Çeşitlenen etkinlik takvimi 2014 yılında daha da zengin
Bilişim dünyasında yeniliklere imza atan, bu konuda yayıncılık ve etkinlik de dahil olmak üzere birbirini tamamlayan uygulamalara imza atan İnterpromedya, 2014 yılında ‘etkinlik’ başlığında yine yenilikleri hayata geçiriyor.
Anadolu’ya ağırlık verilen BTvizyon toplantıları, 11 ilde yerel BT gücünün KOBİ’lerle ve İstanbul ile buluşmasını sağlayacak. Bilişim 500 ödüllerinde ise değişen kategoriler ödül törenine de damgasını vuracak. Sektörün ‘ilk’i olan Bilişim Zirvesi – ICT Summit NOW da apayrı bir yapı ile yerli ve yabancı ziyaretçilerini ağırlayacak.
İstanbul’dan Anadolu’ya daha çok yayılarak büyüyen etkinlikleri “Bu başlıkta gücümüzü daha da artırıyoruz” sözleri ile özetleyen İnterpromedya Genel Müdürü Murat Göçe sorularımızı yanıtladı:
2014 yılı etkinliklerinde Anadolu’ya ağırlık veriliyor, değil mi?
Anadolu’da çok şirket ve çok güzel teknolojiler, bu illerde kurulu teknokentlerde birçok şirket var. Ama tüm etkinlikler ve pazarlama çalışmaları bu büyük potansiyelin dışında gerçekleşiyor. Bu iki dünya, yani Anadolu’daki şirketlerle İstanbul’daki bilişim şirketleri arasında bir kopukluk var. Bunları biraraya getirmek temel hedefimiz. İstanbul’daki şirketlerin teknolojilerini biraz daha Anadolu’ya tanıtırken, Anadolu’da teknoloji sahibi şirketleri de İstanbul’a tanıtmak istiyoruz. İnterpromedya bu iki yapı arasında aynı vizyonumuz paralelinde bir köprü. Bu paralelde 2014 yılı boyunca 11 ilde, ağırlıklı olarak mayıs ve kasım aylarında etkinliklerimiz olacak. Her ildeki bilişim derneğini ziyaret ederek adımlarımızı attığımız için bilişim şirketleri önemli bir katılımcı grubu. İldeki en önemli bilişim şirketlerini ziyaret ediyoruz. Yerelde, bölgesinde güçlü olan bilişim şirketleri ile bağlantı kurmayı, böylece marka bağımsız hareket etmeyi tercih ediyoruz. Ticaret ve sanayi odaları ile bağlar kurarak da yöresel BT şirketlerinin yanında her sektörden KOBİ’lerin gelmesini sağlıyoruz. BT şirketleri ile KOBİ’leri buluştururken, bir noktada Anadolu ile İstanbul şirketlerini biraraya getireceğiz.
İlleri belirlerken kriterleriniz neler oldu?
Etkinliklere katılacak İstanbul şirketleri işin bir boyutu. Bu şirketlerin büyük bölümü bu konuda istekli. Çünkü kanal oluşturmak, kendini ve teknolojisini tanıtmak isteyen şirketler için bu önemli bir fırsat. Bir tarafta da Anadolu’daki şirketlerin bu şirketlere kendini göstermesi için önemli. Öncelikle söz konusu şehrin, bölgenin mutlaka ileri gelen bilişim şirketleri ile görüşme yapıyor, onların bu etkinlikte olmalarını sağlıyoruz. Sonuçta suya atılan taş misali, dalga dalga büyüyen bir yapı oluyor. Bu yönüyle sektöre hizmet etmiş oluyoruz. Bir tarafta da grup şirketimiz i-Research’ün illere dair elindeki güncel veriler, TÜİK’in KOBİ’lere, nüfus yapısı, bilgisayar kullanımı ile ilgili güncel verileri ile bölgelerin mevsimsel şartlarına uyum önceliğimiz oldu. Vizyonumuz paralelinde bütünleşmeyi sağlamak için her ilde bölge şirketleri ile konuşuyor, sanayi ve ticaret odaları ile görüşüyor, o bölgenin yerel bilişim derneği ile bağlantı kuruyoruz.
Sonuçta İntepromedya’nın etkinlik gündeminde Anadolu etkinlikleri hep vardı, ama bu sefer sayıyı artırdık. Vizyonumuz paralelinde bunu yapmayı gerekli gördük. Böylece felsefemiz ve fiiliyat gerçek anlamda birbirini tamamlamış oldu.
Peki ya 2015 gündemi?
2015’te bu etkinliklerle ziyaret ettiğimiz il sayısını artırmayı hedefliyoruz. 15-20 il ziyaret etme gibi bir hedefimiz var. Günün şartlarına göre bu planımızı hayata geçireceğiz zamanı geldiğinde. 2014 yılı katılımcı yorumları da bu planlamada rehberimiz olacak.
Etkinliklerde neler ele alınacak?
BTvizyon Toplantıları, bizim ‘dikey sektör etkinliklerimizden’ farklı olarak, 1 veya 2 salonda gerçekleşiyor ve içerikleri tamamen şirketler tarafından belirleniyor. Her ilde bağlantı kurduğumuz şirketleri bu konuda serbest bırakıyoruz. İster ürün ve çözümlerini ister başarı hikayelerini anlatıyor, isterlerse sektör hakkındaki yorumlarını paylaşıyorlar. Aynı şirketlerin fuayede stand alma imkanı da var. Ürün ve çözümlerini burada tanıtabiliyor, KOBİ’lerle doğrudan bağlantı kurabiliyorlar. Bizim bu etkinlik dizisi ile yarattığımız katma değer şu: Bizzat, bu şirketlerin tanışması adına aracılık yapacağım, bağların kurulması için tarafları buluşturacağım. Farklı illerde farklı içeriklerde çok fazla etkinlik düzenleniyor ve biz, farklı bir yapı oluşturmak, sonuç odaklı olmak istedik. Bir şeylerin anlatılıp yemek yenen bir etkinlikten öte, insanların birbirleri ile bağlantı kurmasını hedefleyen, bizim vizyon ve misyonumuzu tamamlayan bir yapı önceliğimiz oldu.
İllerde nasıl geri dönüşler bekliyorsunuz?
Anadolu şirketleri kendilerine ulaşılmasından çok mutlu oluyor. Her yörenin insanına, o yöreye ve alışkanlıklara uygun biçimde seslenmek, bunun gerektiğini bilerek hareket etmek gerek. Bunu yapınca ilgi de aynı paralelde artıyor. Her bir ile etkinlik hazırlıkları ve görüşmeler için ben ve ekip arkadaşlarım çok kez gidiyoruz. Görüşmeler yapıp onların fikirlerini almak önemli. Dernek ve odalarla, şirketlerle görüşüyoruz. Sonuçta Anadolu, BT hakkında bilgilendirilme ihtiyacı içinde. Mutlaka birilerinin onlara gidip yenilikleri anlatması, KOBİ’lerin bağlantı kurabilecekleri şirketlerle tanışabilmesi gerek.
Peki ya ‘Dikey Sektör ve Teknoloji Etkinlikleri’?
İnterpromedya olarak bu başlıkta düzenlediğimiz toplantılarda durum farklı. Konuyu ve içeriği biz belirliyor, şirketlerle, yapacakları sunum içeriği konusunda fikir birliğine varıyoruz. Büyük veri, güvenlik, bilgi ve doküman yönetimi gibi 5 farklı ve güncel başlıkta toplantı kurguladık. Bunların bir tanesini geçtiğimiz haftalarda yaptık.
Araştırma kriterlerinin değişmesi ışığında, Bilişim 500 Töreni’nde bu yıl ne gibi yenilikler gündeminizde?
25 Haziran’da çok görkemli bir tören olacak. ‘Bilgi teknolojileri’ ve ‘iletişim’ şeklinde temel kategorik ayrımı yapmak, birçok orta ölçekli şirketin de üst sıralara çıkmasını sağlayacak. Kategori sayısını, verilecek sertifika sayısını azalttık. Tören bir kokteyl ve güzel bir gösteri ile de süslenecek. Alışılmış mekan dışında bir yerde bu etkinliği düzenleyeceğiz.
ICT Summit NOW Bilişim Zirvesi’14 de bu değişimden payını alacak mı?
Sektöründe bir ilk olan bu etkinlik de bu yıl çok daha farklı olacak. Konsepti tamamen değiştirdik. Benzer etkinliklerden farklı olduğumuzu ortaya koymak adına yenilikler kurguladık. Neticede önceki 13 zirveden çok farklı bir etkinlik hayata geçecek. Mesela küresel konferans yapısından bile çok farklı bir yapı kurguluyoruz. Bu yıl zirve Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı’nda 30 Eylül-1 Ekim tarihleri arasında olacak, 2 gün sürecek. Bugüne kadar benzeri görülmemiş bir etkinlik olacağını söylemem gerek. İçerik değiştiği için doğal olarak hedefimiz de aynı ölçüde değişti. Detayları ilerleyen süreçte paylaşacağız. Bu arada, yaz dönemi için, bu sefer son kullanıcılara yönelik bir etkinlik planımız da var. Halen bunu geliştirme aşamasındayız.
2014 yılı etkinlik takvimi
29 Nisan BTvizyon Toplantıları Gaziantep
6 Mayıs BTvizyon Toplantıları Bursa
8 Mayıs BTvizyon Toplantıları Eskişehir
15 Mayıs BTvizyon Toplantıları Kayseri
22 Mayıs BTvizyon Toplantıları Diyarbakır
27 Mayıs BTvizyon Toplantıları Trabzon
29 Mayıs BTvizyon Toplantıları Adana
3 Haziran Büyük Verinin Bugünü ve Yarını İstanbul
25 Haziran Bilişim 500 İstanbul
30 Eylül-1 Ekim ICT Summit NOW İstanbul
16 Ekim BTvizyon Toplantıları Denizli
23 Ekim BTvizyon Toplantıları Ankara
13 Kasım BTvizyon Toplantıları Antalya
18 Kasım BTvizyon Toplantıları Mersin
25 Kasım Ödeşmenin Dijital Halleri İstanbul
16 Aralık Bilgi Güvenliği İstanbul