BTvizyon, Doğu’ya açıldı…
“BTvizyon Anadolu Toplantıları” etkinliklerinin yeni ayağı 1 Eylül tarihinde Erzurum’da gerçekleştirildi. Bilişim teknolojilerine ilişkin güncel ve gelecek vizyonların, deneyimlerin, bilgilerin, ürün ve çözümlerin paylaşıldığı toplantı platformu BTvizyon’un en son etkinliği 1 Eylül tarihinde Erzurum Dedeman Palandöken Hotel’de gerçekleştirildi. Bulutta ticari yazılım teknolojileri, ağ güvenliği, yedekleme ve iş sürekliliği, iş verimlilik çözümleri, uç nokta güvenlik çözümleri, e-ticaret ve giyilebilir teknolojiler gibi başlıkların işlendiği etkinlik büyük bir ilgi gördü. 100 kişinin üzerinde katılımın gerçekleştiği etkinliğin bugüne kadar Erzurum’da ilk defa düzenlenmiş olması da ilgiyi artırdı.
Etkinlikte ilk sözü alan Bilişim Zirvesi Genel Müdürü Neslihan Aksun, Erzurum’un bilişim ekosistemiyle ilgili değerlendirmeleri de içeren bir açılış konuşması gerçekleştirdi. Aksun şunları söyledi: “Ağır kış şartları, terör faktörü, yatırım eksikliği derken bölgeye hammadde gelememesi, kargo gibi lojistik hizmetlerin bile çok geç ulaşması yine de Erzurum’u teknolojiden uzak tutamadı. Çok uzun yıllar sektörün çeşitli dallarında, bizzat kanalından, dağıtıcısına, bayisinden üreticisine kadar pek çok kolda görev almış biri olarak biliyorum ki Erzurum, bölgedeki pek çok il gibi teknolojiyi hızlı takip eden, ayak uyduran çok önemli şehirlerimizdendir. Bu bizim BTvizyon olarak ilk Erzurum ziyaretimiz. Çok gecikmiş olan bu ziyareti gerçekleştirebilmenin heyecanı içerisindeyiz.”
Arena Saha Satış Yöneticisi Erkan Temel ise Erzurum’da Bilişim Dünyası başlıklı bir sunum gerçekleştirdi. Bilişim sektöründe Arena’nın yerine de değinen Erkan Temel, aynı zamanda Erzurum’da sektöre etki eden olumsuz etkenler, bayi kanalının sektördeki varlığı ve döviz kurlarındaki dalgalanmanın etkilerine de değindi. Bulutta ticari yazılım konulu bir sunum gerçekleştiren DİA Genel Koordinatörü Süha Onay, özellikle bulut bilişimin küçük ve orta ölçekli işletmelere sağladığı faydalara dikkat çekti. Zararlı yazılımların tespit edilme sürelerinin gün geçtikçe arttığına değinen WatchGuard Satış Mühendisi Alper Onarangil, 2013 yılında bu sürenin 80 gün civarındayken, 2015 yılında ortalama 3,5 ay olduğunu ve önümüzdeki dönemde bir yıla kadar uzayabileceğini tahmin ettiklerini söyledi.
Tesan Network Sistemleri Teknik Destek Sorumlusu Hakan Alparslan Doğan ise güvenlik ve otomasyon sistemleriyle ilgili gerçekleştirdiği sunumda Türkiye’deki güvenlik ürünleri pazarının 2009 yılına kadar yüzde 9 arttığını ama kendi tahminlerine göre 2020 yılına kadar yüzde 12’lik bir artış yaşanacağını söyledi.
Mikro Yazılım olarak e-fatura ve e-defter konularında özel entegratör olarak çalıştıklarını bunun yanında KEP ve ERP çözümleri de sunduklarını ifade eden Mikro Yazılım İş Geliştirme Uzmanı Serkan Turpçu, Türkiye’de 5 milyon TL’nin altında yıllık geliri olan şirketlerin genele oranla yüzde 97’lik bir kısmı oluşturduğunu ve bu durumun küçük yazılım paketlerine olan ilgiyi artırdığına dikkat çekti.
Vector Sistem Mühendisi Ahmet Ali Arslan ise yeni nesil yedekleme ve iş sürekliliği konusunda yaptığı sunumda veri merkezinde yer alan uygulamalar, dosyalar, veri tabanları gibi değerlerin çok kritik olduğunu ve bir felaket durumunda bu verilerin nasıl korunduğunu anlattı. Katılımcılara tüm kurtarma ihtiyaçlarını karşılayacak katmanlar hakkında bilgiler aktaran Ahmet Ali Arslan, CDP, Replikasyon, yedekleme ve arşivleme gibi uygulamalar hakkında bilgi verdi. Kendi sundukları çözümlerden de bahseden Arslan, EMC Data Domain ve Recoverpoint for Virtual Machines çözümlerini anlattı.
Arena Azure Satış Müdürü Hakan Yılmaz ise Arena Value ile değişen dinamikler başlıklı bir sunum gerçekleştirdi. Bulut çözümlerinin önemine değinen Hakan Yılmaz, Arena olarak en önemli çözümlerinin başında Microsoft tarafındakilerin geldiğini söyledi.