BTvizyon yeni yıla Bursa’da merhaba dedi
Bilişim Zirvesi tarafından düzenlenen BTvizyon Toplantıları’nın 2020 yılındaki ilk durağı Bursa oldu. 16 Ocak günü düzenlenen etkinlik, ağırlıklı olarak üretim olmak üzere farklı sektörlerde faaliyet gösteren firmaların teknoloji liderleri ve uzmanları ile bilişim sektörünün yetkililerini buluşturdu.
Bursa BTvizyon Toplantısı’nın açılış konuşmasını gerçekleştiren EY Türkiye İnovasyon Lideri Mehmet Gülez, “Akıllı Kentler ve Teknoloji” başlıklı bir sunum gerçekleştirdi. Geleceği etkileyecek yıkıcı faktörleri teknoloji, küreselleşme ve demoğrafi olarak nitelendiren Mehmet Gülez, “Dijital çağda şehirlerin yapacakları ve geliştirebilecekleri daha çok şey var. Ancak, ne kadar akıllı olursa olsun, kentler için yarattığı değerle orantılı maliyet ve kabullenme riskleri de söz konusu” dedi.
Veritas Kıdemli Teknoloji Danışmanı Koray Alkan da “Veri Yönetimi ve e-Posta Arşivleme” başlıklı sunumunda, veri artışı ve barındırma maliyeti, e-keşife hazırlık, denetim rahatlığı, saklama zamanı kontrolü, bilgiye hızlı ulaşım gibi unsurların arşivleme konusunun önemini artırdığına değindi ve Enterprise Vault çözümünün bu konularda sağladığı faydalar hakkında bilgi verdi.
“Bilişim Sektöründe Finansal Çözümler” başlıklı bir sunum gerçekleştiren İnnova Ürün Yöneticisi Saniye Yenerel ise finans dünyasına yönelik yenilikçi, kullanıcı dostu, hızlı, erişilebilir ve güvenli çözümler geliştirdiklerini kaydetti.
Komtera Teknoloji Teknik Müdürü Ali Güven Yılmaztürk, “KVKK Kapsamında McAfee ile Veri Güvenliği Nasıl Korunur?” başlıklı sunumunda, veri hırsızlarının yüzde 60 oranında elektronik yüzde 40 oranında da fiziksel olarak veriyi dışarıya çıkardıkları bilgisini verdi.
Türkkep Satış ve Pazarlama Genel Müdür Yardımcısı Olgar Ataseven tarafından “KEP ile Şirketlerin Dijitalleşmesi” başlıklı bir sunum gerçekleştirdi. Ataseven, şirket ve kurumların rekabet için dijitalleşmek zorunda olduğunun altını çizerek, kayıtlı elektronik postaların da bu doğrultuda önemli araçlardan biri olduğunu kaydetti.
Etkinliğin ikinci bölümündeki ilk konuşmacı ise E-Data Teknoloji Satış ve Pazarlama Direktörü Tuncay Işık oldu. Günümüzün önemli gündem maddelerinden bir tanesi olan KVKK’nın gelişim süreci ve kurumlara getirdiği yükümlülükleri anlatan Tuncay Işık, bu alanda kurumların ihtiyaçlarına yönelik çözümler hakkında da bilgiler verdi.
Koda İş Geliştirme ve Pazarlama Genel Müdür Yardımcısı Aslı Seda Gürkan da “Dijital ve Fiziksel Arşiv Yönetim Sistemleri” konusunda bir sunum yaptı. Dijital arşivleme alanında yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi verdi, bu doğrultuda İzmir’de kurulu merkezlerinde önemli projelere imza attıklarını belirtti.
Kurumsal Dönüşüm Platformu Koordinatörü Göker Sarp “Robotik Proses Otomasyon” başlıklı sunumunda dijital dönüşümün fazlarını vizyon, mevcut durum analizi, altyapının kurulumu, dijitalleşme, analitik, optimizasyon ve otonom yapının oluşturduğunu belirterek, RPA ile etkileşimli işlere daha fazla zaman ayırabilme fırsatı, hata maliyetlerinde azalma, verimlilik artışı, çalışan memnuniyetinde artış, genel maliyetlerde azalma ve bunların sonucunda da müşteri memnuniyetinde artışın sağlandığını kaydetti.
BTvizyon Bursa Toplantısı’nın son bölümünde ise Kurumsal Dönüşüm Platformu Koordinatörü Göker Sarp’ın moderatörlüğünde BIQsoft, Aktaş Holding ve IAS yöneticilerinin katıldığı Dijital Dönüşümde – Sonraki Adım başlıklı panel ile ilgili ayrıntıları ayrı bir içerik olarak çok yakında sitemizde yer vermiş olacağız.
İnsan ve maddi olmayan varlıkların değeri
Bursa Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası Başkanı Doğan Yılmaz, “Elektronik Dönüşüm Süreci” başlıklı sunumunda, dijital gelişimlerin muhasebe mesleğine yansımalarına değinerek, şu bilgileri verdi:
“Teknoloji, mesleğimize büyük değişimler ve yenilikler getirdi. Aynı zamanda işletme değerleri de bilanço değerinden, insan ve maddi olmayan varlıklar değerine doğru ilerliyor. Bu durum, muhasebe meslek mensuplarına bilanço için muhasebeden işletme için muhasebeye doğru büyük bir fırsat sunuyor. İşletmelerin büyümesi ve devamlılığını sağlaması için yarının mali müşavirlerinden beklentiler değişti. Yarının mali müşavirleri; değişen pazar ihtiyaçları, hızla hayatımıza giren teknolojik yenilikler ve mesleki yetkinlikler konusunda değişime ve gelişime açık olmak zorunda. Bunun için de uzgörülü olacağız, dönüşümcü liderler olacağız.”