Cisco ve iş ortaklarının gözü yurtdışı projelerde
Cisco Türkiye, kanalın gelişimine yönelik çalışmaları hızlandırdı. _x000D_
Cisco Türkiye, kanalın gelişimine yönelik çalışmalarını hızlı bir şekilde sürdürüyor. Turcom’un ardından Probil de Cisco’nun Gold sertifikasyonuna sahip oldu. Cisco’nun bu çalışmalarının, iş ortaklarının yurtdışına açılmalarına da destek olduğunu belirten Cisco Türkiye Genel Müdürü Ümit Cinali, “Bu çalışmaların altında Cisco’nun çok kuvvetli bir stratejisi yatıyor. Örneğin Cisco’nun 20 binin üzerinde satış elemanı varken iş ortaklarımızın 1 milyona yakın satış elemanı bulunuyor. Biz ülkeye yaptığımız yatırımlarla da farklı bir yaklaşıma sahibiz. Eğitimle ülkemize değer katmaya çalışıyoruz. Network Akademilerimiz ile 152 noktada eğitim veriyoruz. Şimdiye kadar 15 bine yakın kişi mezun oldu. Bu mezunlar her yerde her sektörde çalışıyorlar. Eğer bir ülkeye böyle bir yatırım yapılıyorsa bunun karşılığı da en iyi biçimde alınıyor” dedi.
Cisco Türkiye Genel Müdür Yardımcısı Murat Hacısalihzade de Cisco’nun sadece iş ortaklarını ön plana çıkartarak onların birtakım yatırımlar yapmasını teşvik etmek amaçlı değil, son kullanıcıları da bir şekilde korumayı amaçladığını kaydederek, şunları söyledi:
“Bazı teknolojiler sadece birtakım iş ortaklarına açık oluyor. Bunları gerçekleştirebilmek için ise bu alandaki yatırımları yapmış olması ve buradaki yetkinliğini ispatlamış olması gerekiyor. Dolayısıyla buradaki amaç son kullanıcıya yönelik yetkinliği olan kişilerin teknolojilerimizi satıyor olması. Bu hem Cisco için hem de son kullanıcılar için son derece önemli. Yani pazara verilen bir güvence.”
Probil’in yeni hedefi CIS ülkeleri
Probil Genel Müdürü Esra Öztezcan, aldıkları bu sertifikanın yurtdışı projelerde de kendilerine önemli bir avantaj sağlayacağını kaydetti. Öztezcan, şunları söyledi:
“Zaten yıllar içerisinde olan gelişen yetkinlikler, servis seviyeleri, dizayn ve bakım tarafında geldiğimiz nokta Cisco’nun dünya standartlarındaki hizmet seviyelerine ulaştı ve yaşam döngüsü ile aynı seviyede olduğunu gösterdi.
Bunun bize ne faydası olacak diye baktığımızda ise hizmet seviyelerimiz açısından geldiğimiz noktaların tescili olduğundan ilk olarak pazarlama açısından büyük avantaj yaratacağını söylemeliyiz. Bazı yurtdışındaki ihalelerde sadece Gold sertifikalı iş ortaklarından teklif alınıyor. TÜBİSAD gibi örgütler Türkiye’deki sertifikasyon ve standardizasyonun belirli bir noktaya gelmesi için çalışıyorlar. Biz de bir anlamda bunun öncüsü olmak için çalışıyoruz.
Gold iş ortaklığı ile bir anlamda bunu başarmış olduk. Müşterinin karar vereceği birtakım kriterlerin olması gerekli. Bu anlamda bir standardizasyonun öncüsü olmayı hedefledik. Yerel bir Türk şirketi olarak bu çok gurur verici. Gold sertifikalı iş ortağı olmamızın en büyük etkisi yurtdışında olacak.
Biz CIS pazarında çok daha etkin olmayı planlıyoruz. Yaklaşık 8 aydır stratejilerimiz arasında CIS pazarı yer alıyor. Hatta sadece CIS pazarında değil Nepal’de bile çalışmalar yürütüyoruz. Bu noktalarda sertifikasyonlar çok daha büyük anlam taşıyor.”
Cisco Türkiye Genel Müdürü Ümit Cinali, artık sadece Türkiye’nin hudutları içinde sınırlı kalmak istemediklerini belirterek, şunları söyledi: “Cisco’yu değiştirebilecek kapasitede yetkinliklere sahip Türkiye’de birçok yetenek bulunuyor. Biz Cisco için çalışarak Türkiye sınırlarını da aşıyoruz. Probil de bu doğrultuda hareket ederek Türkiye sınırları dışında bu yeteneklerin nerelerde uygulanabileceğini düşünüyor. Böylece Türkiye’nin nerede ve hangi alanda öncü olabileceğini ve liderlik yapabileceğini ortaya çıkarabiliriz. Bunun karşılığı Cisco’dan da gelmeye başladı. Türkiye Cisco’nun odak olduğu ülkelerden biri seçildi. Cisco sürekli yeni teknolojileri sunmaya çalışıyor. Cisco’nun satın aldığı Tandberg şirketi ile bütünleşmesi sağlandı. Video konusunda yeteneklerimiz çok arttı. Starent gibi GSM operatörlerine yönelik teknolojiler üreten bir şirketi satın almıştık.