Bütünleşik kontrol esas faydayı sağlıyor
Fortinet 361° Security Forum 15 Kasım’da Shangri-La Bosphorus İstanbul Otel’de ikinci kez gerçekleştirildi. Tüm gün süren etkinlikte yurtdışından gelen güvenlik uzmanları Fortinet’in bilgi güvenliği odaklı yeni teknolojiler hakkında iş ortaklarını bilgilendirdi. Etkinlik kapsamında sadece basın mensuplarının katılımı ile gerçekleştirilen öğle yemeğinde ise Fortinet Kıdemli Başkan Yardımcısı Filippo Cassini, Fortinet Danışman Sistem Mühendisi Simon Bryden ve Fortinet Bölge Satış Direktörü Derya Aksoy, Fortinet Security Fabric’in sağladığı faydalar ve siber tehdit istihbaratı başlıklarında paylaşımda bulundu. “Teknolojik gelişmeler günlük hayata kolaylık kazandırsa da genel olarak güvenlik kaygıları var olmaya devam ediyor” diyen Fortinet Bölge Satış Direktörü Derya Aksoy, şu detayları paylaştı:
Bütünleşik kontrol Security Fabric’te
“Teknolojik gelişime paralel bir şekilde siber tehditler de her zamankinden daha sofistike bir hal alıyor. FBI’ın yayınladığı rapora göre ABD’de fidye yazılım mağdurlarının 2016 yılının ilk çeyreğinde ödedikleri miktar 209 milyon dolara yani 680 milyon TL’ye yükseldi. Yakın zamanda tarihin en büyük DDoS saldırısı yaşandı. Bu nedenle güvenlik çözümlerini sürekli geliştirmeye odaklanıyoruz. En kapsamlı güvenlik çözümleri portföyünü; esnek, entegre ve birbirini besleyecek şekilde geliştirerek her atak vektörüne karşı maksimum koruma sunan Fortinet’in yenilikçi ‘Security Fabric’ yaklaşımıyla sadece kendi içerisinde değil etraftaki diğer harici ağ, güvenlik ve yönetim çözümleriyle de entegre olabilen bir vizyon yarattık. Security Fabric vizyonumuzla müşterilerimizin geleceğe hazır bir güvenlik mimarisine bugünden kavuşabilmelerini sağlıyoruz. Ancak insan faktörünün de göz ardı edilmemesi gerek. Bu nedenle güvenlik çözümlerinin yetkin ve bilgili ekipler tarafından yönetilmesi ve son kullanıcıların eğitilerek güvenlik bilincine sahip olması önemli. Security Fabric güvenliği ile gerçek anlamda birleşik ağ erişim kontrolü ve etkinliği; kablolu, kablosuz ve mobil ortamlarda bir araya geliyor. FortiGate ile ağ, FortiWEB ile web, Fortimail ile e-posta ve FortiDB ile veritabanı güvenliğini en üst seviyede sağlıyoruz. Bilinmeyen tehditlerden dahi korunma imkanı sunan Fortisandbox çözümü ise Fortigate Yeni Nesil Firewall, Fortimail, Forticlient ve FortiWeb ile entegre olarak her türlü tehdit vektörünü adresleyebilen bir ‘Gelişmiş Tehdit Mimarisi’ oluşturuyor.”
Fidye yazılımlarında artış var
Fortinet Danışman Sistem Mühendisi Simon Bryden ise konuşmasında tehdit istihbaratının önemine dikkat çekerek, “Security Fabric stratejimizi güvenliği ve uyumlu izlemeyi, çoklu bayi güvenlik çözümleri ile birleştiriyoruz” dedi ve Türkiye’deki saldırılar hakkında şu bilgileri verdi: “Son bir aylık verilere bakıldığında en fazla Cuma günü zararlı yazılımlar ile saldırılar yapıldı. En fazla tespit edilen saldırı yöntemi ise Nemucod. Bu saldırı yöntemi özellikle fidye yazılımların cihaza indirilmesi için başvurulan bir yöntem. Son zamanlarda Locky türü fidye yazılımlarında artış var. Bu yazılımlar ile yapılan saldırılarda yeni bir yöntem olan Locky yönteminde, dosya uzantıları .locky şeklinde değiştiriliyor ve kullanıcıdan dosyalarına tekrar ulaşmaları için para talep ediliyor.”
Fortinet Kıdemli Başkan Yardımcısı Filippo Cassini ise konuşmasında Fortinet’in entegre, ortak çalışmaya dayalı ve uyarlanabilir mimarisi Security Fabric hakkında bilgi verdi. “Maalesef birçok kurum, günümüzün hızlı iş dünyasını artık desteklemeyen, onlarca yıl önce geliştirilmiş güvenlik stratejilerine bel bağlamaya devam ediyor” eleştirisini yapan Cassini, şu eklemeyi yaptı: “Yönetim seviyesinde gevşek biçimde bir araya getirilmiş platformların aksine Security Fabric yüksek seviyedeki sofistike donanım ve yazılımları bir araya getirerek tehditlere karşı birleşik ve hızlı yanıt vermek için çözümler arasında doğrudan iletişimi sağlıyor.”