BTvizyon Toplantıları üçüncü kez Erzurum’da
Bilişimin nabzını şehir şehir tutan BTvizyon Anadolu Toplantıları’nın yeni durağı Erzurum oldu. 17 yıldır Anadolu’nun çeşitli illerini gezen BTvizyon Anadolu Toplantıları 2016 yılından bu yana Erzurum’da Erzurum Bilgisayar’ın yoğun destekleri ile gerçekleşiyor. 20 Eylül tarihinde Erzurum Palan Otel’de gerçekleşen etkinlik, Bilişim Zirvesi Genel Müdürü Neslihan Aksun’un konuşması ile başladı. BTvizyon Erzurum Toplantısı’nın gerçekleşmesi için desteklerini esirgemeyen isimlere teşekkürlerini sunan Aksun, “Türkiye’de bilişim sektörünün büyümesi adına çeyrek yüzyıla yakın zamandır kesintisiz ve bütünsel hizmetler sunan BTHABER Şirketler Grubu’nun bir parçası olan Bilişim Zirvesi Etkinlik Şirketi olarak, teknolojiyi takip eden değil, teknolojik yenilik ve yetkinliklerin belirleyicisi sıfatıyla önemli bir rol üstleniyoruz. Bu yıl bir çok ilde BTvizyon toplantılarını gerçekleştirerek teknoloji liderleri ile kamu ve özel sektör karar vericilerini bir araya getirdik. Sırada 4 Ekim Ankara BTvizyon Toplantısı var.” dedi. Programın açılış bölümünde ESKİ Bilgi İşlem Şube Müdürü Sırrı Ballı ve ATA Teknokent Genel Müdürü Doç. Dr. Ersin Karaman konuşma ve sunumları ile yer aldılar. Huawei Bölge Satış Müdürü Ahmet Kaytazoğlu etkinlikte Huawei’nin yeni bilgi ve iletişim teknolojileri hakkında bilgi verdi. Huawei’nin yeni nesil veri merkezi çözümlerini katılımcılarla paylaşan Kaytazoğlu, 2025 öngörülerine göre dünyada 100 milyar bağlı cihaz ile 40 milyar akıllı cihazın sürekli etkileşim halinde olacağını, kişi başına 4 GB günlük veri kullanımı ve evlerin yüzde 75’inde genişbant internet bağlantısı olacağını tahmin ettiklerini belirtti.
Yönetilebilir baskı çözümleri de BTvizyon Erzurum etkinliğinin başlıkları arasında yer aldı. Brother Pazarlama Müdür Yardımcı Gülşah Akbaytürk’ün sunumundan hemen önce Arena Blgisayar Saha Satış Sorumlusu Erkan Temel söz aldı. İş ortakları olan Brother’a ve davetleri ile katılım sağlayan konuklara teşekkür eden Temel’in ardından Gülşah Akbaytürk kürsüde yerini alarak baskı çözümlerini yönetilebilir kılmanın güvenlik, verimlilik ve maliyet konusunda önemli avantajlar getirdiğini belirtti. 40’ın üzerinde ülkede faaliyet gösteren Brother’ın bu noktada geliştirdiği BRAdmin Professional yazılımı ile uzaktan konfigürasyon, toner ve drum seviyesi kontrolü, baskı kotası ve fonksiyon limiti belirleme gibi merkezi yazıcı yönetimi işlevleri sunduğunu belirten Akbaytürk, NFC ve bulut çözümleriyle de hız ve güvenliği bir adım ileriye taşıdıklarını sözlerine ekledi.
Bilişime güvenlik penceresinden bakan konuşmalardan biri de BTvizyon Erzurum etkinliğinde Fordefence Adli Bilişim Laboratuvarı CEO’su Mustafa Sansar tarafından gerçekleşti. Adli bilişimin her geçen gün daha da önemli bir hal aldığını söyleyerek sözlerine başlayan Mustafa Sansar, Fordefence’i dijital delillerin tespitini uluslararası standartlar çerçevesinde, Türk hukuk sistemine uyumlu denetlenebilir ve güvenilir şekilde tespit ederek bunları usulüne uygun rapor formatında ilgili makamlara sunan bir firma olarak tanımladı. Adalet Bakanlığı bilirkişi listelerinde kayıtlı kişilerden oluşan, adli bilişim danışmanlığı kapsamında paylaşımlarımız ile adli süreçlerin hızlandırılmasını sağlayan bir firma olduklarını da sözlerine ekleyen Sansar, şirket olarak sızma testleri, veri kurtarma ve güvenli veri imha çözümleri ve çevrimiçi itibar danışmanlığı ve güvenlik eğitimleri gibi konularda da faaliyet gösterdiklerini belirtti.
İş süreçleri yönetimi alanında çözümler sunan Netoloji firmasından Proje Destek Ekip Lideri Uğur Yıldırım, e-Flow BPM çözümünü katılımcılara sunmak için BTvizyon Erzurum sahnesindeydi. e-Flow’un satınalma süreçlerinde, fatura onay sürecine, satış takiplerinden, izin ve masraf süreçlerine kadar pek çok noktaya kilit dokunuşlar getirdiğini söyleyen Yıldırım, e-Flow ile birlikte doküman yönetimi noktasında Netoloji’nin sunduğu avantajları katılımcılarla paylaştı.
İnnova Satış Öncesi Yöneticisi Ozan Ercan, etkinlikte İnnova’nın finansal teknolojiler alanında yaptığı çalışmaları katılımcılarla paylaştı. API bankacılığı, makine öğrenimi, yeni nesil bankacılık, blok zinciri ve kripto para gibi alanlarda faaliyet gösterdiklerini belirten Ercan, yeni ürünleri PayFlex ile ödeme, tahsilat ve e-dönüşüm süreçlerinde katma değer sunduklarını belirtti.
Etkinliğin son sunumu Ayvos Kurucu Ortağı Eray Hangül tarafından gerçekleşti. Hangül katılımcılara Ayvos’un görüntü işleme ile gerçek dünya problemlerine yönelik çözümleme yaklaşımlarını tanıttı; Firex, PassoBus, Quematik isimli çözümlerini ve bu çözümler sayesinde elde edilen kazanımları anlattı. Ayrıca Hangül BTvizyon Toplantıları sonucunda oluşan yeni müşteri ve başarı hikayelerine de değindi.
ESKİ’nin gündeminde sanallaştırma var
Etkinliğin açılış konuşmasından sonra kürsüye çıkan Erzurum Su ve Kanalizasyon İdaresi (ESKİ) Bilgi İşlem Şube Müdürü Sırrı Ballı, ESKİ’de teknolojinin bugünü ve yarınını anlattı. Hidrolik modelleme yazılımlarından coğrafi bilgi sistemlerine, elektronik belge yönetiminden satın alma çözümlerine kadar pek çok farklı çözüme ESKİ olarak yer verdiklerini belirten Ballı, son dönemdeki gündemlerini sanallaştırmanın oluşturduğunu belirtti. Sanallaştırma sonrası sistemlerin ne denli optimize edildiğini örneklerle paylaşan Ballı, devam eden çalışmaları arasında tek noktadan internet, filtreleme ve kayıt altına alma, güvenlik çözümleri noktasında iyileştirmeler ve bilgi güvenliği yönetim sistemi standardı kontrolleri gibi konuların olduğunu sözlerine ekledi.
ATA Teknokent’te milli teknoloji vizyonu
ATA Teknokent Genel Müdürü Doç Dr. Ersin Karaman da BTvizyon Erzurum’da konuştu. Ersin Karaman, 15 bini kapalı olmakla birlikte toplam 117 bin metrekare alana kurulu olan ATA Teknokent’te Türkiye’nin “Millilik” vizyonu doğrultusunda çalışmalar sürdürdüklerini belirtti. Teknokentte 63’ü Ar-Ge firması olmak üzere 69 firma yer alıyor. Teknokentler sıralamasında 17. olduklarını belirten Ersin Karaman, ihracat ve globalleşmenin önemine vurgu yaptı, bu kapsamda ATA Teknokent’in girişimcilere sunduğu destek modellerini tanıttı.