Bütünleştirmede yakın temas başarı getiriyor
Uçtan uca iş süreçleri çözümlerini tasarlayan ve bütünleştiren Netsis; CRM, ERP, finansal yönetim ve tedarik planlama başta olmak üzere pek çok alandaki projesiyle 2011 yılını tamamladı. Pazarda, kurumsal kaynak yönetimi ve ilgili konularda olumlu bir havanın olduğunu söyleyen Netsis Başkan Yardımcısı Sadun Anık, “Gördüğümüz iki ana akım var. Özellikle ticaretle uğraşan şirketlerde; finansal yönetim, tedarik yönetimi, bayi yönetimi, dağıtım ağlarıyla bütünleşme, yatırımların ciddi bir şekilde arttığı bir alan. Türkiye’de kazanılacak çok büyük bir verimlilik var” dedi. Sanayide ise üretim planlama ve üretimin yönetimi konusunda ciddi bir ihtiyaç olduğunu gördüklerini dile getiren Anık, buradaki müşterilerin üretim sürecinin başından sonuna her aşamayı kontrol altında tutmak ve gelişmeleri açık bir şekilde görebilmek istediğine dikkat çekti.
CRM’de mobil erişim ön planda
“2011’de Netsis büyük yatırımlar gerçeleştirdi. Şu anda yeni CRM ürün ailemizi piyasaya sürüyoruz. Kurumsal CRM ile bütünleşik olarak iPhone’da çalışan uygulamamız var ve her türlü mobil platformu destekliyoruz” diyen Anık, Türkiye’de iki konunun önemine dikkat çekti. CRM kullanıcılarının mobil olması ve CRM kayıtlarına her yerden ulaşabilmesi gerektini söyleyen Anık, “Özellikle satış birimi çalışanları tüm müşterilerle ilgili basit bilgilere değil, borç alacak durumları ve riskler gibi detaylı bilgilere de erişmek istiyor” dedi. Bir diğer konunun ise kurumsal kaynak planlaması çözümüyle CRM’in bütünleşme halinde olması gerekliliği olduğuna dikkat çeken Anık, “Kullanıcıların tek bir sistem üzerinden müşteriyle ilgili tüm bilgilere erişmesi gerekiyor” dedi.
Bütünleştirme konusunda iş ortaklarının önemine değinen Anık, Netsis’in, geçtiğimiz yılki cirosunun yüzde 75’inden fazlasını iş ortaklarıyla beraber ulaştığını söyledi ve sadece 2011 yılında ağlarına 30 yeni bayi eklediklerini dile getirdi.
Tedarikçi tarafında B2B bütünleşmesinin ön plana çıktığını söyleyen Anık, “Satın alma aşamasını tam anlamıyla kontrol altına alma amacı var. B2B tarafındaki çözümlerimiz 2011’de yatırım alanlarımızdan biriydi ve 2012’de de yeni teknolojik altyapımıza geçiriyoruz. B2B, CRM ve ERP ile daha da bütünleşecek” dedi.
“Yerli yazılım sektörü desteklenmeli”
Türkiye’de yazılım sektörünün gelişiminin önemli bir noktaya geldiğini işaret eden Sadun Anık, bunun şirketlerin ihtiyaçlarına yönelik çözümlerin çok daha hızlı bir şekilde sunulabilmesi olanağını yarattığını söyledi ve şunları ekledi: “Yerli yazılım geliştiriciler pazardaki ihtiyacı daha rahat görebiliyor ve şirketlerin sorunlarına özel çözümlerin gelişmesini sağlıyor. Bizim sunduğumuz çözümlerde de yerli üreticilerin önemli bir yeri var.”