Daha az karbon salınımı için yeni bir iş modeli
Karbon ayak izi kavramını sıkça duyduğumuz, düşük karbonlu ekonomiye geçiş için projelerin üretildiği günümüzde, sayıları her geçen gün artan, sağladığı istihdamla ilk sıralarda yer alan çağrı merkezleri, daha yeşil bir çevre için bir araya geliyor. IMI Conferences tarafından 4 Mayıs 2011 tarihinde düzenlenecek Yeşil Çağrı Merkezleri Çalıştay’ı (Green Call Center Workshop) daha az karbon salınımı için yapılması gerekenleri masaya yatırırken, yeni bir iş modeline de dikkat çekecek: Home Agent. Çağrı merkezi çalışanlarının evden çalışmasını destekleyen bu yeni iş modeli, daha az su ve elektrik sarfiyatı, daha az araç kullanımı kısacası daha az karbon salınımı anlamına geliyor ve bu sistem en çok Amerika, Avustralya ve İngiltere’de uygulanıyor.
Etkinlik, IMI Conferences tarafından 4 Mayıs 2011 tarihinde Parksa Hilton’da düzenlenecek Yeşil Çağrı Merkezleri Çalıştayı’nda karbon emisyonu projeleriyle tanınan önemli isimler konuşmacı olarak yer alacak. Açılış konuşmasını Bureau Veritas Belgelendirme Departmanı Müdürü Mahmut Genç’in yapacağı toplantıda, karbon emisyonu konusunda Türkiye’de yapılanlara ilişkin bilgiler verilirken yasal düzenlemeler konusundaki son gelişmeler paylaşılacak. Uberchic Group İcra Kurulu Başkanı Richard Spencer ve Synergii şirketi Operasyonel İşlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı James D. Robinson’un konuk konuşmacı olarak katılacağı toplantıda karbon emisyonu konusunda dünyadaki gelişmelerle çağrı merkezlerinin karbon emisyonu konusunda somut olarak neler yapabileceklerine vurgu yapılacak.
“İngiltere’de sadece işe gitmek için yılda 125 milyar kilometre araba kullanılıyor”
Toplantıda konuşacak isimlerden Uberchic Group İcra Kurulu Başkanı Richard Spencer, İngiltere’de çalışanların, yılda sadece işe gitmek için 125 milyar kilometre, mesai saatleri içinde ise 70 milyar kilometre yol yaptığına vurgu yaparak “Şehiriçi ve dışında yapılan toplam ulaşımın yüzde 0 azaltılması 20 milyar kilometre daha az araba kullanılmasına neden olacak ki bu da 20 milyar litre benzin tasarrufu anlamına geliyor” dedi. Evden çalışma modelinin ayrıca bedensel engelli vatandaşların ekonomiye katılması açısından
önemli bir fırsat olduğunu da belirten Spencer,
eğitim, destek altyapısı ve gelişen teknoloji sayesinde düne kadar atıl duran iş gücünün günümüzde cezbedici bir hal aldığının da altını çiziyor.