BTvizyon, 2017 açılışını Bursa’da yaptı
BTvizyon Toplantıları, Anadolu’daki işletmelerin teknoloji şirketleri ile buluşmasını ve yeni teknoloji eğilimlerini tanımalarını sağlaması açısından önemli bir görev görüyor. 2017 yılının ilk BTvizyon Toplantısı ise 19 Ocak günü Bursa’da gerçekleştirildi. Toplantının açılış konuşmasını Bilişim Zirvesi Genel Müdürü Neslihan Aksun yaparak, son yıllarda büyük ilgi gören BTvizyon Toplantıları’nın yeni yıldaki ilk ayağını Bursa’da gerçekleştirdiklerini ve yıl içinde diğer illerde gerçekleştirmeye devam edecekleri bilgisini verdi. Etkinliğin konuk konuşmacısı Beyçelik Gestamp Bilgi İşlem Müdürü Metin Alikahya, “Beyçelik’te BT Dönüşümü – 3 Yılın Hikayesi” adı altında bir sunum gerçekleştirdi.
Daha sonra söz alan Ana Sponsor Fujitsu Türkiye’nin Satış Öncesi Destek Direktörü Emin Çalıklı, “Neden Değişim” başlıklı bir sunum gerçekleştirdi. İnsan odaklı inovasyonun önemine değinen Emin Çalıklı, değişimi zorlayan dört ana dalganın internet, mobil internet, nesnelerin interneti ile yapay zeka ve artırılmış gerçeklik olduğunu kaydetti.
“KOBİ’lerde Kurumsal Yazılımın Konumlanması ve İş Verimliliği” başlıklı bir sunum gerçekleştiren Mikro Yazılım İş Geliştirme Uzmanı Serkan Turpçu da Türkiye’de yaklaşık 400 bin firmanın ERP/ERM sistemleri kullandığının tahmin edildiğini, bunun da tüm firmalar içinde yüzde 23 gibi bir orana tekabül ettiği bilgisini verdi. Turpçu, ERP sistemlerinin verimlilik artışı, hammadde ve yarı mamul stoklarında azalma, kalitede artış, maliyet düşüşü, kârlılığı artırma, sahada kayıp zamanlarda azalma gibi avantajlar sağladığını belirtti.
Tesan Ağ Çözümleri Ürün Yöneticisi Hüseyin İnanır ise “Ağ Çözümleri” konulu sunumunda, Tesan’ın Türkiye dağıtıcılığını yaptığı Netgear ağ çözümleri, Arlo ürün grupları hakkında katılımcılara bilgi verdi.
DST Danışmanlık Yönetici Ortağı Üstün Uçtum ise “Modern Veri Ambarı” başlıklı bir sunum gerçekleştirdi. Veriye erişim hızının fark yarattığını kaydeden Uçtum, 2020 yılın itibariyle sadece veri ve içgörü bazlı yönetilen organizasyonların yıllık yüzde 27 ila 40 arası büyüme gösterecekleri bilgisini verdi.
Panasonic Kurumsal Mobil Çözümler Ülke Müdürü Ali Oktay Ortakaya da “Mobil Dünya'dan Başarı Hikayeleri” adlı sunumunda, kurumsal müşterilerine en iyi hizmeti sunmak için dikey pazar stratejisi uyguladıklarını belirtti ve Panasonic’in Toughbook ürün yelpazesi konusunda katılımcılara bilgi verdi.
Daha sonra söz alan Intel Security Sistem Mühendisi Seçkin Demir ve Müşteri Temsilcisi Tayfun Er, “Sıfırıncı Gün Zararlılarına Karşı Etkin Koruma” başlıklı sunumlarını gerçekleştirerek, kurumların güvenlik stratejilerini nasıl oluşturmaları ve McAfee entegre platformlarının güvenlik ihtiyaçlarını nasıl yanıtladığı konusunda bilgiler verdiler.
“Kurumsal Çözümler, Dönüşüm ve Geleceğe Hazır Kurumlar” başlıklı bir sunum gerçekleştiren Dell EMC Kurumsal Çözümler Pazarlama Müdürü Tunç Erkan ise dijital dönüşümün üç önemli alanı dönüştürmesinin gerektirdiğini belirterek, bu alanları işgücü, güvenlik ve bilişim olarak sıraladı.
BTvizyon Bursa Toplantısı’nın son sunumunu ise Comodo Kıdemli Satış Öncesi Danışmanı Ant Karaduman gerçekleştirdi. “Zararlı Yazılım Problemine Yeni Nesil Uç Nokta Güvenlik Çözümü” başlıklı sunumda Karaduman, günümüz tehditleri ve Comodo’nun bu tehditlere karşı sunduğu çözümler hakkında bilgi verdi.
Sponsor firmalardan Comodo Türkiye, Intel Security ve Quadro’nun takdimleri ile hediyeler çekiliş sonrasında sahiplerine teslim edilerek Bursa BTvizyon etkinliği son buldu.
BT’nin güven oluşturması şart
Beyçelik Gestamp Bilgi İşlem Müdürü Metin Alikahya’nın verdiği bilgilere göre, otomotiv yan sanayi alanında faaliyet gösteren Beyçelik Gestamp’ın beşi Bursa, biri Gebze’de olmak üzere altı üretim tesisi bulunuyor. 3 bine yakın çalışanı bulunan firmanın uluslararası boyutta ortağı olduğu Gestamp ise 100’ün üzerindeki tesisi ve 33 bin çalışanı ile 20 ülkede faaliyet gösteriyor. Bilişim teknolojilerine vizyoner bir bakış açısına sahip olan ve bu sayede de hızlı büyüme stratejilerini hayata geçirebilen Beyçelik Gestamp’ta 2013 yılı, e-dönüşüm çalışmaları açısından yeni bir dönemin de başlangıcı olmuş. 2014 yılında ERP dönüşümünü gerçekleştiren firma, 2015 yılında ise hem yeni portallarını hem de ISO27001 standartlarına uyumlu yeni veri merkezini devreye alıyor. Endüstri 4.0 çalışmalarına 2016 yılında başlayan Beyçelik Gestamp, bu kapsamda üretim araçlarından veri toplama çalışmalarını hayata geçiriyor. Metin Alikahya, bu süreçte öğrendikleri dersler konusunda şu bilgileri verdi: “BT’nin güven oluşturmasının dört önemli unsuru hayata geçirir. Yönetim güven duyduğunda yatırım kararlarını daha çabuk onaylar. Birim yöneticileri güven duyduğunda, değişime direnç de azalır. Birim çalışanları güven duyduğunda, yeni yazılım ve süreçler daha kolay uygulamaya alınır. BT çalışanları güven duyduğunda, verimlilik ve gelişim inanılmaz oranlarda artar.”
Şirketlerde süreç sahiplerinin işini ve yazılımları sahiplenmesinin gerektiğini kaydeden Metin Alikahya, firmanın kültürüne uygun gelişim planı ile ilerlemenin gerektiğini de sözlerine ekledi.