BTK’dan tüm geliştiricilere çağrı
Bilişim Zirvesi tarafından gerçekleştirilen Teknoloji Platformları etkinlikleri 2017’ye Ankara’da başladı. “Kamuda BT Yönetişimi ve Endüstri 4.0” ana temasında 21 Şubat günü gerçekleşen etkinlikte iş dünyası, devlet, siyasiler, akademisyenler, girişimciler ve yatırımcılar bilişim dünyası profesyonelleriyle buluştu.
BThaber Gazetesi ile Bilişim Zirvesi Şirketinin tecrübeleri ile çalışılan platform etkinlikleri, içerik ve organizasyon olarak köklü yayıncılık, pazarlama ve etkinlik güçlerini bir araya getirerek özgün ve zengin içeriğiyle Endüstri 4.0 dalgasını yakalamanın ipuçlarını ve kamuya yansımalarını masaya yatırdı. Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu, Kurul Başkanı Dr. Ömer Fatih Sayan Kamuda BT Yönetişimi ve Endüstri 4.0 Teknoloji Platformu etkinliğinde, kamunun uzun yıllar yazılım ve donanım alanında sektörün öncülüğünü yaptığını, son yıllarda ise özel sektörün katkısının öne çıktığını söyledi. Yerli, milli üretim ve bunların kullanımı konusunda Türkiye'nin henüz başlangıç aşamasında bulunduğuna işaret eden Sayan, kurum olarak bu alandaki çabaları desteklemek için çeşitli düzenlemeler yaptıkları anlattı. Endüstri 4.0'ın bilgiyi, yüksek teknolojiyi bugüne kadarki en yüksek oranda üretimin odağına yerleştirdiğini vurgulayan Sayan, bu süreçte haberleşme altyapısının öneminin daha da artacağını dile getirdi. Bilgi teknolojileri ve iletişim sektöründe üretim yapan kişi ve firmalara da çağrıda bulunan Sayan, “BTK olarak herkesi davet ediyorum. Hiçbir aracı olmadan gelin fikrinizi bize anlatın, sunun. Biz aracılarla uğraşmak istemiyoruz. Herkesin gelip bize fikrini anlatmasını istiyoruz. Bir fikirle bize gelenlerin önünü açacağımızı garanti ediyorum. 'Ben de varım, benim de bir fikrim var, ben de üretmek istiyorum' diyen arkadaşları bekliyoruz” diye konuştu.
BTHABER Şirketler Grubu Başkanı Murat Göçe ise “Kamunun Endüstri 4.0’a Bakışı” başlıklı konuşmasında “Dijitalleşmenin 4. dalgası olan Endüstri 4.0, herşeyi birbirine bağlamakla kalmıyor aynı zamanda yapay zeka temelli yepyeni tasarım, planlama, ar-ge, üretim, tedarik, kalite, süreç yönetimi, otonom sistemler, hizmet ve müşteri deneyimini de beraberinde getirerek 4. dalga dijital ekonominin temellerini atıyor. Endüstri 4.0 Geleceğin işletmelerini yapılandırıyor. İşletmeler üretim sanayinde genel işletme süreçlerinden başlayıp üretimi kontrol eden süreçlere kadar farklı fonksiyonları yerine getiriyor. Zaman planlarına uyum, üretimde kalite ve maliyet kurumlar için en kritik faktörler” şeklinde konuştu.
Platform’da Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı, SGK, Adalaet Bakanlığı, Altındağ Belediyesi kurumlarından daire başkanları ve genel müdürlerin dikkat çekici paylaşımları yer alırken, Türk Elektronik Sanayicileri Derneği ve Türk Sanayici ve İş Adamları Vakfı Yönetim Kurulu Başkanları da görüşlerini tüm paydaşlara ilettiler. Etkinliği sponsor olarak Norton, BI Teknoloji, Bimser Çözüm, Panasonic Business, Totolink, Arena Value, CLPA, Mitsubishi, Pikare ve Quadro firmaları destekledi. Destekleyen firmaların sunumları, paylaşımları ve tanıtım alanında sergiledikleri çözüm ve ürünler ile katılımcılar Kamuda BT ve Endüstri 4.0 konusunda içeriksel anlamda doyurucu bir etkinlik günü yaşadılar.
Ankara Teknoloji Platformu etkinliği ile ilgili ayrıntılı bilgileri gelecek sayımızda okuyabilirsiniz.