Bölgenin yıldızı Türkiye
Ortadoğu ve Asya pazarında büyüme hedefiyle yol alan ASUS için Türkiye, potansiyeli çok yüksek olan bu pazarın referans değeri.
Türkiye pazarının bölgedeki potansiyelde başı çekmesi, ASUS’un Türkiye özelinde yeni hamleler yapmasını sağladı. ASUS Ortadoğu ve Asya Ülkelerinden Sorumlu Müdürü Peter Chang de, bu stratejinin bir parçası olarak göreve başladı. Türkiye’nin potansiyeli ile çok önemli bir pazar olduğunu vurgulayan Chang, mobil PC alanında Türkiye’nin gelecek 3 yıl içinde en büyük pazar olacağını söyledi. Bunun gerekçesi olarak, Avrupa ülkelerinin bu teknolojilere yönelik doygunluğunu gösteren Chang, “Ama Türkiye’de tüm pazar için yıllık ortalama büyüme beklentimiz yüzde 20-30’larda. ASUS’un büyüme beklentisi ise daha da yüksek” dedi. Chang, Türkiye’yi bölgede farklı olan unsurları şöyle sıraladı:
“Bu coğrafi yapıdaki ülkelerin hepsinin birbiri ile bağları, ama mobil PC pazarında da her ülkenin kendine has özellikleri ve gereksinimleri var. Türkiye ise bu pazarda bizim referans ülkemiz ve Türkiye’yi, bölgeye örnek olarak göstermek istiyoruz. Türkiye’nin potansiyeli ve tüketim tercihleri, bölgede bir rol model olacak. Türkiye pazarında yoğun bir rekabet var ve ASUS olarak, biz de tasarım ve teknolojimizle öne çıkmayı hedefliyoruz. Çünkü taşınabilir cihazlarda farklı tasarımlar fark yaratıyor. Biz Türkiye pazarında ve bölgede, önce üründe fark yaratıp bunun tüketicilere ulaşmasını sağlayacağız, ardından pazarda rakiplerimizden daha iyi olmayı, tüketici hizmetlerinde daha da gelişmeyi öncelikli tutacağız. Türkiye’de halen Ankara ve İstanbul’da servis merkezlerimiz var ve bunlara ek olarak, ulusal yaygınlığı sağlayan yapılarla da işbirliği yapıyoruz.”
Bireysel kullanıcı bulut bilişimde
ASUS’un çalışmalarında mobil PC’nin önemli bir yere sahip olduğunu belirten Chang, teknolojileri ve yenilikleri olacağını, bunların ‘M2M’ olarak adlandırılan ve makineler arası iletişimi içeren teknolojinin bireysel tüketiciye yönelik örnekleri olacağını vurguladı. “Pad’lerde farklı yazılımlarımız ve sosyal medya kullanım olanaklarımız da olacak” diyen Chang, ekledi: “Kullanıcılar, bu yapı ile sunulan bulut bilişim yapısından yararlanabilecek. Bulut bilişim başlığında e-depolama ve içerik paylaşımı gibi fonksiyonları notebook yapısına kattık ve bu başlığı sürekli zenginleştiriyoruz, daha yeni ve kullanıcı dostu yapılar geliştiriyoruz.”
Ortadoğu’nun bazı ülkelerinde yaşanan kargaşayı ve bunun ASUS’un planlarına etkisini sorduğumuzda Chang, “Bölgede Türkiye’nin önemli bir gücü var. Kısa vadede evet, sorunlar var. Ama uzun vadede bu bölgenin potansiyelinin yüksek olacağına inanıyoruz. Zaten bu yüzden şimdiden harekete geçmeyi uygun bulduk” açıklamasını yaptı.