Dijital deneyiminizi yeniden tasarlayarak rotanızı çizin
Kurumsal dijital dönüşüm süreçleri geliştirip optimizasyon sağlama süreçlerinde en önemli adım; müşteriler, çalışanlar, tedarikçiler gibi tüm paydaşlara en iyi dijital deneyimi sunabilmek. İş otomasyonu konseptini benimseyen şirketler, bu işin bir teknoloji veya yazılım almaktan çok daha fazlası olduğunu görüyor. Bu arada, her bir yeni trend şirketler için de benzersiz bir zorluk. Çünkü kanallar ve robot çalışanlar arasında doğru dengeyi bulmaya çalışmaktan otomasyon için en iyi adayları saptamaya, ilgili regülasyonlara uyumdan işbirliklerini etkili biçimde geliştirmeye uzanan ve aşılması gereken engeller var.
Bu zorlukları adreslemeyi hedefleyen Türkiye merkezli akılı otomasyon şirketi TerzionDX, zeki ve uçtan uca süreç optimizasyon teknolojisi ile şirketlere dijital deneyimlerinde en iyiyi elde etme yolunda destek sunuyor. Süreç odaklı stratejik düşünmeyi ve dönüşümü tetikleyen teknolojileri buluşturan TerzionDX, müşterilerine dijital çağa uygun biçimde süreçlerini yeni baştan tasarlama konusunda yardımcı oluyor.
TerzionDX’in uzmanlığının temelinde; farklı şirketlerin yaşadıkları zorlukları doğru anlaması, böylece kurumsal dijital deneyimin yeniden tasarlanması ve optimizasyonu konusunda doğru bir yol haritası çizebilmesi var. TerzionDX CEO’su Haydar Koçak, “Danışmanlar ve geliştiriciler olarak her türlü spesifik iş ihtiyacına yönelik uzun soluklu çözümler sunabiliyoruz. Bu alanda bizi farklı kılan ise uçtan uca süreç geliştirmemizin ve yönetim yaklaşımımızın kalitesi. Bu kalitenin temelinde de TerzionDX’de geliştirilen platformlar ve diğer yazılım iş ortağımız olan, segmentlerinde lider şirketlerin çözümleri var. Bu hibrid iş modeli sayesinde portföyümüzü ve servisleri hep güncel tutuyor, pazardaki gelişime ve ortaya çıkan yeni zorluklara doğru çözümler sunabilme ihtiyacına yanıt verebiliyoruz. Bu stratejimiz sayesinde kurumsal BT altyapısı daha güçlü hale gelirken, bu da söz konusu kanallara erişmek isteyen kullanıcıların işini kolaylaştırıyor. Bu yönüyle yaptığımız çalışmayı ‘dijital deneyimin yeniden tasarlanması’ olarak tanımlayabiliriz” dedi.
TerzionDX’in yaklaşımı şirketlere strateji, süreçler ve sistemlerin entegrasyonu adına bütünsel bir yaklaşım sunuyor. Uçtan uca süreç geliştirme metodolojisi olan TerzionDX Smart metodu dört adımdan oluşuyor. İlki süreç keşfi ve haritalandırma. Bu adım sayesinde şirketler, süreçlerinin tam görünürlüğünü sağlarken, mümkün olan tüm farklı uygulama alanlarını görüyor. Şirketin kullanıcı aktivitesi izleme (User Activity Monitoring-UAM), görev madenciliği ve iş süreç yönetimi (BPM) platformları da söz konusu bu ilk fazı kapsıyor. İkinci adımda süreçlerin analizi ve tasarlanması yer alıyor. Bu başlıkta sorumlu olan çalışanlar en doğru ve en iyi araçlarla daha da tedarikli ve güçlü hale geliyor. Bu başlıkta TerzionDX BPM, kalite, risk, çalışan gelişimi, ürün yaşam döngüsü ve varlık yönetimi başlıklarında spesifik ve entegre platformlar kullanıyor. Metodolojideki üçüncü adım süreç otomasyonu ve orkestrasyon, süreç optimizasyonu ve deneyim geliştirme için tasarlanan değişimlerin konumlandırılması. Bu adım, dijital çalışan Qbitra Digital Staff tarafından üstleniliyor. AI destekli bir dijital çalışan olan Qbitra Digital Staff, insan çalışanlar gibi davranan bir no-code platform ile iş akışını otomatize hale getiriyor. Dördüncü adım ise süreç izleme, yani var olan süreçlerin etkinliğinin takibi, veri setlerinin hızlı biçimde karşılaştırılması ve kural dışı konuların da hızla çözülmesi.
Halihazırda üç ülkede çalışmalar yürüten TerzionDX’in hedefi; çözümlerini Avrupa ülkelerinde ve İngiltere’de yaygın hale getirmek. Kendi metodolojisi ile hızlı konumlandırma döngüsü sunarak müşterilerine düşük maliyetli bir çözüm sağlamanın yanında Terzion’un hedefi Qbitra Digital Staff’ı yeni pazar yapılarında da konumladırmak. Haydar Koçak, “Geleceğin teknolojilerine baktığımızda, ses tanıma projeleri ve tek kanal yönetim projeleri üzerinde çalışıyoruz” dedi.
TerzionDX’in operasyonel yetkinliği, Vodafone’a verdiği destekle bir başarı hikayesini ortaya koydu. Kullanıcı hizmetini hızlandırmak için Terzion desteğini alan, Türkiye’de 81 ilde müşteri operasyonu olan Vodafone’un öncelikli ihtiyacı çağrı merkezi aracılığıyla dijital müşteri deneyimini daha da geliştirmek oldu. TerzionDX süreç madenciliği platformunu konumlandırarak müşteri destek sürecini anlama, haritalandırma ve analiz etme adımını attı. Ortaya çıkan bazı pürüzleri düzeltmek için TerzionDX de Qbitra Digital Staff aracını konumlandırarak, kişiselleştirilmiş dijital çalışanlarla kişilerin görevlerini optimize etmek için yanıt oranını geliştirme ve hataları azaltma odaklı adımlar attı. Gelinen noktada ise artık her operasyon müşterideki, çalışandaki ve yönetim birimlerindeki WhatsApp aracılığıyla yapılabiliyor. İş etkinliğini sürekli ölçmek ise müşteri memnuniyetinin sağlanması anlamına geliyor. TerzionDX’in çözümlerinin konumlandırılmasının ardından geçen ilk altı ayda, süreç iyileştirmesinin bir sonucu olarak Vodafone da 1 milyon avro fayda sağladı.