BTvizyon Ege serüvenine Denizli İle başladı
BTvizyon Anadolu Toplantıları’nın bir diğer durağı Denizli’ydi. Büyük ölçekli firmaların yer aldığı etkinlik 8 Mayıs tarihinde Dedeman Park Hotel’de sektör liderlerini buluşturdu. Her yıl Türkiye’yi şehir şehir gezerek bilişim sektörünün nabzını tutan BTvizyon Anadolu Toplantıları, Ege turuna Denizli ile başladı. BTvizyon Denizli etkinliğinin açılış konuşmasını gerçekleştiren Bilişim Zirvesi Etkinlik Yönetmeni Tuğsen Fıstıkçı Bakır, finansal çözümlerden siber güvenliğe, e-ticaretten bulut çözümlerine kadar pek çok farklı konuda sunumların yapılacağı BTvizyon Denizli etkinliğine yoğun ilgi gösterdikleri için katılımcılara teşekkür etti.
Açılış konuşmasının ardından sahneye çıkan Enerya Enerji Bilgi Teknolojileri Ar-Ge ve Dijitalleşme Yöneticisi ve Bilişim Grubu Denizli temsilcisi Cahit Yılmaz, “Enerya 4.0” çalışmaları hakkında bilgi verdi.
Etkinliğin dikkat çeken sunumlarında bir diğeri ise Suse Linux partnerı Microsoft Açık Kaynak Teknolojileri Uzmanı Engin Özkurt tarafından gerçekleştirildi. Özkurt sunumu kapsamında Microsoft Azure üzerinde çalışan SUSE çözümleri hakkında katılımcıları bilgilendirirken SAP ile aralarındaki partnerliğe de değinmeden geçmedi.
BTvizyon Denizli toplantısı baskı teknolojilerine dair sunumlara da ev sahipliği etti. Brother Türkiye Ürün Müdürü Rana Sağır tarafından gerçekleştirilen sunum, Brother’ın pazar rakamlarını ve yenilikçi ürünlerine dair detayları içeriyordu. Sağır PRadmin isimli ürünleri ile merkezi yazıcı yönetme uygulamasını hayata geçirdiklerini belirtirken, kullanıma sundukları tüm uygulamaların mobil uyumlu olduğunun altını çizdi.
“Bilişim Sektöründe Finansal Çözümler” isimli sunumu ile etkinlikteki yerini alan Innova Satış Öncesi Yöneticisi M. Ozan Ercan, finansal teknolojiler adı altında makine öğrenimi, yeni nesil bankacılık, mobil teknolojiler, API bankacılığı, Bitcoin vb. kripto paralar gibi farklı başlıkların yer aldığını ve diğer sektör dallarından bağımsız finansal teknolojilerin her geçen gün önem kazanmaya başladığını belirtti.
Sonicwall Türkiye birçok durakta olduğu gibi bir kez daha BTvizyon ile birlikteydi. Sonicwall Türkiye Ülke Satış Lideri Özben Miçooğulları tarafından siber tehditlere karşı korunmanın güncel yollarının paylaşıldığı sunumda Miçooğulları, Sonicwall imzalı ürünleri diğer küresel ağ güvenliği markaları ile kıyaslamaktan çekinmedi.
Her geçen yıl küresel büyümesini sürdüren e-ticaret sektörü, BTvizyon Denizli etkinliğinde de unutulmadı. Pikare Genel Müdürü Ensar Yetkin tarafından “e-Ticaret Bir Ultrasonografidir” sloganı ile gerçekleştirilen sunum katılımcılar tarafından ilgi ile karşılandı. Sunumunda Yetkin, e-ticaret platformlarının aslında fiziksel mağazalardan çok daha şeffaf olduğunu belirtti.
İletişim arasından önceki son sunum Ayvos Kurucu Ortağı Eray Hangül tarafından gerçekleştirildi. Görüntü işleme alanındaki Ayvos çözümlerini katılımcılarla paylaşan Hangül çözümlerinin, ulaşımdan perakendeye, tarımdan spora pek çok sektöre hitap edebilecek esneklikte olduğunu belirtti.
İş süreçlerini doğru yönetmenin yolu nedir? Bu sorunun cevabı BTvizyon Denizli toplantısında Netoloji Yazılım, İş Ortakları Satış Yöneticisi Burçin Erol Evirgen tarafından yanıt buldu. Netoloji olarak kendi çözümlerinde hızı ve mobil uyumluluğu önemsediklerini belirten Evirgen iş akışı ve süreç yönetimini kavramları hakkında katılımcıları bilgilendirdi.
Netoloji Yazılım sunumunun hemen ardından benzer bir alanda faaliyet gösteren MechSoft Türkiye, toplantıda doküman ve bilgi yönetimi kavramlarının kapılarını katılımcılara açtı. M-Files isimli uygulamaları ile daha hızlı, daha verimli ve güvenli bir ortamda, daha sade bir doküman yönetimi arayüzüne sahip olmanın mümkün olduğunu belirten Mechsoft Türkiye, İş Geliştirme Yöneticisi Kutlu Can Laçin, dinamik ve akıllı doküman yönetiminin günümüzde bir zorunluluk haline geldiğini belirtti.
BTvizyon destekçileri arasında yer alan bir diğer önemli firma ise Huawei oldu. Huawei Bölge Satış Yöneticisi Önder Yardaş tarafından gerçekleştirilen sunum Huawei’in yeni nesil ürün ve çözümlerini ele aldı. 2025 dair öngörülerini paylaşan Yardaş, beklentilerinin 100 milyar IoT entegreli cihazın 40 milyar akıllı cihazla sürekli etkileşimde olacağını, bunu karşılayabilmek için evlerin yüzde 75’inde geniş bant internetin var olacağını belirtti. Sunumların ardından etkinlik, hediye çekilişi ve takdimi ile son buldu.
Enerya 4.0 ile gelen verimlilik
Enerya Enerji Bilgi Teknolojileri Ar-Ge ve Dijitalleşme Yöneticisi ve Bilişim Grubu Denizli temsilcisi Cahit Yılmaz, BTvizyon Denizli etkinliğinde, Enerya’nın enerji sektöründeki dijitalleşme yaklaşımını ve “Enerya 4.0” adımını nasıl attıklarını katılımcılarla paylaştı. Türkiye’nin en yaygın ikinci doğal gaz dağıtım şirketi olduklarına vurgu yapan Yılmaz, geçtiğimiz aylarda yaşamını yitiren bilim insanı Stephen Hawking’in “Teknolojinin gelişimi kontrol altına alınmazsa, ileride insanlığı yok edebilir” sözünü hatırlattı.