BTvizyon treni Kayseri istasyonunda…
Yurdun dört bir yanında bilişim sektörünün nabzını tutan BTvizyon Anadolu Toplantıları’nın Nisan 2018 dönemi ilk etkinliği Kayseri’de gerçekleşti. Etkinlikte siber güvenlikten doküman yönetimine, görüntü işlemeden dijital dönüşüme kadar çok sayıda konuda sunum gerçekleşti. 5 Nisan günü Kayseri Hilton Hotel’de gerçekleşen etkinliğin açılış konuşmasını yapan Bilişim Zirvesi Etkinlik Yönetmeni Tuğsen Fıstıkçı Bakır, “Kayseri’ye, destekleyenlerimiz ile birlikte vizyonumuzu paylaşmaya geldik. Türkiye’de çok sayıda farklı ilde her yıl defalarca kez buluştuğumuz BTvizyon Toplantıları’nda bir kez daha Kayseri’deyiz. İstihdamda bu kadar önemli yer tutan, Türkiye’nin üretim üssü Kayseri’de bulunmak, siz teknoloji dostu konukların karşısında olmak biz ve değerli destekleyenlerimiz için mutluluk verici” dedi.
Tuğsen Fıstıkçı Bakır’ın konuşmasından sonra kürsüye çıkan Bilişim Grubu üyesi Isısan Bilgi Teknolojileri Müdürü Ömer Çolakoğlu, “Küçük Teknolojik Dokunuşlar ve Büyük Etkileri” başlıklı sunumunu gerçekleştirdi.
T-MaaS Yazılım Teknolojileri Proje Yöneticisi Hande Sarıcı’nın, Suse’nin Microsoft Azure ortamındaki çözümlerini anlatmasının ardından, “Fidye Yazılımlarına Karşı Korunmanın Yolları” isimli sunumu gerçekleştiren Sonicwall Türkiye Ülke Satış Lideri Özben Miçooğulları, yeni nesil siber tehditlere karşı koymanın ipuçlarını katılımcılarla paylaştı.
BTHABER Şirketler Grubu’nun KOBİ Destek Projesi kapsamında etkinlikte yer alan Ayvos firmasının Kurucu Üyesi Eray Hangül ise görüntü işleme ile gerçek dünya problemlerine yönelik çözümleme yaklaşımlarını katılımcılarla paylaştı.
Türkiye’nin yazılım alanındaki önemli oyuncuları arasında yer alan Logo da BTvizyon Kayseri’deydi. Logo Yazılım Kanal ve Satış Operasyonları İcra Kurulu Üyesi Akın Sertcan tarafından gerçekleştirilen sunumda dijital dönüşümün gereklilikleri ve izlenmesi gereken yolların yanı sıra, küçük-orta ölçekli şirketlerin dijital dönüşüme yaklaşımının ne olması gerektiği paylaşıldı.
“Dinamik ve Akıllı Doküman ve Bilgi Yönetimi” sunumunu gerçekleştiren Mechsoft Türkiye Yönetici Ortağı Gökhan Erdoğdu, Mechsoft’un 2008 yılından bu yana hizmet verdiğini ve son beş yılda yüzde 1200 büyüme kaydettiğini söyledi.
Netoloji Yazılım İş Ortakları Satış Yöneticisi Can Gülerman ise iş süreçleri yönetimine dair tecrübelerini paylaştı. Gülerman, Netoloji’nin sunmakta olduğu DMS ve BPM hizmetleri hakkında detaylar verdi.
Etkinlikte katılımcılar, enerji sektöründe güvenlik adına ne gibi tedbirlerin alındığı noktasında da bilgilendirildi. Bilişim Grubu üyesi olan EWE Holding Bilgi Güvenliği Yöneticisi İlmiye Nur Ayyıldız, girişimci, mükemmeliyetçi bir yaklaşımla çıktıkları bu yolda, güvenli olmanın, yenilikçi olmak kadar önemli olduğunu belirtti.
Baskı çözümleri alanında önde gelen firmalardan biri olan Brother, baskı süreçlerinin hem verimlilik hem tasarruf hem de hız noktalarında firmalara neler katabileceğini paylaştı, Satış Müdür Yardımcısı Evren Topala, Brother’ın yenilikçi mobil uyumlu çözümler ile baskı sektöründe kabuk değiştirmenin mümkün olduğunu vurguladı.
Son zamanların gündemde olan konuları arasında yer alan finansal teknolojiler ise Innova tarafından konuşuldu. Innova Bilişim Çözümleri Satış Öncesi Yöneticisi Ozan Ercan, “FinTech geleneksel finansal yöntemlerle rekabet etmeyi amaçlayan, teknolojik cihazların kullanımını ve finansal hizmetlere kişilerin çok daha kolay ulaşımını sağlamak amaçlı geliştirilen yeni nesil teknolojidir. FinTech kavramı içinde API bankacılığı, makine öğrenimi, mobil Blockchain gibi farklı kavramlar rol oynamakta” dedi.
Etkinlikteki son sunum Prolink Ağ ve Güvenlik Mühendisi Mustafa Gün tarafından gerçekleştirildi. Gün, sunumunda, distribütörlüklerini üstlendikleri Palo Alto Networks ürünleri ile uçtan uca güvenli bir yapı kurmanın gerekliliklerine vurgu yaptı.
Küçük adımlar ile büyük dönüşüm
BTvizyon Kayseri etkinliğinde “Küçük Teknolojik Dokunuşlar ve Büyük Etkileri” adlı bir sunum gerçekleştiren Isısan Bilgi Teknolojileri Müdürü Ömer Çolakoğlu, bilişim teknolojilerinin enerji sektörüne sunduğu faydaları ve sektörün dönüşümüne katkılarını anlattı. 1968 yılından bu yana faaliyet gösteren Isısan’ın hali hazırda 250 çalışan ve 32 mühendisle kendi sektöründe pazar lideri olduğunu vurgulayan Ömer Çolakoğlu, sunumda dijital dönüşüm kapsamında atılacak küçük adımların verim artıran büyük etkilere sahip olduğunu belirtti.
OneIT çatısı altında verim
‘Enerji Sektöründe Güvenlik’ başlıklı sunumuyla EWE Turkey Holding Bilgi Güvenliği Yöneticisi İlmiye Nur Ayyıldız, EWE Holding OneIT hakkında bilgiler paylaştı. EWE Holding OneIT konseptinin dört ana noktada, 2 bin 500’den fazla cihaz, 300’den fazla sunucuyu kapsayarak, yüzde 99,87 kesintisizlik sunduğuna dikkat çeken İlmiye Nur Ayyıldız, Kayserigaz projesi hakkında da bilgiler verdi.