Diasporamız oluşuyor
Türk-Amerikan Bilim İnsanları ve Akademisyenleri Derneği TASSA’nın 3-4 Mart’ta Maryland Üniversitesi’nde yapılan Yıllık Konferansı’na katılan Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Prof. Davut Kavranoğlu diyor ki:
“Biz, bu insanlarımızı buradan koparıp Türkiye’ye götürmek yerine, bu insanlarımızın sağlayacağı faydaları Türkiye’ye kazandırmak istiyoruz. Mesela yazları Türkiye’ye gelebilirler veya Türkiye’den öğrenci alabilirler. Türkiye’deki bazı sanayi kuruluşlarının problemlerine buradan çözüm arayabilirler…”
“520 bilim adamının konferansa kayıt olmuş olması şaşırtıcı ve güzel bir gelişme. Türk vatandaşları olarak Türkiye için ne yapabiliriz bunu konuşuyorlar… Bilim ve teknolojinin paylaşılmasının her iki tarafın da faydasına olduğuna inanıyoruz. Yani burada yapılan bir araştırma geliştirmenin hem burada hem Türkiye’de kullanılması ya da tersi ve bu konuda yapılan işbirlikleri kimseden bir şey azaltmaz. Sadece ikimize olan faydasını artırır.”
“Türkiye Cumhuriyeti olarak ilk defa bilim teknoloji diplomasisi başlattık. San Fransisco, Boston, Almanya ve Tokyo olmak üzere ilk etapta dünyadaki dört merkezde bilim elçilikleri açacağız.. Dolayısıyla artık, dünyadaki tüm Türk bilim insanlarını bir ekibin parçası olarak düşünüyoruz… Yani aktif biçimde Türkiye Cumhuriyeti devleti olarak biz artık Türk bilim insanlarının dünyanın neresinde olursa olsun bir ekip gibi, iyi niyetle, güzel bir şekilde çalışıp, ülkemize ve insanlığa faydalı işler yapması için gayret edeceğiz.”