Bu sene sonuç alma senesi olacak
Netsis, bu yılı
yurtiçi ve yurtdışında sonuç alma senesi olarak görürken, Türkiye içinde özellikle Marmara Bölgesi ve Antep’e odaklanmayı hedefliyor. Yurtdışı tarafında hedef ise cirodaki ihracatın payını yüzde 10’a çıkarmak.
Netsis, müşteri ilişkileri yönetiminden, tedarik zincirine, planlamadan üretime, finans yönetiminden insan kaynaklarına uzanan uçtan uca bütünleşik çözümler yerli bir bilişim şirketi. Yazılım sektöründe 20 yıllık bir deneyime sahip
şirketin başında ise
genç bir genel müdür var.
Timur Turgutlu ile yurtdışındaki faaliyetlerinden Ar-Ge projelerine, sektörün sorunlarından bu yıla damgasını vuracak konulara kadar kapsamlı bir söyleşi gerçekleştirdik.
Antep ve çevresinde hareketlilik var
Turgutlu, 2011’i kendileri için bir sonuç alma senesi olarak görüyor. 2010 hedeflerinin tuttuğunu, yüzde 35’lik bir büyüme yakaladıklarını söyleyen Turgutlu, 2011 büyüme hedeflerini ise yüzde 25 olarak açıklıyor. “Hatta bu oranın üstüne de çıkabiliriz” diyen Turgutlu, toplam cirolarının yüzde 7’sinin ihracat kaynaklı olduğunu, bu sene ise bu oranı yüzde 10’a çekmek istediklerini ifade etti. Turgutlu, şöyle konuştu: “Bu sene sonuç alma senesi. Bu yıl odağımızda en çok Marmara Bölgesi var. Bu bölgedeki ekibi büyüteceğiz. İkinci odağımız ise Antep ve Kayseri gibi iller. Antep ve Maraş’ta özellikle hareketlilik var. Bu şehirlerde canlılık ve talep sürekli artıyor, yabancı birçok şirket de bu bölgede çok aktif. Sektörler içindeyse tekstil sektörü tekrar yükselişe geçti. Tekstil Türkiye’ye geri dönüyor diyebiliriz. Bu sektörde zaten aktifiz, daha da çok aktif olacağız. Otomotiv projelerimiz öne çıkacak. Telekomda deneyim kazandık. Enerjide yeni imzalar ve projeler gündemde. Ar-Ge projelerimiz sürüyor.”
“Ukrayna’da direndik, pazardan çıkmadık, geçen yıl yeni müşteriler elde ettik”
Netsis, yurtdışında da etkili bir Türk yazılım şirketi. Turgutlu, uzun süredir uğraş verdikleri İran pazarında geçtiğimiz yıl önemli sonuçlar aldıklarını söyledi. İran, Mısır, Ukrayna ve Azerbaycan’da ofisleri olduğunu anımsatan Turgutlu, şu bilgileri verdi: “İran’da Hintli yazılımcılar varmış şimdiye kadar, ama başarısız olmuşlar. O yüzden şu anda çok açık bir pazar var. Biz en son olarak Baydemirlerle anlaştık İran’da. Azerbaycan’da ise bize çalışan bir dağıtıcı var. Orada da son olarak büyük bir gıda sektörü projesi aldık. Ukrayna krizde çok darbe almıştı, ekonomisi kötüye gitti. Ama biz bu pazarda direnme kararı aldık, çıkmadık. Son dönemde bu ülkede 11 yeni müşteri kazandık. Bu ülkeler dışında Suriye ile ciddi şekilde ilgileniyoruz. Yine Kuzey Irak pazarı diğer bir hedefimiz. Diğer yandan Türkiye üniversitelerinde okuyan yabancı öğrencileri de yetiştiriyoruz.”