Buluta giden en doğru ve verimli yol
BMC Software’in bulut bilişim simülasyon etkinliği BT profesyonellerini bir araya getirdi. Etkinliğe katılan çok sayıda BT lideri ve altyapı yöneticisi bulut bilişimin yararlarını ilk elden yaşama fırsatı buldu. Etkinlik sırasında BMC Software, Avrupa, Ortadoğu ve Afrika Bölgesi CTO’su Eric Blum ile konuştuk. Tüm dünyada 124 ülkede, yaklaşık 15 bin müşterisi ve 6 bin çalışanlarının bulunduğunu anlatan Blum, Haziran 2011 ile sona eren dördüncü çeyrek sonuçlarına göre yaklaşık 2.1 milyar dolar gelir elde ettiklerini açıkladı. Blum, müşterilerine yüksek kalitede kurumsal servis yönetimi hizmetleri sunduklarını belirtirken, “Şirketlerin bilgi teknolojileri organizasyonlarına maliyetleri düşürmelerini, riski azaltmalarını ve karlılıklarını artırmalarını sağlayan, kapsamlı bir yaklaşım ve bütünleşik bir platform sunuyoruz. İnovatif bir hizmet olan bulut bilişim, şirketlerin risk ve giderlerini azaltırken performans ve verimliliklerini artırmayı amaçlıyor. Bulut, CIO’ların gündeminde de ilk sıralarda. CIO’lar bu teknolojilerin dönüştürücü gücünü kullanarak altyapıyı yeniden tanımlama fırsatını kabul ediyorlar. Bulut bilişimin vaatleri birçok şirketteki BT liderleri arasında yüksek beklenti yarattı, bu vaatler hala varlığını koruyor. Mobilite başta olmak üzere bilgiişlem gücü, bağlantı ve depolama alanlarında yeni talepler var. BMC, şirketlerin bulutları bir üst seviyeye taşımalarına yardım ediyor, oluşturdukları buluttan maksimum kazancı elde etmelerini sağlıyor” dedi.
“2012’de Türkiye’ye daha çok kaynak ayıracağız”
Türkiye’yi EMEA bölgesinin en hızlı büyüyen pazarlarından biri olarak gösteren Blum, BMC için Türkiye’nin stratejik önem taşıdığını ifade etti. “Burada çözümlerimize, özellikle bilgi teknolojileri hizmet yönetimi, transformasyon, bulut ve konsolidasyon projeleri ile ilişkili olarak yüksek bir talep görüyoruz” diyen Blum, sözlerini şu şekilde sürdürdü: “İş ortaklarımızla var olan ilişkilerimizi güçlendirmeyi ve en iyi müşteri hizmetleri için eğitim ve sertifikasyon alanlarına yatırım yapmayı amaçlıyoruz. 2012 yılında Türkiye’de daha çok kaynak ayıracağız, yerel eleman sayımızı artıracağız.”
Etkinliğin konuşmacılarından Aksu’ya göre, bulut bilişim konuşulma ve görünürlükte zirvede. Ama zirvede olan her kavram gibi bir hayal kırıklığı ihtimali de var. Henüz bu kavram tam oturmuş, anlaşılmış değil. Neye yarayacağı, nasıl kullanılacağı tam içselleştirilemedi. Türkiye özelinde ise teknolojiyi hızla uyarlayabilen şirketler var. Teknolojiye akıllıca ve makul şekilde yaklaşıyoruz, yurtdışındaki deneyimlerden yararlanıyoruz. Aksu, “Bulutta da böyle olacak. Büyük veriyi gerçek zamanda işleyebilmek için şimdikinin yüzbin katı bilişim gücüne ihtiyaç olacak. Büyük enerji santralları gibi büyük bilişim santralları da kurulacak” diyor.