Cisco’dan işletmelere akıllı otomasyon portföyü
Cisco, iş ve ağ ile ilgili işlemleri optimize etmeye yardımcı olacak yeni sezgisel ağ çözümlerini duyurdu. Cisco, sezgisel ağ portföyüne yeni özellikler ekleyerek müşterilerine daha zengin dijital deneyimler yaşatmak için daha fazla kontrol ve güvenlik sunuyor.
Şirketler tutarlı ve başarılı dijital deneyimler sunmaya çalışırken her geçen gün daha fazla zorlukla karşılaşıyor. Cisco da müşterilerinin bağlı, verimli ve güvenli bir ortamda olmaları için ağ çözümlerini sürekli geliştiriyor. Otomasyonu basitleştirmeye odaklı yeni inovasyonlar, BT ekiplerinin daha çevik ve iş hedeflerine uyumlu olmalarını mümkün kılacak. Günümüzün dinamik iş ortamında bu uyumluluk daha önce hiç olmadığı kadar önem taşıyor.
Cisco BT için süreçleri basitleştirirken daha iyi kullanıcı deneyimleri yaşatmak için gelişmiş otomasyon özellikleri sunuyor. Otomasyon, BT ekiplerinin ağın sorunsuz çalışmasını sağlamak için harcadığı süreyi kısaltırken daha esnek ve proaktif olmalarını da mümkün kılıyor. CiscoLive!Digital 2020 etkinliğinde duyurulan otomasyondaki yenilikler şöyle:
- Cisco’nun SD-WAN Yenilikleri: Viptela ile çalışan Cisco SD-WAN (Yazılım Tabanlı Geniş Alan Ağı) şimdi Cisco Umbrella çözümüyle entegrasyonu sayesinde komple bulut tabanlı güvenlik sunuyor ve işletmeleri SaaS ve Internet erişiminden kaynaklanabilen büyük web saldırılarına karşı koruyor. Cisco Umbrella tek bir entegre bulut hizmeti içinde güvenli web ağ geçidi (SWG), DNS-katmanlı güvenlik, güvenlik duvarı ve bulut erişimi güvenlik aracısı (CASB) özelliğini sunuyor. Otomatikleştirilmiş kaynak kullanımı ve basitleştirilmiş lisans alma süreci gibi özellikleri ile Cisco SD-WAN, Cisco Umbrella ile birlikte hızlı bir şekilde sisteme kurulabiliyor ve optimum kullanıcı deneyimi ve en üst düzey güvenliği sunarken kolayca kullanılabiliyor. Müşteriler SASE mimarisine geçerken, güvenlik ve ağın bu yakınsaklığı müşteriler için önemli bir etken oluyor. SD-WAN’daki diğer yenilikler arasında çoklu noktaya gönderim, entegre ses ve bütünleşik iletişim desteği yer alıyor.
- Cisco’nun Kullanıcı Tanımlı Ağları: Cisco’nun Kullanıcı Tanımlı Ağları ile BT çalışanları son kullanıcılara kendi kablosuz ağ kesimlerini Cisco DNA Center aracılığıyla kontrol etme özelliği sunuyor. Son kullanıcılar kendi cihazlarına güvenli bir şekilde bağlanabildiği gibi, hangi cihazların kendi kişisel ağ kesimlerine bağlanabileceğini de Kullanıcı Tanımlı Ağ mobil uygulaması aracılığıyla kontrol edebiliyor.
Yapay Zekâ teknolojili uç nokta analitiği
Cisco BT’ye daha etkin segmentasyon ve IoT (nesnelerin interneti) cihazlarını daha iyi yönetme yetisi sunuyor. Ağı, performansı ve güvenliği iyileştirmek için küçük parçalara bölme işlemi, şimdiye dek özellikle sürekli değişiklik gösteren farklı IoT uç nokta ekosistemli ortamlarda zor bir işlemdi. Cisco bu işlemi kolaylaştırmak için aşağıdakileri sunuyor:
- AI (Yapay Zekâ) Teknolojili Uç Nokta Analitiği: Cisco DNA Center AI Teknolojili Uç Nokta Analitiği ile daha önce bilinmeyen uç noktaları gerektiği ölçekte tespit edebiliyor ve daha sonra farklı birçok bağlamsal kaynağı ve yapay zekayı kullanarak bu uç noktaları mantık çerçevesinde gruplandırabiliyor. Bu bilgiyle, BT ölçeklenebilir, otomatikleştirilmiş kurallar için bir baz oluşturabiliyor.
- Grup Tabanlı Kural Analitiği: Cisco DNA Center uç nokta grupları arasındaki trafik akışlarını analiz edebiliyor ve uygun segmentasyon için baz oluşturmada kullanılabilecek kuralları tasarlayabiliyor.
Günümüzün kablosuz ağları yalnızca sundukları deneyimlerle değil aynı zamanda davranışlarla ilgili sundukları içgörülerle de işletmelere olağanüstü değer katıyor. Cisco’nun bina içi konum hizmetleri platformu Cisco DNA Spaces, görünürlüğü artırmak ve şirketlere, güvenli fiziki alanlarını korumaya çalışırken bilgi sağlamak için yeni özellikler sunuyor.
- İşyerine Dönüş için Cisco DNA (Dijital Ağ Mimarisi) Spaces: Cisco, şirketlerin çalışma alanlarının sosyal mesafe kurallarına uyumluluğunu denetlemek için izlemesine yardımcı olacak şekilde tasarlanmış gerçek zamanlı ve geriye dönük analiz araçlarını platforma ekledi. Müşteriler yerleşik uygulamalardan faydalanarak binalardaki yoğunluğu gerçek zamanlı olarak izleyebiliyor ve binaların nasıl kullanıldığını analiz edebiliyor. Bu bilgiler çalışanlarını güvende tutmaya çalışan işletmeler için kritik önem taşırken aynı zamanda çalışma alanlarını daha etkin ve verimli kılıyor.
- Bina İçi IoT Hizmetleri: Cisco DNA Spaces, müşterilerinin hızlı bir şekilde ve uygun maliyetlerle bina içi IoT uygulamalarını sistemlerine kurmalarına yardımcı olmak için sektörün ilk Bina içi Hizmet olarak IoT çözümünü WiFi-6 erişim noktalarında sunuyor. Cisco DNA Spaces çözümü, desteklenen yüksek sayıda IoT cihazının yanı sıra desteklenen Bluetooth (BLE) cihazlarının aktivasyonunu, konfigürasyonunu ve yönetimini basitleştiriyor. Cisco’nun sektördeki iş ortaklarından oluşan geniş ekosistemi sayesinde, Cisco DNA Spaces şirket varlıklarını izlemeyi, çalışanların çevre güvenliğinin gözetlenmesini, alan kullanımını, oda bulunmasını mümkün kılıyor ve sağlık hizmetleri, çalışma alanları, perakende, eğitim, imalat ve konaklama& ikram hizmetleri gibi sektörlerde de farklı kullanım alanlarında kullanılabiliyor.
Didem Duru: Vaadimize sadık kalacağız
Cisco Türkiye Genel Müdürü Didem Duru da şunları söyledi: “Günümüzün sürekli değişen dünyasında, bir işletmenin ağının, ister uzaktan çalışmayı desteklemek isterse de iş dönüşümü sürecini yönetmek olsun, stratejik hedeflerle uyumlu olması çok önemli. Cisco yeni otomasyon özellikleriyle, segmentasyon, bulut tabanlı güvenliği ölçeklendirme ve gelişmiş ağ ve güvenlik yeteneklerini hızla kullanıma sunma konularında BT ekiplerine destek oluyor. Müşterilerimizin sezgisel ağ yolculuklarında, onlara yardımcı olacak bir ağ platformu yaratma vaadimizi yerine getiriyoruz, getirmeye de devam edeceğiz.”