BTvizyon Ankara “Yalın Dijital Dönüşüm” dedi
Dijital Dönüşüm, ERP sistemler, siber güvenlik, yapay zekâ, dijital arşivleme, veri, kurumlarda kriz yönetimi, üretim teknolojileri başlıklarının irdelendiği ve sektör temsilcilerinin büyük ilgi gösterdiği BTvizyon Ankara toplantısı, 24 Eylül tarihinde düzenlendi.
‘Değişim, Dijital Dönüşüm ve Dijital Sürdürülebilirlik’ sunumunu gerçekleştiren Akdaş Döküm Planlama Koordinatörü ve ERP Proje Yöneticisi Nilüfer A. Çağlayık, “Dijital dönüşümü başarılı gerçekleştirenlerin ilk yolu, değişimi gerçekleştirmekten geçiyor. Endüstri 4.0’ın en önemli getirisi; dijital dönüşümü işletmelerde zorunlu kılması oldu. Planlama ve oryantasyonun gerçekleşmesi, dijital dönüşüm yol haritasının en önemli noktalarından. Ülke olarak ‘Yalın Dijital Dönüşüm’ gerçekleştirmeliyiz. Sanayi, üniversite ve mutlaka lise iş birliğinin yapılması gerek” dedi.
‘All-Flash ile Her Uygulama İçin Yüksek Performans’ı anlatan etkinliğin ana sponsoru Tech Data NetApp Çözüm Müdürü Levent Kaptanoğlu, “Kurumlar veriden en yüksek faydayı elde edebilmek ve son kullanıcılarla gerçek zamanlı iletişim kurabilmek için dijital dönüşümü istiyorlar” dedi.
AKEAD Yazılım Satış ve Pazarlama Müdürü M. Fatih Karcı, AKEAD’ın kendi satış çözümünü kendisinin geliştirdiğine vurgu yaparak operasyonel ERP uygulaması hakkında bilgi verdi. e-Dönüşümün, Türkiye’de Avrupa’dan daha yaygın ve hızlı ilerlediğinin altını çizen Karcı, saha satış sistemlerinin firmaların olmazsa olmazı olduğunu kaydetti ve dijital dönüşümün Endüstri 4.0 altyapısını desteklediğini aktardı. ‘Siber Tehditlere Karşı Yönelik Yaklaşımlar’ isimli sunumunu yapan İnnova Siber Güvenlik Yöneticisi Nezaket Atakul, “Siber güvenlik neden gerekli?” sorusunu gündeme taşıdı ve “Saldırganın hayal gücüyle sınırlıyız” yorumunu yaparak “Siber saldırı aşamalarında güvenliği sağlarsanız saldırgan başarıya ulaşamaz. Hassas verilere erişimin sınırlandırılması gerek” ifadesini kullandı. DECE Yazılım Teknik Müdürü Hüseyin Candan, dijital dönüşüm süreçlerinde yapay zekanın etkilerini anlattığı konuşmasında, GEODI platformu hakkında da bilgiler verdi: “Yapısal olmayan veriden otomatik olarak harita üretiyor; özgün bir bakış açısı ve iş modeli olduğundan uluslararası patent başvuru konumuz da bu. Dijital dönüşümün giriş kapısı dijital arşivdir. BThaber Dijital Arşiv Platformu (arsiv.bthaber.com) GEODI altyapısıyla oluşturuldu. Klasik arşiv sisteminde her bir envanteri tek tek etiketlemek gerekir. GEODI’nin yüz tanıma özelliği sayesinde herhangi bir bilgiyi kaçırma ihtimali olmuyor.”
İstanbul Havalimanı Projesi’ni hayata geçirdiklerine dikkat çeken ve dijital dönüşümde pratik çözümlerin önemini aktaran Skysens Satış Müdürü Hasan Erişgen, Skysens’in 360 derece kapsama alanı sunduğunu kaydederek “Uçtan uca Skysens teknolojisiyle fabrikanızdaki her süreçten haberdar olun. IoT ağ altyapısı kurulduktan sonra burada yapabileceklerinizin sınırı yok. Dakikalar içinde kurabiliyor ve kolayca kullanabiliyorsunuz. İstanbul Havalimanı, dünyanın ilk ve tek endüstriyel IoT altyapısıyla kuruldu” dedi.
‘Proje Bazlı Dijital Dönüşüm Yolculuğu’nu anlatan Pir Yazılım Kurucusu Sedat Yazıcı, “Bulut bilişimin en üst tabakasında servis olarak hizmet veriyoruz. Süreç ve alışkanlıkları dijitalleştiriyoruz. Ürünü şirketleştirdik; yeni nesil ‘Pir’ ile yazılımı platforma dönüştürüyoruz. Türkiye’de yazılım masraf olarak görülüyor oysa yazılım yatırımdır” değerlendirmesini yaparak “Yerli yazılımı tercih edin. Yerli şirketleri görün ve onlarla çalışın!” çağrısında bulundu.
‘Zeki Yapay Zekâ’ sunumunu gerçekleştiren E-Data Teknoloji, ‘Server & Storage’ Ürün Grubu Yöneticisi İlker Saltoğlu, “Zeki yapay zekâya varmak istiyoruz. Önümüzde donanımsal ve yazılımsal engeller bulunuyor” dedi. Çin’in son 12 yıldır en büyük sunucu markası olan Inspur’un çözümleri hakkında da bilgi veren Saltoğlu, şirketin hem Amerika hem de Avrupa standartlarında 5 ülkede üretim merkezi olduğunu kaydetti.
‘Dijital Arşivleme’ sunumunu gerçekleştiren Kod-A, Ege ve Akdeniz Bölge Müdürü Gürhan Hoşgör, Avrupa, Orta Doğu ve Afrika’da pazar lideri olduklarını vurgulayarak çok gizli olan Belçika kraliyet ailesinin arşivlerini de yaptıklarının altını çizdi ve “Yazılım da kendi yazılımımız ve EBAYS’e entegreyiz” ifadesini kullandı.
Ana Sponsor TechData NetApp İş Birimi Yöneticisi Murat Arkalı, ‘Veri ile Dünyayı Değiştir’ çağrısını yaparak “2020 yılına kadar firmalar dijital dönüşümü gerçekleştirmek zorunda. Dijital dönüşümden elde edeceğimiz fayda, kurumdan kuruma değişiyor. Veri odaklı bir firma haline gelmek için hazır bir paket yok; firmaların kendilerini değiştirmeleri ve veri odaklı olmaları gerekiyor. Zaman ayırmak ve yatırım yapmak önemli. NetApp’ın tüm ürün ve çözümleri birbiriyle entegre hale geldi” şeklinde konuştu.
Kurumlarda kriz yönetimi ve acil durum senaryoları hakkında bilgi veren Unify Kanal Satış Müdürü Peryan Aydaş Arslan, “Kurumun en fazla başarısını ve sürekliliğini etkileyen kritik süreçler ile iş sürekliliği ve yönetim süreçlerinin tanımlanması aşamasında ‘Oscar Alarm Response’ ürünümüzle, sürecin daha etkin bir iletişim içinde çalışmasını sağlıyoruz ve her türlü haberleşme sistemiyle entegre olabiliyoruz” dedi.
MechSoft Türkiye Müşteri Başarı Yöneticisi Efe Berber, iş süreçlerinde dijital dönüşümü anlattı ve şu noktaları vurguladı: “Seçeceğiniz platform sadece bugünün değil gelecekteki ihtiyaçlarınızı da kurgulayabilir bir platform olmalı. M-Files, dijital anlamda zaman kazandıracak bir platform sunuyor. KVKK’nın tüm süreçlerini yönetme imkânı sağlıyoruz.”
‘Alaris ile Dijital Dönüşümünüzü Hızlandırın’ diyen Alaris Ülke Müdürü Mustafa Gökhan Yenigün, “2013’ten beri küresel bir teknoloji firması olarak konumlandık. Dijital dönüşüm veri yakalamak ile başlar. En iyi bilgi en iyi görüntüleri gerektirir” açıklamasını yaptı.
‘Devops’ta son yaklaşımlar hakkında bilgi veren VBT Bilgi Teknolojileri Genel Müdürü Tayfun Yurdagül, “Devops herkese ve bakış açısına göre farklı görünen bir kavram. Son yaklaşımlarla hata toleransı minimuma indiriliyor” dedi.
Bakiyem Kurucu Ortağı Umut Yalçın, dijital dünyadaki ödeme yöntemleri hakkında detaylı bilgi paylaşarak şunları kaydetti: “e-Ticaretteki en büyük tavsiyem; mutlaka bir pazar yerinde bulunun. Doğru kullanıcıyı da kendi web sitenize çekmeye çalışın.”
Yöneticiliğini, Kurumsal Dönüşüm Platformu Koordinatörü M. Göker Sarp’ın yaptığı ‘Dijital Dönüşüm ve Akıllı Firmaların Yol Haritası’ paneline; Aygersan Üretim Planlama ve Lojistik Müdürü Ekrem Kaan Yalçınkaya, IAS Yazılım Satış Müdürü Ertaç Yıldız ve Logo Yazılım, Dijital Dönüşüm Danışmanlık Direktörü Tolga Gören katıldı. Panel ile ilgili ayrıntılı içerikleri önümüzdeki sayıda bulabilirsiniz.