BULUT TABANLI SANDBOX ÖNE ÇIKACAK
Pandemiyle evden çalışmaya başlayan profesyoneller, siber korsanların da hedefi haline geldi. Bir cihazı şirket ağından bir kez çıkarıp, yeni sabit ve Wi-Fi ağlarına bağladığınızda, riskler artıyor ve kapsamı genişliyor. “Evlerin oturma odasındaki dijital altyapılar, suçlular için fırsat teşkil ettiğinden, bu alandaki saldırılar da salgın öncesine göre yüzde 400 arttı” örneğini veren Zyxel Networks Türkiye Ülke Müdürü Tuğba Şişik Reis, oltalama saldırılarının artışına da dikkat çekti. Yapay zekâ destekli etkili güvenlik çözümleri geliştirilebiliyor ve Tuğba Şişik Reis’in belirttiği gibi, çözümler, olası riskleri daha sömürülmeden fark ederek, bir açıdan saldırıları gerçekleşmeden engelleyebiliyor. Ancak, doğrudan insan hatasına ve bilinçsizliğine odaklanan saldırılar, siber korsanların birçok güvenlik katmanını efor sarf etmeden aşabilmesini etmesini sağlıyor. Bu nedenle BT güvenliğinde bireysel farkındalık, Tuğba Şişik Reis’in de belirttiği gibi, çözümlerin kendisinden daha büyük önem arz ediyor.
Dijitalleşme akımı son yıllarda her ölçekten operasyonun daha fazla dijital araçlar ve sistemler üzerinde çalıştığı yeni bir düzen oluşturdu. Çözümlerin bu dijital örgüye kolay ve sorunsuz şekilde eklenebilmesi, çözümler için önemli bir tercih sebebi. “Kolay entegrasyon özelliği halihazırda kritik bir konuyken, bundan sonra önemini daha da artıracak” vurgusunu yapan Tuğba Şişik Reis, şöyle devam etti:
“2021 ve ötesinde, dönüşümlerini sürdürecek olan şirketlerin dijital örgütlerine katılacak güvenlik çözümleri, en etkili korumanın yanı sıra en yüksek entegrasyon ve esneklik kabiliyetlerini sunanlar olacak. Zyxel güvenlik çözümleri, ağın yetkisiz girişlere tamamen kapatılması odağında geliştiriliyor. Tüm güvenlik çözümlerinin başlıca amacı, operasyonların güvenle ve sekteye uğramaksızın sürdürülmesini sağlamak. Bu noktada öne çıkan Sandboxing yöntemi, bilinmeyen tehditlerin yayılmasını önlemedeki en etkin yollardan birisini sağlar. Genellikle iyi gizlenmiş zararlı kodlar içerebilecek dosyaları tanımada kullanılsa da, geleneksel statik güvenlik mekanizmalarının tanıyamadığı yeni tip zararlı yazılımları bulut zekası ile teşhis edebilir. Bulut tabanlı sandbox çözümlerindeki zekâ bileşeni, pahalı bir test uygulamasına olan gereksinimi ortadan kaldırır. URL’ler, indirilen dosyalar ya da kodlar sandbox içerisinde test edildiğinde, tüm bağlı ağ cihazlarından tamamen ayrılırlar. Rekabet de güvenlik çözümleri sağlayıcılarının sürekli daha iyi ürün ve hizmetler geliştirmesini sağlayan itici bir güç. Tüketicilerin daha fazla seçeneğe sahip olması, en iyilerin pazardaki konumlarını korumalarını sağlıyor.”