip edilirliği de bu eğlenceli esasa dayalı. İki ayrı kriter olan yetkinlik ve eğlencelilik; internet okurlarının, blog içeriklerini değerlendirirken farkında olmaları gereken hususlar.