Canovate’nin Türk mühendisleri, elektro – optik radar geliştirdi
Türkiye’nin ilk elektro-optik radarı, yaklaşık 3 yıllık Ar-Ge çalışması sonucunda, veri merkezi ve fiber optik sistemlerindeki teknolojisi ve uçtan uça ürün portföyü ile dünyanın 10 global markası arasında yer alan Canovate Group bünyesindeki Türk mühendisler tarafından geliştirildi. Türkiye’nin ilk elektro-optik radarı olan, her türlü hava koşulunda 360 derece görüş açısıyla gözetleme yapan PanTher Radar; havalimanları, sınır güvenliği, boru hatları, kıyı emniyeti ve ormanların yangından korunması gibi geniş bir alanda kullanılmaya başlandı.
Canovate PanTher Radar; termal kamera ile panoramik termal görüntüler ve sinyaller alarak, ürünün konumlandırıldığı yerlerde, her türlü kötü hava koşullarında, güvenlik tedbirlerinin arttırılmasını sağlar. Sistemin, geleneksel elektromanyetik radarlara göre daha düşük maliyetli olması ve gece, karlı havalarda, yağmurlu havalarda, sisli ve puslu havalarda görüntü ve sinyal alabilmesi sayesinde, güvenlik personelinin korumasını yaptığı bölgede olası tehditler erken dönemde tespit edebilir.
Canovate Group Elektro-Optik Sistemler Direktörü Ulaş Çırpıcı’nın verdiği bilgilere göre, Canovate PanTher Radar sistemi, herhangi bir elektromanyetik dalga radyasyonu yaymamakta ve pasif bir sistem. Sistem 360 derece panoramik görüntü alabilen bir termal kamera ve görüntü oluşturma ile tehditlerin tespiti için gömülü yazılım içermekte ve muadillerine göre daha düşük maliyetli. Kullanıcı, PanTher Radar’ın IP tabanlı olması ile termal görüntüleri ve radar alarm sinyallerini herhangi bir komuta kontrol merkezinden izleyip takip edebilmekte ve sistem video yönetim sistemlerine kolaylıkla entegre olabilmekte. Belirlenmiş alanlara giren bir tehdidin PanTher Radar tarafından ‘ihlal’ olarak algılanması durumunda, sistem de tanımlamış kullanıcılara SMS veya e-posta göndermekte.