Dijital altıncı his gündelik yaşamın içinde
Sezgisellikleri giderek artan uygulamalar ve cihazlar, artık adeta dijital bir altıncı his gibi işliyor. Buz dolaplarından garaj kapılarına, dükkan kepenklerinden saatlere kadar her şey kablosuz bağlantı özelliğine sahip olacak.
Dr. Schulze, 6.7 milyar bağlantı (neredeyse dünyadaki insan sayısı kadar), 3.3 milyar tekil abone, 2017’de 4.6 milyara ulaşması beklenen 2.2 milyar 3G/4G bağlantı ve 2013 – 2017 yılları arasında piyasaya sürülmesi beklenen yaklaşık 7 milyar akıllı telefon ile mobil platformların en büyük teknoloji platformu olduğunu belirtirken mobil teknolojinin bazı bölgelerde elektrik ve su gibi temel ihtiyaçlardan daha yaygın olduğunu ve tabletler, laptoplar, arabalar, parkmetreler, sağlık aletleri gibi birçok cihazla hızlı bir şekilde “Her Şeyin İnterneti” kavramına doğru evrildiğinin altını çizdi.
Dr. Schulze, “Giyilebilir teknolojilerin daha önemli bir rol oynayacağı kesintisiz etkileşimle dolu bir çevreye doğru yöneliyoruz. Hem mobil cihazlarımızdaki, hem de çevrelerindeki teknolojiyi geliştirmeliyiz. Dünyayı da geliştirmeliyiz ki hayatımızdaki işe yarar şeylerin tümüne kolayca erişebilelim. Bu sadece bir vizyon değil, aksine yeni iş fırsatları doğuran ve hali hazırda gerçekleşmekte olan bir değişim” dedi.
Qualcomm olarak yaptığımız araştırmaya göre insanların yüzde 96’sı evde, yüzde 71’i iş yerinde, yüzde 84’ü de hareket halindeyken akıllı telefonlarını kullanıyor. Mobil cihazlar günümüzde hayatımızın önemli bir parçası olmayı başardı ve daha fazla cihaz kablosuz bağlanabilirlik özelliğine kavuştukça geleceğimiz daha parlak bir hal alıyor.