Cisco Networking Academy programından 25 bin öğrenci yararlandı
Cisco, bilişim ve bilgisayar ağları alanında eğitimli uzmanların sayısının artırılması amacıyla başlattığı Networking Academy programında yılda bir milyon öğrenci hacmine ulaştığını açıkladı. Tüm dünyaya yayılmış olan Networking Academy kurumlarında bugüne kadar yaklaşık 4 milyon öğrenciye eğitim verildiği belirtiliyor. Networking Academy ile aynı anda bir milyon öğrencinin eğitim aldığı “dünyanın en büyük sınıfı”nın gerisinde, 165 ülkede 10 bin akademiden oluşan bir eğitim ağı bulunuyor.
Networking Academy programının Türkiye ayağında ise bugüne kadar 178 eğitim kurumunda 25 binin üzerinde öğrenciye eğitim verildiği belirtiliyor. Aktif öğrenci sayısının yaklaşık 10 bin olduğu ve Türkiye’de yaklaşık 40 üniversitede eğitimleri veriliyor. Programa üye kuruluşlara eğitmen eğitimleri ve teknik destek hizmetleri sunan ve bölgedeki ülkelerde
diğer akademilerle ortak projeler geliştiren İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ), yakın zamanda Bilişimde Genç Hareket projesinin de aktif bir katılımcısı haline geldi. Sabancı Üniversitesi de yakın zamanda Bilişimde Genç Hareket projesine dahil olarak öğrencilerinin ağ eğitmenliği eğitimi almasını ve Sultanbeyli Belediyesi ortaklığıyla ilçedeki okullarda gençlere eğitimler verilmesini sağladı.
Networking Academy programında eğitimler, üç ana grup altında veriliyor. Bunların başında üniversiteler geliyor. Üniversitelerde bilişim ile ilgili lisans programlarının yanı sıra meslek yüksekokullarında müfredat içinde ders olarak eğitimler veriliyor. Ayrıca birçok üniversitede sürekli eğitim merkezi ve bilgi işlem bölümü kanalıyla yetişkinlere ücretli bir eğitim programı olarak Networking Academy uygulanıyor. İkinci grubu sivil toplum kuruluşları ile ortak geliştirilen projeler oluşturuyor. Üçüncü grubu ise MEB Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü ile başlatılan Cisco Ağ Eğitim Merkezi Projesi oluşturuyor.
Konuyla ilgili olarak Cisco Türkiye Genel Müdürü Ümit Cinali, “Networking Academy ile sistemimizi ve birikimimizi herkesin kullanımına açıyoruz. Türkiye’de yarattığımız model çok başarılı oldu ve diğer ülkelerde de örnek olarak gösteriliyor” dedi.