Callpex Anadolu’da istihdamı artırıyor
Müşteri portföyünü genişleten Callpex, hızlı yükselişine Anadolu’da yaptığı yatırımlarla devam ediyor. Telekom ve finans sektöründen müşterilerin lokomotif bir rol üstlendiği çağrı merkezi sektöründe 2008 yılından beri hızlı bir büyümeyle faaliyet gösteren Callpex, şu anda bin 600 çalışanıyla hizmet veriyor. Kurulduğu yıl yüzde 300’lük bir büyüme kaydeden şirket, çalışanına ve çevreye verdiği önemle ön plana çıkıyor.
Finans sektöründen önemli sayıda müşteriye sahip olan Telegami’nin şirket bünyesine katılmasıyla Callpex müşteri portföyünü de genişletti. Pazarlama, süreç ve şikayet yönetimi gibi, Telegami’nin uzman olduğu katma değerli çağrı merkezi hizmetlerinin şirket çatısı altına taşınmasının ardından Callpex, merkezini çevre ve çalışan odaklı bir mimariyle tasarlanmış olan yeni binasına taşıyacak.
Çağrı merkezi sektörünün yerden bağımsız, dağınık bir operasyona imkân veren bir yapıya sahip olduğunu belirten Callpex Genel Müdürü Oğuz Taşkent, bu sayede Anadolu’da birçok ile yayılarak hizmet verebildiklerinin, esas büyümenin de illere açılma hedefiyle gerçekleşeceğinin altını çizdi. Bingöl’deki çağrı merkezini, hem istihdam yaratmak, hem de ilin ekonomisine katkıda bulunmak adına başarılı bir girişim olarak nitelendiren Taşkent, “Bingöl’deki çağrı merkezi bizim için yatırımdan çok bir sosyal sorumluluk projesi. Yüzde 95’ini kadınların oluşturduğu 750’ye yakın çalışan ile bu çağrı merkezi Bingöl’de istihdam açısından 15-20 fabrikaya bedel” dedi.
TT, Avea, Vestel, Teknosa, Hepsiburada.com ve Pegasus gibi önemli şirketlerden oluşan 40’a yakın müşteriye sahip olduklarını belirten Oğuz Taşkent, bir çağrı merkezi olarak artık teknik servislerin verdiği hizmeti telefonda verebildiklerini söyledi.
Çağrı merkezleri teknik servise dönüşüyor
Gelen çağrıların 3’te birinin servis hizmeti olduğuna dikkat çeken Taşkent, Callpex çalışanlarına hizmetler ve ürünlerle ilgili eğitimin ise müşteriler tarafından verildiğinin altını çizdi.
Hem müşterilere sundukları hizmetin kalitesini artırmak ve onlara katma değerli hizmetler sunmak, hem de çalışanlarla ilişkinin sürekli canlı tutularak verimin artırılmasını sağlamak üzere kurulan Callpex Akademi’nin önemli bir birim olduğunu belirten Taşkent, kaynak ve işgücü planlama işleri içinse Invision yazılımını kullandıklarını dile getirdi. Ayrıca Taşkent, sistemle yakın zamanda bütünleştirilecek yeni bir teknolojinin, stereo sesin kaydedilmesini ve metine dönüştürülerek anahtar sözcükler ile arama yapılabilmesini sağlayacağını söyledi ve hedefin tüm görüşmelerin taranmasında yüzde 70’lik bir başarıya ulaşmak olduğunu vurguladı.