Çağrı merkezi destekli bütünleşik çözümler dönemi
Tempo İletişim, çağrı merkezi destekli bütünleşik çözümler konusunda yeni yatırımlar planlıyor.İhtiyaca özel kendi geliştirdiği yazılımları ile hizmet veren Tempo İletişim, çağrı merkezi destekli bütünleşik çözümler konusunda yeni yatırımlar planlıyor.
Çağrı merkezi sektöründe on yıldır hizmet veren Tempo İletişim, kendi ürettiği yazılımları ile oluşturduğu katma değerli servisler ile çağrı merkezi destekli bütünleşik çözüm kavramını hayata geçiren bir şirket. Sekiz yıl önce çağrı merkezi üzerinden kredi kartı ile kontör satışı modelini de hayata geçiren şirket, yeni yılda yatırımlarını da artırmayı planlıyor. Tele-satış, ürün bilgilendirme, lojistik organizasyon sipariş yönetimi, kampanya yönetimi, müşteri hizmetleri, yardım masası gibi başlıklardan oluşan iç, dış arama ve arka ofis uygulamaları konularında hizmet veren şirket, kendi geliştirdiği ve kullandığı müşteri ihtiyaçlarını barındıran yazılımı ve öğrenen müşteri ilişkileri yönetimi yazılımları ile dikkat çekiyor. Tempo İletişim olarak, çağrı merkezi hizmetleri sınırlarını aşan satış stratejilerinin oluşturulmasından lojistik hizmetlere, sadakat programları yönetiminden kampanya yönetimi ve satış sonrası desteğe uzanan geniş bir skalada hizmet verdiklerini vurgulayan Tempo İletişim Genel Müdürü Cemal Akar, bu nedenle de hizmetlerini “Çağrı merkezi destekli bütünleşik çözümler” olarak adlandırdıklarını belirtti. Şirket olarak proje bazlı çalıştıklarını ve öncelikle satılacak ürün ve hizmetin hedef kitlesinden başlayarak satış stratejilerini oluşturduklarını belirten Akar, müşteri tutundurma aktiviteleri gibi farklı hizmetlerle uygulamaya geçtiklerini dile getirdi. Bir şirket adına şirketin ürün ve hizmetini en iyi şekilde anlatmanın ve iyi bir müşteri deneyimi yaşatmanın çok önemli olduğunu belirten Akar, “Biz de ürünü tanıdıktan sonra arama ve ikna hizmetini yapıyoruz daha sonra lojistik hizmeti ve devamında gerekli olacak aktiviteleri yapıyoruz” diye konuştu.
Tüm süreç kendi geliştirdikleri ihtiyaca özel yazılımlarla yürüyor
Akar’ın verdiği bilgiye göre, müşteri ihtiyacını ve süreçleri doğru tanımlayan otomasyon programlarının kullanılması da bu alanda büyük önem taşıyor. Tempo İletişim’de bu anlamda iş süreci algısı yüksek ve konusunda uzman 7 kişilik bir yazılım ekibi ile çalıştıklarını ve ihtiyaca uygun olarak şekillendirdikleri yazılımla tüm süreçlerine pozitif olarak yansıdığını belirten Akar, şöyle konuştu: “Müşteri verisini aldığınız zaman önce bunları kendi veritabanlarınıza kaydediyorsunuz. Daha sonra bunları sınıflamanız gerekiyor. Ne zaman hangi müşteri aranacak, kaç kere aranacak gibi konularda santral ile bütünleşik yazılımlara ihtiyacınız oluyor. Müşteriyi aradığınız zaman insana dayalı iş yapıyorsunuz. Arayacağınız kişiyle ilgili bilgiyi ekranlarda doğru bir şekilde görebilmeniz, bilgilerin işlenmesini sağlayacak şekilde de ekranların hazır olması gerekiyor.”
Öğrenen müşteri ilişkileri yönetimi yazılımı ile her duruma özel çözüm
Gerçekleştirdikleri önemli konulardan birinin de tüm iş aktivitelerini metolojik olarak izleyerek doğru strateji ve yol haritası çıkarılması olduğunu vurgulayan Akar, bu yolla karşılaşılan her yeni durum için yol haritalarının da şekillendiğini belirtti.
Bunun için müşteri aramaları içinden arama seçilerek belli bir yöntemle analiz edildiğini de ifade eden Akar, “Gerek satış, gerekse pazarlama anlamında müşteri ve müşteri temsilcisinin davranışına göre doğru – yanlış stratejiler belirlenir ve bunlar ekranlara revize edilerek yansıtılıyor” açıklamasında bulundu. Kendilerini bu noktada farklı kılan noktanın da değişen durumlara göre oradaki stratejiyi revize etme hızı ve kabiliyeti olduğunu vurgulayan Akar, binlerce çağrının metodolojik şekilde kayda alınmasının, başarısızılık faktörlerinin belirlenerek ekranları değiştirilerek hızla koyulmasının çok önemli olduğunu vurguladı. Pazarda veritabanı yönetiminin de yavaş yavaş yerleşmeye başladığına da değinen Akar, “Veritabanı yönetimindeki gelişimle sınıflandırılmış ve kişi bazlı pazarlamaya geçiliyor. Sınıflama bazlı pazarlamadan şimdi kişi bazlıya geçiliyor. Pazarlama dünyası da bunu nasıl daha iyi izlerimin peşinde. Biz şirketlere pilot çalışma süreleri öneriyoruz tepkilerine bağlı olarak gelişecek” diye konuştu.
Hali hazırda Afyon’da yer alan 550 koltuk kapasiteli binasında hizmet veren şirket, önümüzdeki yıl için ise aynı yerde 1450 koltuk kapasiteli yeni binasını hizmete açmayı planlıyor. Mobil telekomünikasyon, internet servis sağlayıcıları, uydu televizyon işletmecileri, sigorta şirketleri, bankalar gibi bireysel kullanıcıların yoğun olduğu sektörlerin kendileri için önemli olduğunu da belirten Cemal Akar, önümüzdeki dönemde büyüyen yatırımlarla birlikte yeni yerlerinde yüzde 100 kapasite ile çalışmayı hedeflediklerini de dile getirdi.