Çevrimiçi alışverişe güven aşısı
Ucuzu.com’un alışveriş modeliyle en ucuz ve en güvenilir mağazayı seçebiliyorsunuz. _x000D_
Bundan 6 yıl önce Türkiye pazarında çevrimiçi mağazalar için rehberlik hizmeti vermeye başlayan Ucuzu.com, artık günde 160 bin kişi tarafından ziyaret ediliyor ve bu ziyaretlerin yüzde 40’ı satışa dönüyor. Ucuzu.com, Macaristan kökenli Arukereso Groupe’a bağlı bir oluşum ve Portekiz, Romanya, Macaristan ve Bulgaristan’da uygulanan iş modelinin aynısını Türkiye’de kullanıyor. Ziyaretçilere alışverişten önce hangi mağazanın aradığı ürünü hangi fiyattan sattığını öğrenme ve en güvenili mağazaları seçme konusunda yardımcı olan Ucuzu.com, aynı zamanda ürünlerin detaylı özelliklerini,daha önceki müşteriler tarafından yazılmış mağaza ve ürün yorumlarını da sunuyor.
Türkiye’deki çevrimiçi mağazacılık ve tüketici alışkanlıklarını konuşma fırsatı bulduğumuz Arukereso Groupe CEO’su Roland Bird, Türkiye’nin teknolojiyi kullanan ve çığ gibi büyüyen genç bir nüfusa sahip olmasının çevrimiçi mağazacılığın önünü açtığını söyledi. Kullanıcı kitlesinin ortalama 2 kredi kartına sahip olmasının internet üzerinden yapılacak satışlar için büyük bir potansiyel doğurduğunu belirten Bird, “İnsanların bu alışveriş tipine güvenmesi gerekiyor. Türkiye’de Ucuzu.com olarak tıpkı Avrupa’da yaptığımız gibi mağazaları eğittik. Artık her şey sadece ‘en ucuz fiyat’a değil, aynı zamanda ‘en kaliteli hizmet’e de bağlı” dedi.
“Biz ‘güven’ kelimesine inanıyoruz. İnsanların güven duydukça çevrimiçi mağazacılığa daha fazla eğileceğini düşünüyoruz” diyen Bird, bu anlamda mağaza ve ürünleri değerlendirme özelliğini sisteme eklediklerinin altını çizdi.
“Yargıç değiliz sadece platform sunuyoruz”
Ucuzu.com üzerinden alışveriş yapanların değerlendirmelerinin servisin ve çevrimiçi mağazacılığın ‘eleği’ olacağını söyleyen Bird, “Biz burada yargıç, savcı veya avukat olarak görev yapmıyoruz. Sadece insanların deneyimlerini paylaşarak en doğru mağazayı seçebilmelerini sağlayacak platformu sunuyoruz. Bir mağazayla yola devam edebilmek içinse gerçek kişilerin gerçek tecrübelerini referans alıyoruz. Kaliteli hizmet ön plana çıkıyor, gerisi sınıfta kalıyor” dedi.
Ekonomik krizlerde mağazaların maliyetlerini düşürmek için çevrimiçi tarafa geçtiklerini, bunun tüketiciye rekabetten doğan bir fiyat avantajı sağladığını dile getiren Roland Bird, Türkiye’de sektörün önündeki en büyük engellerin güven sorunu olduğunu vurguluyor: “İnsanlar aldıkları ürünün garantisi, ulaşımı gibi konularda hala düşünceli. Güveni yaratacak olanınsa sunduğumuz bu hizmet olduğunu düşünüyoruz.” Diğer taraftan Bird, Türkiye pazarında öncelikli hedeflerinin ‘en kaliteli hizmeti sunmak’ olduğunu ve yatırımlarına devam edeceklerini sözlerine ekledi.